Main menu

header

840 3 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Celulita sau aspectul de coajă de portocală, aşa cum i se mai spune în popor, dă mari bătăi de cap femeilor care, deşi încearcă tot felul de tratamente, nu reuşesc să o elimine complet. Aparatul UltraShape V3 a fost creat special ca să localizeze depozitele de grăsime, ca mai apoi să acţioneze ţintit asupra lor. Larisa Stroescu (medalion), specialist remodelare corporală, în cadrul clinicii SKIN MedSpa, ne-a vorbit despre această procedură revoluţionară, cum acţionează, ce implică acest tratament şi care sunt avantajele pe termen lung.

„Este o soluție de liposucție ultrasonică noninvazivă”

840 3 2- Ce este UltraShape V3?

- Noua tehnologie UltraShape V3 este o formă de cavitație ultrasonică creată pentru a asigura slăbire localizată și remodelare corporală sigure, eficiente și noninvazive. Calităţile dispozitivului au fost recunoscute în peste 50 de țări, dovedite prin peste 300 de studii clinice, iar rezultatele au cel mai mare grad de satisfacție din toate procedurile la nivel mondial, ce vizează eliminarea grăsimii. Acest dispozitiv medical de ultimă generație reprezintă o soluție de liposucție ultrasonică noninvazivă care, cu ajutorul unor ultrasunete focusate și pulsate (nontermale), distruge selectiv acele celule adipoase care, în ciuda tuturor eforturilor, au rezistat și la dietă și la sport.

- Reduce şi numărul kilogramelor?

- Remodelarea corporală cu UltraShape nu este un tratament de slăbit în kilograme și nici nu poate înlocui nutriționistul sau activitatea fizică regulată, însă are capacitatea să ofere un remediu unic care țintește un procent ridicat de celule grase, cu reducerea circumferinței în zonele vizate, pe o durată lungă de timp. Utilizarea UltraShape V3 în procedurile estetice medicale se datorează capacității ultrasunetelor de a fi emise în modul pulsat. Astfel, ultrasunetele se aplică divergent pe piele spre țesutul adipos, iar acesta poate fi remodelat ca o plastilină. Cavitația produsă de ultrasunete duce la segmentarea adipocitelor care sunt preluate, apoi, de procesul natural de metabolizare a grăsimilor. După tratamentul cu UltraShape, trigliceridele și detritusul celular sunt procesate de organism metabolic și fiziologic, iar grăsimea este eliminată natural. Rezultatele studiilor clinice arată că trigliceridele eliberate cu ajutorul acestui dispozitiv nu se acumulează în sânge sau ficat.

„Ultrasunetele penetrează 4-5 centimetri în grăsimea subcutanată”

840 3 3- În ce constă, practic, această procedură?

- Tratamentul se desfășoară computerizat și este monitorizat de o cameră video dotată cu un cap de ultrasunete focusate care face o hartă digitală 3D cu numărul de celule de grăsime din zona tratată. UltraShape eliberează energia ultrasunetelor direct în stratul încăpățânat de grăsime de sub suprafața pielii, mişcând celulele adipoase până fac implozie și mor. Practic, ciclurile de mare presiune cu schimbare rapidă generează bule mici, cavități de vapori în celulele de grăsime. Acest lucru stresează membrana celulelor adipoase, determinând ruperea pereților de celule grase pe care le lichefiază și le eliberează în organism sub formă de trigliceride care, la rândul lor, vor fi procesate și eliminate prin limfă, transpirație și urină.

- Cum elimină grăsimea acumulată?

- În corpul nostru sunt două tipuri de grăsime: viscerală (grăsime care înconjoară organele) și subcutanată (care se formează imediat sub suprafața pielii). Dacă, mâncând corect și făcând sport, putem reduce grăsimea viscerală, cea subcutanată e mai greu de dat jos. UltraShape țintește și elimină acele depozite localizate de grăsime care se află sub piele și care refuză să dispară, orice diete am ține și oricât de tare am trage la sală. Prin distrugerea selectivă a adipocitelor, fie pe zone specifice fie pe arii extinse, dispozitivul asigură o slăbire localizată, respectiv o remodelare corporală eficientă fără a afecta organismul. Ultrasunetele penetrează 4-5 centimetri în grăsimea subcutanată și sparg depozitele de grăsime calcifiate.

„Se recomandă patru şedinţe efectuate la două săptămâni”

- Ce asigură acest tratament?

- Tehnologia utilizată de aparatul de ultimă generație UltraShape V3 este 100% sigură, fără riscuri sau efecte secundare. Aceasta distruge, în mod selectiv, celulele grase dispuse între piele și mușchi fără să afecteze țesuturile învecinate, să lezeze pielea, vasele de sânge, terminațiile nervoase sau țesutul celular. Eficacitatea deosebită, timpul scurt de tratament și absența totală a durerii reprezintă principalele puncte forte ale tratamentului cu UltraShape V3, fiind o alternativă viabilă a liposucției chirurgicale.

- Care sunt zonele unde poate fi folosit?

- UltraShape V3 țintește cu precizie volumul focal al grăsimii la o adâncime predefinită, dovedindu-și eficacitatea pe zone problematice precum abdomenul, coapsele și fesele. Procedura cu ultrasunete pulsate este ajustată individual pentru a trata țintit fiecare zonă anatomică precum brațele, talia, abdomenul și șoldurile. Dispozitivul dispune de un aplicator conceput să remodeleze şi zonele mici ale corpului, abdomenul superior/inferior, coapsele exterioare, brațele şi flancurile.

- De câte ședințe este nevoie pentru a ne bucura de rezultatele dorite?

- Protocolul complet de tratament cu UltraShape comportă patru ședințe efectuate la două săptămâni. Timpul care trebuie lăsat între întâlniri dă corpului ocazia să elimine celulele de grăsime distruse la ședința anterioară, maximizând rezultatele.

„Nu necesită anestezie şi incizii”

- Prin ce se diferențiază de celelalte aparate care au același rol?

- Spre diferență de liposucție, acest tip de tratament este nechirurgical, nu necesită nici incizii, nici anestezie, nici timp de recuperare după efectuare. În plus, un alt beneficiu este că procedura cu acest dispozitiv nu doare deloc și nu lasă absolut niciun semn după tratament. Deși rezultatul final este același, diferențele majore între UltraShape V3 și Cooltech, de exemplu, nu este dată doar de metoda folosită pentru topirea grăsimii, întrucât ambele sunt la fel de eficiente, ci de absența completă a durerii în cazul aparatului nostru și timpii așteptați pentru rezultate.

„Tratamentul este contraindicat persoanelor însărcinate, care alăptează sau au introduse tije metalice în zona de tratament!“

„Proceduri precum cavitația și liposucția virtuală cu ultrasunete încearcă timid să replice tehnologia din spatele UltraShape“

„Rezultatele sunt cumulative“

- După cât timp se observă rezultatele?

- Deși corpul nostru începe să lucreze în primele 72 de ore, rezultatele finale nu sunt imediate, sunt cumulative, încep să se vadă după două săptămâni și continuă să se îmbunătățească după fiecare dintre cele trei-patru ședințe de tratament, timp de patru luni. Cu fiecare întâlnire, se îndepărtează circa 33% din grăsimea din zona tratată. Cu condiția respectării unei diete echilibrate, rezultatele se păstrează chiar și ani. Celulele grase cu care ne naștem sunt în număr limitat și nu se înmulțesc. Deci, cele eliminate după tratamentul cu UltraShape nu se refac.