Main menu

header

701 3 4de Călin Popa şi Raluca Ogaru

Specialiștii în hipnoterapie oferă soluții și reguli pentru a vă folosi puterea minții în procesul de slăbire. Unul dintre aceștia este Malminder Gill, care afirmă că procedeul are rezultate garantate.

Folosirea bețișoarelor și mestecatul mai îndelungat

Terapeutul britanic Malminder Gill afirmă că în foarte multe cazuri dietele convenționale trebuie dublate de terapie mentală pentru succesul scăderii în greutate. „Alături de sala de gimnastică și matematica numărării caloriilor, secretul se află în mintea celui care vrea să slăbească”, afirmă specialista. Dintre trucurile pe care le recomandă sunt folosirea bețișoarelor sau mestecatul mai îndelungat. Studii numeroase, inclusiv cele recente, publicate în Current Obesity Reports, atestă faptul că creierul poate fi „păcălit” să dea semnalul că v-ați săturat cu unele obiceiuri dintre cele mai simple. De pildă, dacă îmbucăturile sunt mai mici și le mestecați un timp mai mare, aveți toate șansele ca senzația de sațietate să se instaleze după ce ați consumat o cantitate mai redusă de alimente.

Hipnoza combate mâncatul emoțional

La toate aceste mecanisme conștiente se poate adăuga hipnoterapia, care ajută pacientul să combată eficient mâncatul emoțional și poftele nemăsurate. „Folosesc metodele hipnozei pentru a reașeza mental percepția asupra mâncatului și pentru a-i învăța pe cei care acumulează kilograme în plus că hrana poate fi consumată și în mod conștient, cu rezultate asupra scăderii în greutate”, afirmă Gill. Studiile care au testat aceste metode au avut rezultate pe care specialiștii le consideră concludente. Desfășurate pe perioade diferite și combinând toate elementele, de la obiceiurile de a mesteca mai lent, cu înghițituri mai mici, până la ședințele de hipnoterapie, s-a constatat nu doar scăderea în greutate, ci și faptul că ulterior nu s-au mai acumulat kilogramele în plus.

„Toate studiile noastre au arătat scăderea în greutate cu aceste metode“ (Carolyn Dunn, Universitatea Carolina de Nord)