Main menu

header

855 3 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Frumusețe atemporală, stea a Hollywoodului, deținătoare a unui Premiu Oscar, Catherine Zeta-Jones filmează în România producția „Wednesday”, un serial-continuare al „Familiei Addams”, în regia celebrului Tim Burton. Vedeta, care interpretează rolul Morticiei, vine în fața fanilor într-o formă de zile mari. La 53 de ani și cu o impresionantă carieră cinematografică, splendida actriță care sfidează trecerea timpului pare să trăiască o nouă tinerețe, grație unui stil de viață echilibrat.

Regim dedicat menținerii pH-ului corpului

855 3 2Frumusețe clasică, remarcabilă prin stilul cu bucle lungi, întunecate, și ochii fardați „smokey”, care captează imediat, Catherine Zeta-Jones pare să nu fi îmbătrânit nici măcar o zi de când cucerea întreaga lume în „Masca lui Zorro”, alături de Antonio Banderas. Actrița rămâne concentrată în fiecare zi pe a se menține sănătoasă și echilibrată dinspre interior, la fel de atentă cu nutriția și sănătatea mentală cum este cu machiajul și rutina îngrijirii pielii. „Regimul alimentar pe care îl urmez este centrat pe hidratare, menținerea pH-ului - condițiile interne ale corpului nu depășesc 7,0 pe scara specială care măsoară acest indicator - prevenirea inflamațiilor de orice fel și zero consum de alcool”, susține vedeta din „Trafic”, într-un interviu. Practic, urmare a fostului diagnostic de tulburare bipolară pe care l-a primit cu câțiva ani în urmă, Zeta-Jones a decis să-și recâștige starea de sănătate intervenind prin dieta zilnică, întrucât inflamațiile sunt la originea unui mare număr de afecțiuni, inclusiv mentale.

Legume, fructe cu antioxidanți şi condimente

Catherine Zeta-Jones nu se abate de la regimul care o ajută să fie într-o formă de zile mari și care include legume cu frunze închise la culoare, fructele cele mai bogate în antioxidanți și numeroase condimente. Pentru proprietățile lor, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, turmericul, oregano, rozmarinul și ghimbirul sunt omniprezente în alimentația vedetei din „Chicago”. De asemenea, pentru a-și menține organismul alcalin, actrița consumă numai variante integrale, întregi și în majoritate crude ale acestor alimente. Nu în ultimul rând, frumoasa actriță a mărturisit că alege întotdeauna produsele sezoniere, întrucât acestea sunt cele mai pline de beneficii pentru organism. „În timpul iernii, micul dejun este de regulă un terci cu cereale, banane și afine, iar vara schimb cu granola, iaurt și fructe”, detaliază Catherine, care nu sare niciodată peste cea mai importantă masă a zilei. La capitolul băutură preferată, Zeta-Jones este un fan al ceaiului kombucha, formulă fermentată bogată în glucozamină, plină de antioxidanți și probiotice, elemente esențiale pentru un sistem digestiv sănătos și o imunitate puternică.

Trei mese pe zi, cu cei dragi

Actrița care a făcut furori în „Greu de pensionat” consumă trei mese pe zi, iar salatele joacă un rol central în regimul său alimentar. „Am o salată la fiecare masă, pentru că pur și simplu ador salatele. Rețeta mea preferată este amestecul de spanac, rucola, semințe de pin, roșii de fermă și puțină brânză. Este însoțită de obicei de pui sau de pește la grătar, ceva ușor, care să nu mă îngreuneze”, explică Zeta-Jones. Foarte disciplinată, chiar și atunci când se răsfață, vedeta optează tot pentru formule sănătoase - file mignon cu sos de ciuperci și o mulțime de legume sotate. De altfel, cele trei mese pe zi sunt un adevărat ritual pentru Catherine, care a păstrat tradiția europeană moștenită în familie de a-i aduna pe toți cei dragi în jurul acestor momente speciale. „În toată perioada de pandemie, am menținut reuniunile în jurul meselor preparate în casă, i-am avut pe copii și pe soțul meu alături la micul dejun, la prânz și la cină”, povestește vedeta.

„Înotul pune mai puțină presiune pe articulații”

855 3 3Pentru a se menține în formă, Catherine Zeta-Jones a optat pentru înot, care, după cum susține actrița, pune mai puțină presiune pe articulații după vârsta de 50 de ani. „Imediat ce m-am mutat în casa din New York, am căutat să am o piscină specială, în care înot împotriva curentului. Dacă devin puțin letargică în partea fizică, mă stresez, așa că, înot”, mărturisește vedeta, care practică și paddle boarding, un antrenament excelent pentru abdomen. Pe lângă aceste sesiuni, actrița din „Unsprezece plus una” își menține sănătatea cardiovasculară cu ajutorul bicicletei eliptice și dansului. „În sala mea de sport am o bară pentru balet. Dau muzica foarte tare, de se zguduie pereții și dansez cam o oră. În plus, îmi place și banda de alergare, de regulă fac tot posibilul ca în fiecare zi să mențin tot corpul în funcțiune”, explică Zeta-Jones. Actrița din „Terminalul” practică frecvent și stretching, întinderile care o ajută să-și mențină flexibilitatea și care o fac să arate ca o persoană la prima tinerețe. În același timp, prin yoga, vedeta se asigură că se menține într-un echilibru corp-minte care îi favorizează starea generală de bine.

„Nu ies din casă fără mascara nici dacă trebuie doar să arunc gunoiul”

Vorbind despre rutina sa foarte simplă de îngrijire a pielii, Catherine Zeta-Jones afirmă că a acordat mai multă atenție tenului, părului și unghiilor după vârsta de 40 de ani decât până atunci. „În fiecare duminică, îmi fac o mască de față, îmi aranjez unghiile și aplic ulei cald pe păr”, punctează actrița din „Efecte adverse”. Explicând ce stă în spatele tenului său mereu strălucitor, Zeta-Jones menționează exfolierea, curățarea temeinică și hidratarea optimă a pielii. „Din cauza unei traheotomii pe care am suferit-o la vârsta de 18 luni, am capilare pe față, pe care le acopăr cu machiaj. Oricum, iubesc vechea strălucire a Hollywoodului, îmi place enorm machiajul și nu ies din casă fără mascara nici dacă trebuie doar să arunc gunoiul. Am crezut mereu că am ochii cam mici și încerc permanent să-i accentuez, cu ajutorul creionului de contur”, povestește Catherine Zeta-Jones.

„Cele mai bune sfaturi de înfrumusețare sunt demachierea de fiecare seară și hidratarea optimă a pielii“

„Visez ca atunci când voi fi foarte bătrână, să pot mânca numai deserturi“

„Scot maximum din ceea ce am“

855 3 4Surprinzător pentru o vedetă de un asemenea calibru, actrița nu s-a sfiit să mărturisească multe nesiguranțe, mai ales atunci când vine vorba despre aparițiile pe covorul roșu: „Personal, nu m-am gândit niciodată la mine ca la o frumusețe extraordinară, dar mama m-a învățat întotdeauna să scot maximum din ceea ce am. Am și astăzi nesiguranțele mele, ca orice altă femeie, așa că atunci când mă pregătesc pentru evenimente, mă îmbrac, dacă se poate spune astfel, și cu rochia, și cu un plus de încredere în mine”, detaliază actrița din „Capcană pentru hoți”.