Main menu

header

694 3 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Dacă țineți dietă strictă de ceva vreme și rezultatele nu sunt cele scontate, există câteva motive surprinzătoare pentru care se întâmplă această stagnare.

Hidratare insuficientă

Sunteți dezamăgiți de fiecare dată când vă suiți pe cântar? Regimul fără rezultate devine un efort frustrant, căruia nu-i mai găsiți utilitatea? Există câteva motive surprinzătoare pentru care dieta nu are efect, notează foxnews.com. În primul rând, este bine să observați cu atenție dacă beți suficientă apă, întrucât metabolismul are nevoie de aceasta pentru a sparge depozitele de grăsime. Dacă organismul nu are suficientă apă, acest proces nu are loc, deci mențineți hidratarea la niveluri optime.

Prea puține grăsimi sănătoase

Este bine să vă opriți de la a mai consuma iaurturi degresate din motiv de dietă - nu vor face decât să vă ațâțe foamea și în plus s-ar putea să consumați cu această ocazie și zahăr sau aditivi pe care nu îi doriți. Studii de dată recentă demonstrează că grăsimile sănătoase contribuie mai mult la scăderea în greutate decât regimurile care scot grăsimea de pe listă. În condițiile în care organismul are nevoie de grăsimi pentru a funcționa, procurați-le din sursele cunoscute, cum ar fi avocado.

Este într-adevăr nevoie de scăderea în greutate?

Este bine să vă desprindeți de reperele pe care le impune societatea în privința felului în care ar trebui să arate o persoană și să vă întrebați dacă nu cumva organismul dumneavoastră nu are nevoie să piardă kilograme, motiv pentru care nu reacționează la dietă. Este bine de știut faptul că dimensiunile pe care le iau în considerare idealurile sociale sunt privite de Organizația Mondială a Sănătății ca „subțirime severă”. Deci nu vă lăsați înșelați de reperele creionate de alții și verificați dacă nu cumva corpul „spune” singur care este pragul de kilograme sub care este periclitată starea de sănătate.

Lipsa meditației

694 3 2Revista „TIME” definește meditația de tip „mindfulness” ca pe „concentrarea atenției pe experiențele momentului prezent”. Așadar, în cazul în care dieta nu dă rezultatele scontate, este recomandat să alocați timp pentru a medita, pentru a vă deconecta, a reflecta și a trăi plenar în momentul prezent, pentru reducerea stresului (inclusiv a celui generat de faptul că regimul nu are efect...). Un alt motiv care poate părea surprinzător în lipsa de rezultate a dietei este faptul că s-ar putea să consumați prea multe proteine. Dacă se întâmplă acest lucru, organismul le va stoca pe post de grăsime. Așadar, dacă mâncați piept de pui la cină și ouă la micul dejun, este suficient.

Exercițiile dure folosite ca scuză pentru a mânca

Chiar dacă ați reușit să ardeți sute de calorii la sală, făcând exerciții dure, dacă folosiți această scuză pentru a mânca, dieta nu va da rezultate. De asemenea, este greșit să mâncați acum cu ideea că veți merge să dați jos caloriile respective la sesiunea viitoare de antrenament, pentru că și excesul de exerciții fizice este dăunător, punctează nutriționistul și expertul în fitness Yuri Elkaim. Mai bine consumați alimente care să susțină efortul și apelați la o mică gustare sănătoasă pentru recuperare.

Mese mici și multe...

Este posibil ca dieta să nu aibă efect pentru că mâncați foarte puțin și des - la două ore, de pildă. Acest tip de alimentație poate contribui la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și vă poate împiedica să mâncați mai mult decât este cazul, nelăsând să se instaleze senzația de foame. În același timp, însă, se poate împiedica astfel apelul organismului la grăsimea stocată, pentru a fi folosită drept combustibil, atrage atenția nutriționista celebrităților J.J. Virgin.

Plata cu cardul

Oricât de straniu ar părea și chiar dacă în societatea modernă a plăti cu cash pare ceva din secolul trecut, este bine să știți că atunci când plătiți cumpărăturile alimentare cu cardul achiziționați mult mai multe produse nesănătoase și pline de calorii decât atunci când achitați în numerar, arată un studiu publicat de „Journal of Consumer Research”.