Main menu

header

804 3 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Indiferent dacă s-au retras sau nu din lumina reflectoarelor, unele celebrități au ajuns, în timp, să semene tot mai puțin cu debutanții filiformi și în formă maximă care cucereau lumea la un moment dat. Unele dintre cele mai cunoscute staruri ale lumii nu se mai sinchisesc de acumularea kilogramelor și nu mai dau doi bani pe canoanele Hollywoodului.

Russell Crowe, de nerecunoscut

Unul dintre cei mai iubiți actori din lume, câștigător al unui Premiu Oscar, Russell Crowe, emblematicul Gladiator, era cândva irezistibil, o siluetă cu musculatură flexibilă, un model ideal și unul dintre ce mai sexi actori ai generaţiei sale. Ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani? Russell a renunțat să se mai preocupe de alura sa impecabilă și, ca urmare, a acumulat o greutate care l-a îmbătrânit brusc. Astăzi, fermecătorul actor mai poate fi recunoscut cu greu, în primul rând după… voce.

Cameron Diaz, o casnică oarecare

804 3 2A fost mult timp una dintre cele mai dorite femei din lume, o actriță de un sex-appeal inconfundabil și model de siluetă pentru milioane de tinere care doreau să ajungă să arate ca ea. Dar de câțiva ani, minunata Cameron Diaz este o casnică oarecare, s-a retras total din lumea cinematografiei, are un copil și o căsnicie fericită și nu regretă nimic, nici măcar kilogramele acumulate. „Când faci un film, ești proprietatea altora. M-am oprit, am realizat că mare parte din viața mea am dăruit-o altora și am decis să mi-o iau înapoi”, spune actrița, într-un interviu recent.

John Travolta a fost odată… sexi

804 3 3Cariera și viața privată a unuia dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood, John Travolta, au marcat atâtea suișuri și coborâșuri, încât este de mirare că starul mai are puterea de a se arunca în muncă. A pierdut un fiu, și-a îngropat și iubita soție, a dat viață unui enorm număr de personaje diferite și a plătit prețul celebrității, asaltat de paparazzi și învăluit într-un nor de zvonuri. De la un moment dat, îndrăgitul rebel din „Grease” nu s-a mai uitat cum se adună kilogramele. Despre John Travolta se poate spune astăzi că a fost odată sexi.

Kirstie Alley se autoironizează și atât

Irezistibilă, plină de umor și cu o siluetă de invidiat, Kirstie Alley cucerea lumea în „Uite cine vorbește”. Era nu doar tânără, ci și foarte atrăgătoare. Dar acele timpuri au trecut și vedeta s-a lăsat în voia unui aspect mai neglijent, accentuat de kilogramele care s-au acumulat pe nesimțite. În anul 2004, anunța că a slăbit și este din nou în formă, dar minunea nu a ținut decât trei ani. Cu un psihic tare, Kirstie nu și-a plâns de milă după ce s-a reîngrășat și nici nu s-a înfometat de dragul Hollywoodului, ci și-a înființat propriul show de televiziune, intitulat „Fat Actress” („Actrița grasă”).

Alec Baldwin s-a lăsat în voia vârstei

804 3 5Atunci când a intrat în lumea cinematografiei, Alec Baldwin era acel gen de star care, după spusele admiratoarelor, „făcea o femeie să i se moaie genunchii”. Așa au stat lucrurile o vreme, dar, deși o parte din carisma actorului s-a păstrat, Alec nu s-a obosit să intre în sala de gimnastică pentru a-și menține forma fizică remarcabilă cu care pătrundea cândva în Cetatea Filmului și nici nu a luptat cu înaintarea în vârstă, iar natura și-a urmat cursul: astăzi, cu multe kilograme în plus, Baldwin este doar o palidă reflexie a starului sexi care cucerea ecranul dintr-o privire.

Steven Seagal, „atât de gras”

804 3 6Binecunoscutul erou de filme de acțiune care i-au consacrat o imagine de imbatabil, în formă fizică perfectă, suplu, flexibil și neînvins în artele marțiale, Steven Seagal este astăzi, potrivit cuvintelor dure ale colegei de breaslă Charlize Theron, „atât de gras”. Nimeni nu-și poate da seama cum a ajuns celebrul actor, regizor și producător să aibă un abdomen impresionant, dar realitatea arată un Steven Seagal în care cu greu mai poate fi identificată imaginea impecabilă din anii 1990. Potrivit zvonurilor de la Hollywood, starul a devenit obsedat de sine și de satisfacțiile imediate, de unde și schimbările de ordin fizic.

Janet Jackson, supraponderală și neîngrijită

Cântăreață, dansatoare, plină de talent și de sex-appeal, Janet Jackson era o vedetă frumoasă și atrăgătoare încă de la primele apariții. Cu o siluetă filiformă, versatilă și artist complet, sora lui Michael Jackson atrăgea toate privirile și electriza orice auditoriu. Dar trecerea anilor nu a fost binevoitoare cu Janet. Dacă pentru mult timp, datorită prezenței pe scenă, vedeta a respectat disciplina cerută de spectacolele complexe în care evolua, în special după căsătoria cu miliardarul saudit Wissam Al Mana și nașterea fiului lor, Janet a ajuns de nerecunoscut, cu foarte multe kilograme în plus și cu un aspect neîngrijit, care nu mai aduce deloc cu starul strălucitor care a fost cândva. Între timp, a intervenit și divorțul de Al Mana…

Mike Tyson, un campion al îngrășării

804 3 8Un campion mondial de box este un vârf al formei fizice. Atunci când devenea liderul greilor, Mike Tyson era un model de musculatură așezată perfect, de viață sănătoasă care s-o susțină și de temperament care s-o afirme. Declinul teribil din viața personală, care a antrenat unul masiv și în cariera sportivă, au fost prea mult pentru campionul celebru în toată lumea, iar teribilul Mike a devenit un munte de grăsime și un model de „așa nu”. În prezent, Tyson încearcă o revenire în prim-planul sportiv, pe segmentul vârstei sale, iar asta cere o ajustare fizică masivă. Fanii privesc și așteaptă.

Pentru rolul din „Chapter 27“, Jared Leto s-a forțat să acumuleze kilograme, lucru care i-a generat probleme de sănătate, iar ca urmare, actorul a jurat să nu mai accepte roluri care implică îngrășarea forțată

Britney Spears „nu are capacitatea mintală de a avea grijă de ea însăşi“

804 3 9Cândva o senzație a vieții muzicale internaționale, irezistibila Prințesă a muzicii pop a permis succesului să-i întunece judecata până acolo încât a fost cotropită de dependențe, a pierdut soț, cămin, custodia copiilor și este ea însăși sub tutela tatălui său, al cărui avocat afirma recent că artista „nu are capacitatea mintală de a avea grijă de ea însăși”. Ca un efect colateral, kilogramele care vin întotdeauna după lipsa de disciplină și de abuzuri s-au acumulat pe trupul lui Britney, care nu mai seamănă deloc cu solista despre talentul și succesul căreia vuia o lume întreagă.