Main menu

header

699 3 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Grăsimea de pe brațe este una dintre problemele majore ale aspectului femeilor trecute de o anumită vârstă. Indiferent de greutate, dar mai ales după ce slăbiți, brațele pot avea un aspect inestetic. Iată mai multe metode de a vă menține această parte a corpului în bună formă, astfel încât să puteți merge la un eveniment cu o rochie decupată sau la birou cu o bluză fără mâneci, chiar dacă nu mai aveți 25 de ani.

Exerciții speciale

699 3 2Chiar dacă ați reușit performanța de a scădea în greutate, există adesea zone „încăpăţânate”, care par să vrea să îşi menţină grăsimea suplimentară. Braţele sunt unul dintre acele locuri. Pentru subțierea lor este nevoie de câteva măsuri speciale, dar deloc complicate. Rezultatul merită! Așadar, unele dintre cele mai simple metode de a vă menține brațele subțiri și tonifiate sunt exercițiile dedicate. De pildă, puteți face serii de push-up. Pentru a efectua aceste exerciţii, plasaţi-vă mâinile sub umeri. Întindeţi degetele şi plasaţi greutatea egală pe ambele mâini. Strângeţi-vă muşchii abdominali şi îndreptaţi-vă picioarele spre spate, venind cu mâinile spre picioare. Activaţi-vă muşchii picioarelor şi împingeţi-vă din călcâie, menținând spatele drept. Începeţi push-up şi expiraţi în timp ce vă întoarceţi înapoi, până la poziţia de pornire. Pentru un alt exercițiu foarte eficient aveți nevoie de o greutate. Începeţi cu mâna dreaptă şi odihniţi-vă stânga, apoi îndoiţi piciorul stâng pe banca de exerciţii. Ţineţi greutatea în mâna dreaptă, asigurându-vă că spatele este drept. Formaţi un unghi de 90 de grade între antebraţ şi braţ, păstraţi-vă capul în sus şi gâtul drept. Expiraţi şi utilizaţi tricepsul pentru a ridica greutatea, până când braţul drept este complet extins în spate. Mutaţi doar antebraţul şi nu folosiţi mâna stângă sau picioarele. Când braţul drept este complet extins, întrerupeţi şi inspiraţi, apoi expiraţi în timp ce aduceţi greutatea liberă înapoi în poziţia iniţială.

Flotări și flexii

699 3 3Exercițiul denumit „căţărătorul” lucrează mai multe grupe de muşchi, timp în care se creează o tensiune asupra braţelor, ce se află într-o poziţie statică. Este unul dintre exerciţiile ideale atunci când se doreşte arderea grăsimilor de pe braţe. Se aduce un picior în față, până în dreptul pieptului. Celălalt picior va rămâne întins în spate şi apoi se schimbă rapid piciorul. Alternați mișcarea picioarelor şi repetați cât mai repede posibil, în jur de zece minute. Nu mai este de mult un secret faptul că flotările vă ajută să obţineți forţă în braţe. Exerciţiile pe bază de flotări nu doar că vă ajută să scăpați de grăsimea din aceste zone, dar sunt şi un bun antrenament pentru piept. Din poziţia de push-up, mâinile se ţin depărtate. Corpul se ţine încordat, la fel şi posteriorul, şi se execută flotarea, prin mişcări de sus-jos. Se fac cât mai multe repetări posibil. Flotările pot fi și într-un picior, asemenea celor standard, doar că de data asta un picior nu va atinge podeaua în timp ce exerciţiul va fi efectuat, pot fi la bancă - unul dintre cele mai eficiente exerciţii pentru braţe se execută astfel: se stă cu posteriorul în dreptul unui scaun sau unei bănci, iar mâinile se ţin fixate pe acesta/aceasta. Călcâiele se ţin pe sol. Coborâţi lent spre podea, îndoind braţele. Expiraţi şi contractaţi tricepsul, îndreptând braţele. De asemenea, se pot executa flexii cu gantere.

Sporturi dedicate

Pentru braţe puternice şi subţiri există și câteva sporturi pe care le puteți practica în timpul liber. Unul dintre acestea este tenisul, un antrenament total al corpului, care se concentrează pe construirea musculaturii braţului. Luaţi o rachetă şi vizitaţi terenurile de tenis din parcul local sau înscrieţi-vă pentru a lua lecţii de tenis. De asemenea, mai ales în sezonul cald, puteți practica sporturile legate de apă. Canotajul activează muşchii în braţe, pentru a reduce grăsimea. Și caiacul necesită braţe puternice, practicarea acestui sport aducându-vă tonifierea pe care o doriți. Nu în ultimul rând, înotul regulat vă va asigura mult mai mult decât brațe puternice și suple: vă va feri de afecțiunile căilor respiratorii superioare, vă va relaxa și vă va întări întregul organism. În plus, poate fi practicat și iarna. De asemenea, boxul este un alt sport ce solicită braţele. Este un antrenament complex și complet, care necesită muşchi puternici. Practicaţi acest sport lovind sacul, la sala de gimnastică, după ce v-ați asigurat că stăpâniți tehnica adecvată care să vă ferească de accidentări.

Hidratarea este foarte importantă pentru aspectul întregului corp și pentru succesul efortului de a arăta bine. Ca urmare, specialiștii vă sfătuiesc să vă hidratați corect, fără apă minerală, suc, băuturi energizante sau cafea cu lapte şi zahăr. Apa plată este cea mai bună alegere pentru o hidratare sănătoasă, care va avea efect și asupra esteticii brațelor

Menţineţi o dietă sănătoasă

699 3 4Este bine să știți că și brațele vor reacționa la felul în care vă alimentați. Exerciţiile pe stomacul gol pot duce la greaţă şi la ameţeli şi nu reprezintă un obicei benefic pentru corp. Alimentarea este un combustibil în lipsa căruia trupul și mintea nu pot avea energia necesară pentru efectuarea antrenamentului în mod eficient. Mai departe, după ce corpul a lucrat din greu pentru a vă menţine ritmul cardiac şi pentru a arde calorii, trebuie să îl alimentaţi. Aportul de proteine după o sesiune de efort fizic este cea mai bună modalitate de a face muşchi şi de a arde grăsimile, inclusiv pe cele de pe brațe. Totodată, este indicat ca efortul de a vă păstra o frumoasă siluetă încadrată de brațe cu aspect estetic să includă și felul în care pregătiți mesele. Mai precis, planificarea şi pregătirea meselor din timp elimină dorinţa de a vă opri la un restaurant la ore târzii sau, mai rău, la fast-food atunci când sunteţi prea obosiţi sau vă grăbiţi. Gândiţi o zi pe săptămână pentru a pregăti porţiile sănătoase pe care le puteţi duce la lucru sau puteţi asambla repede pentru masa de prânz şi cină. Nu uitaţi de câteva gustări sănătoase între ele! Prepararea mâncării din timp vă poate ajuta să respectaţi obiectivul caloriilor şi să menţineţi o dietă sănătoasă, lucru care se va vedea peste tot, deci și în aspectul brațelor.