Main menu

header

669 3 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Christina Aguilera este cunoscută nu doar pentru muzica sa, cu care își încântă fanii încă din anii ’90. Blondul platinat al părului, pe care l-a schimbat doar temporar cu negru abanos, este o marcă personală de care cântăreața nu s-a despărțit în cei aproape 20 de ani de carieră muzicală. Ceea ce a fluctuat însă în cazul Christinei a fost greutatea. De la o alură slăbuță a ajuns la multe kilograme în plus, apoi a slăbit, dar divorțul a făcut-o să-și neglijeze din nou silueta. La un moment dat însă, cântăreața, acum în vârstă de 37 de ani, a luat decizia de a fi mult mai atentă cu sănătatea sa și cu felul în care arată. De atunci au trecut patru ani, iar ea arată incredibil de bine.

Destabilizată emoțional și metabolic

La începutul carierei, Christina Aguilera era faimoasă pentru talia sa extrem de subțire, doar că, odată cu trecerea anilor, s-a îngrășat. Primul moment a fost atunci când a rămas însărcinată cu fiul său, Max, acum în vârstă de 10 ani. Christina a adunat multe kilograme în timpul sarcinii și i-a fost destul de greu să scape de ele după venirea pe lume a băiețelului. Apoi, doi ani mai târziu, divorțul de soțul său, Jordan Bratman, a reușit să-i destabilizeze nu doar confortul emoțional, ci și metabolismul. Foarte curând, Christina s-a îngrășat nu mai puțin de 18 kilograme. Potrivit revistei „Star”, care cita o sursă apropiată cântăreței, Christina își îneca amarul devorând pizza și consumând cantități mari de alcool, ceea ce a avut repercusiuni asupra fizicului său. În 2012, era frecvent criticată pentru felul în care arăta, ceea ce nu făcea decât să-i înrăutățească și mai mult starea de spirit.

„Mă antrenez pentru că mă face să mă simt bine”

Și totuși, la un moment dat, Christina Aguilera a decis că a venit momentul să scape de kilogramele în plus. Regimul-minune la care a apelat este programul „Dietă proaspătă”, care nu îi permitea să consume mai mult de 1.600 de calorii pe zi. În plus, vedeta a renunțat la alcool și a redus considerabil cantitatea de produse lactate pe care le consuma. Cât despre zahăr, acesta a dispărut definitiv din dieta sa. „Am 32 de ani și mă simt mai sexy ca niciodată, pentru că mănânc sănătos și știu ce vreau de la viață”, declara solista la sfârșitul lui 2012. Un an mai târziu, Christina a mărturisit că într-o perioadă de 12 luni a reușit slăbească 22 de kilograme și să revină la forma fizică minunată pe care o avea înainte de prima sarcină. „Ca femeie, sunt mândră să mă bucur de corpul meu pe parcursul tuturor stadiilor vieții. Să fii fără teamă și cu încredere în tine față de ceea ce îți rezervă viitorul este minunat!”, spunea cântăreața la vremea respectivă, adăugând că, „pe măsură ce îți simți corpul devenind mai puternic, capeți și motivația necesară să faci mai multă gimnastică. Atunci când ai mușchii definiți te simți sexy. Mă antrenez pentru că mă face să mă simt bine”.

Ține aceeași dietă de peste trei ani

669 3 2Doi ani mai târziu, Christina Aguilera a rămas însărcinată din nou, de data aceasta cu noul său logodnic, Matthew Rutler. Cântăreața a adus pe lume o fetiță în august 2014. Deși cea de-a doua sarcină a însemnat o nouă situație în care Christina s-a îngrășat, de data aceasta ea a reușit să piardă 21 de kilograme în doar două luni. În plus, anii de antrenament la sală fac ca mușchii săi să aibă memoria mișcărilor, motiv pentru care, imediat după naștere, ea a putut să slăbească din nou foarte repede. Primul lucru pe care l-a făcut vedeta pentru a slăbi a fost să nu mai frecventeze un renumit restaurant, unde era deseori văzută în timpul sarcinii și unde orice fel de mâncare depășește 1.000 de calorii. De asemenea, Christina are un regim alimentar echilibrat, sărac în grăsimi și bogat în fibre, vitamine și proteine bune.

Mic dejun: 1/2 cană cu coacăze, 1/2 avocado, 1 felie de șuncă de curcan (cu alte cuvinte, un mix sănătos de grăsimi și proteine).

Gustare de dimineață: bețișoare de țelină stropite cu unt de migdale.

Prânz: 1 bucată medie de piept de pui la grătar, cu garnitură de legume. „Regula de aur” a salatelor: fără dressing cremos, care are multe calorii!

Gustare de după-amiază: 1 cocteil de creveți cu sos de roșii.

Cină: 1 bucată de piept de pui la grătar sau pește la grătar, cu sos curry.

Acesta este regimul pe care cântăreața îl respectă și în prezent, pentru a se asigura că nu se îngrașă din nou.

„Duhul din lampă” a câștigat lupta cu greutatea prin multă disciplină și sport în fiecare zi

Fandări, exerciţii cardio şi sute de abdomene

669 3 3Cât despre mișcare, Christina Aguilera pune forma fizică minunată în care se află pe seama faptului că face yoga de ani buni. Inițial, cântăreața a optat pentru yoga ca formă de eliberare a stresului. Apoi, observând rezultatele incredibile pe care le obține, a intensificat antrenamentul la o sesiune în fiecare zi, fapt care a ajutat-o nu doar să-și găsească un echilibru interior, dar și să ardă calorii. O altă modalitate prin care Christina a reușit să slăbească a fost alăptatul, care arde 500 de calorii pe zi. „Cred ce se spune despre alăptat, şi anume că scazi în greutate. E ca un antrenament pe care îl faci din interior”, a mărturisit vedeta pentru „Access Hollywood”. Și să nu uităm că, fiind mamă a doi copii, Christina trebuie să alerge deseori după cei mici, ceea ce, de asemenea, o ajută să nu câștige kilograme în plus. Dar adevăratul antrenament se face totuși la sală. Înainte de antrenamentul efectiv, Christina Aguilera recurge la o sesiune de cardio, alergând pe bandă timp de 10-20 de minute. Apoi își lucrează bicepșii și tricepșii, ridicând greutăți între două și zece kilograme, în trei seturi de exerciții, de trei ori pe săptămână. Urmează după aceea abdomenul, la care Christina ține foarte mult. De aceea, execută între 350 și 500 de abdomene, plus fandări care să-i tonifice mușchii din această zonă. Iar ceea ce a învățat cântăreața de-a lungul vremii este că organismul nu trebuie lăsat să lenevească prea mult timp. De aceea, ea face sport fie și numai câteva zeci de minute, de cinci ori pe săptămână sau chiar în fiecare zi. În felul acesta, corpul nu își pierde niciodată obișnuința de a lupta cu caloriile și își menține elasticitatea. Chiar și pe parcursul celei de-a doua sarcini solista a mers la sală până în luna a opta.

În unele seri, Christina Aguilera îşi permite luxul de a bea un pahar cu vin alb