Main menu

header

901 3 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

O sesiune de fitness dimineața este mai bună pentru femeile care doresc să reducă grăsimea și să piardă centimetri din zona abdomenului, arată datele unui studiu recent.

Scade circumferința abdominală

Exercițiile fizice pot fi mai bune pentru femei dimineața, în timp ce bărbații beneficiază mai mult de antrenament seara. În dreptul domnilor, autorii unui studiu recent menționează scăderea tensiunii arteriale, a nivelurilor de colesterol „rău” și capacitatea sporită de a arde grăsimile ca beneficii de pe urma antrenamentelor nocturne. Expertul Paul Arciero, care a condus studiul de la Skidmore College, din New York, punctează că „în timp ce atât exercițiile de dimineață, cât și cele de seară oferă femeilor beneficii semnificative pentru sănătate și performanță, cele care doresc să scape de grăsimea de pe abdomen și să-și scadă tensiunea arterială ar trebui să ia în considerare antrenamentul de dimineață”.

Rezultate triplate

Studiul, care a implicat persoane în formă, cu vârsta cuprinsă între 25 de ani și 55 de ani, a constatat că femeile care au făcut sport dimineața au pierdut în medie 10% din grăsimea din jurul mijlocului, de peste trei ori mai mult decât persoanele care au făcut exerciții seara, notează Daily Mail. De asemenea, femeile care s-au antrenat înainte de micul dejun au înregistrat o scădere mai mare a tensiunii arteriale decât cele care au făcut exerciții mai târziu. Specialiștii pun acest efect pe seama reducerii rigidității vaselor sangvine. Totodată, hormonii femeilor și ritmurile circadiene pot juca un rol în aceste efecte. Pe de altă parte, însă, participantele la teste care au făcut sport seara au manifestat o forță sporită în partea superioară a corpului, manifestată atunci când li s-a cerut să ridice greutăți.

Beneficii extinse

Cercetarea americană publicată în jurnalul Frontiers in Psychology a constatat că de exercițiile fizice au beneficiat toți cei care au luat parte la experiment, indiferent de momentul zilei în care s-a efectuat antrenamentul. După cum este binecunoscut, exercițiile fizice susțin funcțiile creierului, prelungesc sănătatea și viața, asigură prospețimea pielii, întăresc musculatura și oasele, îmbunătățesc odihna, fortifică sistemul imunitar și stau la baza formării de obiceiuri de viață mai bune.

Femeile care au făcut sport dimineaţa au pierdut, în medie, 10% din surplusul „gras” din jurul taliei, de 3 ori mai mult decât cele care au făcut exerciţii seara

Pe lângă scăderea în greutate şi beneficiile generate corpului, exerciţiile fizice sunt o modalitate excelentă de îmbunătăţire a stării de spirit şi de evitare a depresiei, anxietăţii şi stresului