Main menu

header

939 3 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Uimitoarea Kate Beckinsale are 50 de ani. Recenta sa apariție la Festivaul de film de la Cannes a arătat o femeie la jumătate din această vârstă - corp perfect sculptat, un chip tânăr și proaspăt, un păr superb și o strălucire tinerească în ochi. Care sunt secretele felului în care interpreta personajului Eliza Graves a oprit timpul?

„La început, nu mi-au plăcut exercițiile fizice”

Kate Beckinsale pare în cea mai bună formă din viața sa. Suplă ca o adolescentă, tonifiată ca un atlet, actrița din „Pearl Harbour” este o apariție de vis. De altfel, pregătirea pentru rolul Evelyn Johnson din acest film i-a schimbat viața pentru totdeauna. Vedeta, vegetariană pe atunci, nu a înțeles foarte bine de ce trebuia să devină filiformă o asistentă medicală din anii 1940, dar s-a apucat de sport. „La început, nu mi-au plăcut exercițiile, credeam că sunt foarte neplăcute”, își amintește Kate. Pentru că nu avea suficientă energie, a trebuit să reînceapă să mănânce carne - la sfatul antrenorului - doar albă, pui și pește. „Asta mi-a schimbat tot stilul de viață - azi sunt un fan al exercițiilor fizice și mănânc carne, ca să-mi ajut corpul cu proteinele de care are nevoie”, povestește Kate.

Scapă de stres cu sport

939 3 2În cei aproape 30 de ani de când a filmat „Pearl Harbor”, Kate Beckinsale a devenit „dependentă” de sala de sport, cum îi pace să spună. Și creditează cu aceste antrenamente faptul că nu pare să fi trecut niciun an de când i-a dat replica fermecătoare pe marele ecran lui Ben Affleck. Nu îi este ușor nici azi să se trezească la prima oră pentru a face mișcare, dar își menține echilibrul psihic tot cu ajutorul… exercițiilor! „Antrenamentele sunt foarte importante pentru mine din punct de vedere al dispoziției, celelalte aspecte fiind efecte secundare grozave. Sunt foarte conectată la corpul meu, așa că dacă voi experimenta stres, probabil îl voi simți fizic, dar este întotdeauna o idee bună să merg să fac ceva… fizic pentru a scăpa de el”, detaliază actrița din „Aviatorul”.

Genuflexiuni, abdomene, box, canotaj, cățărat… de la prima oră!

939 3 3Vedeta crede neabătut în puterea trezitului de dimineață. Antrenamentul la prima oră este o modalitate excelentă de a adera la rutina de fitness, întrucât este mai puțin probabil să intervină factori în afara controlului care să perturbe exercițiile. „Mă trezesc, mănânc ceva și merg direct la sală”, spune Kate. Actrița a afișat un corp deosebit de elastic și de performant în seria „Lumea de dincolo”, care s-a întins pe aproape 15 ani și în care Beckinsale este într-o formă fizică impecabilă chiar și după vârsta de 40 de ani. Acest lucru se datorează în primul rând celor șase zile de antrenamente pe săptămână. „Am multă energie internă, iar exercițiile intense mă ajută s-o canalizez”, mărturisește Kate. Antrenorul vedetei, Brad Siskind, o îndrumă pe parcursul sesiunilor de ridicări de greutăți, genuflexiuni, abdomene, box, canotaj, cățărat. „Toată ora este de lucru intens. Kate rareori ratează un antrenament”, a spus Siskind.

Circuite pentru inimă și kickboxing pentru partea superioară a corpului

939 3 4Beckinsale nu renunță la mișcare nici atunci când filmează, dar se rezumă la yoga, pentru a-și menține corpul în formă, oricât de încărcat ar fi programul. „Nu am fost niciodată rănită în timp ce filmam o producție de acțiune și cred că asta se datorează cel puțin parțial practicării yoga”, detaliază actrița din „Click - Zapând prin viață”. Odată întoarsă de la filmări, Kate revine în sala de antrenament, uneori dublând exercițiile cu sesiuni cardio, pe care le face de regulă mai târziu în cursul zilei. Antrenorii pe care i-a avut de-a lungul vremii i-au creat rutine personalizate, întrucât actrița își dorește să rămână puternică, dar fină, fără musculatură prea dezvoltată. Aceste rutine stil circuit sunt deosebit de intense și o ajută pe Kate să-și mențină ritmul cardiac ridicat tot timpul. „Partea care îmi place la antrenamentul în circuit este că nu fac niciodată același lucru pentru mult timp”, povestește actrița din „Total Recall. Memorie programată”, care face, de asemenea, kickboxing, pentru a-și tonifia partea superioară a corpului.

Fără zahăr, carbohidrați și alcool

939 3 5După ce a observat că zahărul și carbohidrații o fac să se simtă „plină și leneșă”, după cum spune, Kate Beckinsale pur și simplu le-a tăiat de pe listă. Actrița menține o dietă strictă și, chiar dacă nu i-a impus asta și fiicei sale, Lily, tânăra a adoptat acest stil după exemplul mamei sale, care pare să nu îmbătrânească. „Îmi umplu farfuria cu proteine și legume, care se potrivesc foarte bine corpului meu. Și eu, și Lily, mâncăm curat - o mulțime de legume sotate, pui și pește. Și nu beau alcool - îi simt efectele foarte repede, așa că nu am terminat niciodată un pahar întreg cu ceva alcoolic”, detaliază Kate.

Mereu ceai Rooibos, niciodată... diete!

Chiar dacă pare greu de crezut atunci când apare în toată splendoarea, Kate Beckinsale nu crede în diete, ba chiar își folosește simțul umorului afirmând că a făcut la un moment dat alergie pentru că a introdus uleiul de cocos în alimentație când a vrut să încerce o dietă și nu l-a suportat. „Atunci am învățat că fiecare trebuie să se hrănească cu ce se potrivește corpului său”, afirmă actrița din „Cotrabandă”. În schimb, frumoasa Kate se declară mare fan al ceaiului Rooibos, din care bea două căni în fiecare zi. Ceaiul nu conține cofeină și are beneficii legate de performanța celor care practică exerciții fizice, susține concentrarea și buna dispoziție. În ecuația acestei preferințe poate intra și faptul că Beckinsale este născută în Marea Britanie.

„Cu cât transpir mai mult în sala de sport, cu atât mai bine“

„Mă îmbăiez în fiecare zi, orice-ar fi!“

939 3 6Kate Beckinsale este atât de strălucitoare, încât poate fi greu de imaginat că nu a avut o rutină elaborată de înfrumusețare până aproape la vârsta de 40 de ani. Dincolo de faptul că atribuie aspectul pielii sale realităţii că nu s-a expus la soare (a crescut în Anglia) sau genelor bune moștenite de la mama sa, actrița din „Noroc în dragoste” nu exagerează nici azi cu produsele cosmetice. „În copilărie eram îngrozită de ideea că aș putea să mă umplu de pistrui de la razele solare și îmi dădeam cu loțiune cu factor de protecție 70”, își amintește Kate. Ca și în cazul alimentelor, vedeta a descoperit ce anume face cel mai bine tenului său (ca de exemplu retinolul), a depistat produsele potrivite părului său minunat și s-a ținut la distanță de toate procedurile cosmetice. Pe de altă parte, un element distinctiv al rutinei de înfrumusețare marca Beckinsale este baia: „Mă îmbăiez în fiecare zi, orice-ar fi!”.