Main menu

header

685 3 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Actrița Robin Wright a împlinit recent 52 de ani și parcă a făcut timpul să se oprească - aceeași siluetă, același farmec și același zâmbet cuceritor au rămas intacte de la nominalizarea la Globul de Aur pentru rolul Jenny, din „Forrest Gump”, din 1994.

De la dislexie la Globul de Aur

685 3 2Robin Wright făcea modelling la 14 ani, dar în paralel nu performa foarte bine la școală, pentru că suferea de dislexie. Rolul Jenny din „Forrest Gump” o propulsa rapid în lumina reflectoarelor, dar la scurt timp s-a retras din prim-planul Hollywoodului pentru a crește cei doi copii pe care îi are cu actorul Sean Penn. După divorțul celor doi, din 2010, actrița revenea în forță într-un serial care a cunoscut un succes uriaș din 2013 încoace: „House of Cards”. Pentru rolul soției calculate a politicianului Frank Underwood, Claire, Wright a primit imediat, în ianuarie 2014, un Glob de Aur, fiind prima actriță căreia i-a fost decernată distincția pentru o producție difuzată exclusiv în rețeaua online. Anii care au urmat au fost tot atâtea provocări: a apărut în „Wonder Woman” și în „Blade Runner 2049”. Toate aceste roluri la o vârstă când alte actrițe se retrag sau abordează partituri mai ușoare i-au cerut lui Robin să rămână în formă. Și vedeta a reușit, uimind cu felul lejer în care face să pară că are de fapt 32 de ani.

O Claire Underwood fără cusur, cu jogging, dans și Pilates

685 3 3Cu chipul său angelic, Robin Wright ar fi putut părea departe de o partitură actoricească cu accente cinice, cum este rolul Claire Underwood, din „House of Cards”. Inițial, actrița nici nu a vrut să-l joace, considerând că la 48 de ani, câți avea când au început filmările, ar putea fi obligată să facă intervenții chirurgicale, pentru că, așa cum afirmă, „Hollywoodul este foarte pretențios și presiunile sunt enorme”. Dar maniera în care a evoluat în seria de televiziune a uimit. Wright a fost în perfectă formă indiferent din ce unghi era filmată. Pentru asta a făcut eforturi serioase. Antrenoarea sa personală, Grace Lazenby, detaliază că actrița se pregătește intens și complet pentru fiecare filmare. Lucrează la bară fixă, cu greutăți, face sesiuni de dans, flotări, yoga și Pilates. În plus, Robin este o pasionată de jogging. „Alergarea rezolvă totul. Acoperă toate nevoile”, susține actrița, care, de altfel, poate fi văzută plecând la jogging de seară și în rolul Claire. Iar pentru brațele tonifiate care o fac atât de impozantă în serial, Robin a făcut un exercițiu special, Pilates Rowing, care dă rezultate în două săptămâni și constă în manevrarea a două greutăți în timp ce sunt executate mișcări din poziția stând în șezut. La capitolul dietă, pregătirea pentru serial s-a făcut prin trecerea la o dietă paleo. „Mănânc carne, pește, legume și fructe. Fără carbohidrați. Trebuie să fiu suplă pentru serial”, mărturisește Robin.

3.000 de calorii pe zi pentru rolul generalului Antiope din „Wonder Woman”

685 3 4Efortul pe care l-a făcut actrița pentru rolul generalului Antiope, o mare războinică amazoană, din „Wonder Woman”, este notabil. De la regimul foarte strict pentru „House of Cards” Robin trecea rapid la unul la fel de strict, dar... diferit: „Am încercat să mănânc 3.000 de calorii pe zi - smoothie-uri cu ovăz și avocado, lapte integral, pulbere pentru creștere în greutate”, mărturisește vedeta. Și asta pentru că forma fizică cerută de acest rol este deosebită și alimentația trebuia să susțină antrenamentele intense. „Am încorporat rolul de războinic în rutina mea obișnuită, ca bază a exercițiilor curente. Călăream o oră, apoi mergeam la studio și ridicam greutăți. Am făcut și bodybuilding destinat special creșterii masei musculare. Am fost obligată să mă pregătesc pentru Antiope în cinci săptămâni și nu am reușit să fac nici jumătate din antrenamentele pe care le-au făcut colegele de filmare. Pur și simplu corpul meu nu putea ajunge acolo”, detaliază Robin. În același timp filma și pentru „House of Cards”...

Exerciții de tonifiere și kilometri de alergare

685 3 5Felurile de mâncare preferate de Robin Wright sunt plăcinta de pui și afinele învelite în ciocolată neagră la desert. Cu astfel de „slăbiciuni”, actrița care a devenit un etalon al formei de invidiat la femeile de peste 50 de ani depune eforturi semnificative în mare parte a timpului și la capitolul mișcare, și pe segmentul dietă. Fiind relativ departe, ca stil personal, de regimurile urmate pentru producțiile amintite, actrița este în general atentă la aportul caloric, pentru a nu anula efectele atât de apreciate ale sesiunilor de menținere în excelentă formă fizică. Iar ca rutină de antrenament curent, Robin recurge la exerciții intense de tonifiere de trei ori pe săptămână, iar în restul timpului, de cel puțin două ori, alergare. Antrenamentele cuprind întindere, alergare 800 de metri, sărituri cu coarda duble în reprize de 50-40-30-20 și 10. Urmează serii de exerciții pentru abdomen și 30 de minute de yoga. Acestea sunt alternate cu exerciții cu extensoare, benzi elastice și minge, sărituri (simple și din nou cu coarda), împingeri, flotări. Joggingul începe cu un kilometru de mers, apoi alergare de cinci ori distanța (minimum).

„Alerg, ridic greutăți și fac yoga ca să rămân în formă, dar mănânc un hamburger de fiecare dată când am ocazia“

„Să mă tund a fost cel mai grozav lucru pe care l-am putut face“

685 3 6685 3 7Frumusețe naturală care nu are nicio intenție să mascheze faptul că înaintează în vârstă, Robin Wright cucerește tocmai prin această naturalețe. Atunci când nu filmează, actrița aproape că nu folosește make-up, pentru că „suportă greu toată acea cantitate de fard necesară în fața camerelor”. Pe de altă parte, pentru a atenua ceva din asprimea trăsăturilor, care intervine odată cu înaintarea în vârstă, Robin recurge la Botox. „Injectez o minimă cantitate de Botox de două ori pe an. În timp ce majoritatea folosesc zece unități, eu apelez doar la o unitate, ici-colo, ca să nu-mi înghețe fața”, detaliază vedeta. În ceea ce privește stilul său schimbat radical odată cu trecerea la părul foarte scurt din „House of Cards”, vedeta se declară încântată de această mișcare. „Nu mă mai imaginez cu părul lung. Să mă tund a fost cel mai grozav lucru pe care l-am putut face”, susține actrița care a avut foarte mulți ani ca „brand” plete blonde.