Main menu

header

738 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Brianna Bernard s-a confruntat cu una dintre cele mai serioase probleme ale secolului al XXI-lea: obezitatea. Sarcina și stilul de viață nesănătos o determinaseră să acumuleze kilograme și o făceau să nu vadă nicio ieșire. Până când, într-o zi, o revistă i-a schimbat destinul.

„Mă simțeam vinovată la gândul de a răpi din timpul cu fiul meu pentru a mă îngriji de mine”

În 2012, Brianna Bernard avea 26 de ani și era tânăra mămică a unui băiețel nou-născut, pe nume Tye. Bucuria de a aduce pe lume un copil a făcut-o pe Brianna din Minnesota, Statele Unite ale Americii, să își neglijeze aspectul fizic, astfel încât în 2013 ea cântărea deja 111 kilograme. „Un an întreg nu mi-a păsat ce mănânc, dar curând genunchii au început să mă doară pentru că devenise obositor să-mi car propria greutate. Mă simțeam tot timpul obosită și mă jenam când vedeam o fotografie de-a mea sau când mă priveam în oglindă. Hainele de dinainte de gravidie nu mă mai încăpeau, dar nici nu aveam energia sau motivația de a face ceva în legătură cu asta. În plus, mă simțeam vinovată doar la gândul de a răpi din timpul cu fiul meu pentru a mă îngriji de mine. Deja mă obișnuisem cu ideea că aceea urma să fie greutatea mea pentru tot restul vieții”, a povestit Brianna.

„Am eliminat mâncărurile procesate și m-am concentrat pe proteinele ușoare”

Într-una dintre zilele verii anului 2013, viața Briannei Bernard avea să se schimbe complet, când a intrat într-un magazin și a cumpărat suplimentul revistei „People” despre „Oameni care au slăbit 45 de kilograme”. În felul acesta a aflat povestea unei alte tinere din Minneapolis, care, cu ajutorul unui antrenor personal și al dietei, a reușit să slăbească aproape 60 de kilograme. „Am crezut că dacă instructorul Jason Burgoon a putut avea un asemenea impact asupra fetei respective poate să mă ajute și pe mine, așa că am sunat pentru o programare. Am început prin a mă antrena de trei ori pe săptămână și apoi mi-am schimbat obiceiurile alimentare”, povestește Brianna. Pentru a-i fi mai ușor să țină un jurnal al regimului său alimentar, Brianna Bernard încărca tot ce mânca și tot ce bea pe aplicația MyFitness Pal, special creată pentru ca oamenii să poată avea o imagine completă a obiceiurilor lor alimentare. „Am eliminat mâncărurile procesate și m-am concentrat pe proteinele ușoare, pe legume, fructe și grăsimi sănătoase. De asemenea, am făcut o prioritate din a bea 3 litri de apă pe zi”, explică tânăra. În prima lună, ea a reușit să slăbească 5,5 kg, iar după trei luni cântărea deja cu 13,5 kg mai puțin. La șapte luni după începerea regimului, Brianna slăbise 27 kg, iar după fix un an, era mai slabă cu 48,5 kg.

Schimbare pe toate planurile

738 3 2Brianna Bernard spune că această experiență i-a schimbat viața cu totul. „Mi-a schimbat relația cu alimentația și cu felul de a face sport. Mi-a schimbat felul în care mă vedeam pe mine și chiar și felul în care mi-am crescut copilul. În plus, mi-a dat curajul să ies din căsnicia care îmi făcea rău și să devin o mamă singură și independentă”, a explicat ea. Mai mult decât atât, regimul care devenise între timp un mod de viață a ajutat-o pe Brianna să îmbrățișeze o nouă carieră. „Schimbarea m-a inspirat să devin instructor personal și mentor pe probleme de nutriție și, astfel, să-i ajut pe alții ce înseamnă să fii puternic”, și-a împărtășit ea experiența. De asemenea, ea insistă asupra faptului că, deși ceea ce se vede mai bine este schimbarea ei fizică, ceea ce o mulțumește personal este schimbarea psihică. „Puterea mentală și cea fizică pe care le-am descoperit în mine după ce am slăbit a reprezentat cea mai profundă schimbare. Pentru mine, tot acest proces nu s-a redus doar la numărul de kilograme pe care l-am pierdut, ci la faptul că m-a făcut să mă simt puternică. Iar această siguranță de sine se vede în toate aspectele vieții mele, personale și profesionale”, a explicat Brianna.

I-a fost publicată povestea în aceeași publicaţie

Brianna Bernard simte că, slăbind, a devenit și un părinte mai bun pentru fiul ei de 7 ani. Faptul că mănâncă sănătos și că are o viață activă o face să relaționeze mai ușor cu Tye, fiul său, și să petreacă mai mult timp cu el, angajați în activități care îi ajută pe amândoi să aibă un stil de viață sănătos. „Ne antrenăm împreună, facem sport, mergem cu bicicletele, mergem la cumpărături de produse proaspete, vizităm piețele tradiționale, gătim și discutăm despre cum a mânca sănătos și a fi activ ne face să avem nu doar mușchi mai puternici, dar și minți și inimi mai puternice”, spune Brianna, care la împlinirea a cinci ani de la demararea procesului de transformare a primit în dar o surpriză. Revista „People”, cea care a ajutat-o să aibă curajul de a-și schimba viața, i-a publicat povestea în aceeași ediție dedicată persoanelor care reușesc să câștige lupta cu kilogramele.

Brianna Bernard se menține în formă consumând 1.700 de calorii zilnic și mâncând opt mese!

Pentru a evita să mănânce haotic, Brianna Bernard își pregătește mesele în avans și își ia mâncarea peste tot cu ea

Meniul zilnic

  • Mic dejun (305 calorii): mix din 1/2 cană cu terci de ovăz fără zahăr, 1 lingură cu proteine de ciocolată, 2 linguri cu pudră de unt de arahide, 1 cafea neagră neîndulcită.
  • Gustarea de dimineață nr. 1 (201 calorii): 1/4 cană cu migdale nesărate, 1 cană cu afine.
  • Gustarea de dimineață nr. 2 (273 de calorii): 6 albușuri amestecate cu 1 cană cu spanac, 1/2 avocado, 2 linguri cu sos de roșii.
  • Prânz (273 de calorii): 120 g file de somon la grătar, 1 cană cu asparagus sotat.
  • Gustarea de prânz nr. 1 (121 de calorii): 120 g cod la grătar, 1 cană cu fasole verde fiartă.
  • Gustarea de prânz nr. 2 (150 de calorii): 120 g piept de pui la grătar, 1 cană cu broccoli sotat.
  • Cină (249 de calorii): 120 g somon fiert, 1 cană cu varză de Bruxelles fiartă.
  • Gustarea de seară (116 calorii): 5 albușuri fierte, 1 cană cu boabe de mazăre fierte.