Main menu

header

649 3 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Starul din „Stăpânul inelelor” sau din „Pirații din Caraibe” Orlando Bloom știe să facă eforturi pentru ca farmecul chipului său să fie completat armonios de un corp puternic, tonifiat şi atletic. Pentru acest rezultat face antrenamente serioase, de foarte multe feluri, adaptate stilului său. În plus, a adoptat un regim vegan.

„Exercițiile sunt mult mai intense”

Considerat unul dintre cei mai fermecători actori ai generației sale, aflat în prim-planul iubitorilor de film, Orlando Bloom își menține condiția fizică în fiecare zi. Este atât de atent la această disciplină, încât, potrivit apropiaților, este capabil să plece de la o petrecere cu prietenii pentru a-și face exercițiile. Unele dintre tacticile proprii de menținere în formă este remarcabilul antrenament sub apă. Face aceste seturi de exerciții în piscina de acasă, iar faimosul surfer Laird Hamilton, cu care starul lucrează, spune că exerciţiile constau în ridicarea de greutăți. „Se iau greutăți cam de 22 de kilograme și se «pășește» într-un fel sub apă, ridicându-le, cu respirația oprită”, detaliază Hamilton. Bloom a adăugat, într-o emisiune de televiziune, că „exercițiile făcute în acest fel, când corpul este sub stres din cauza lipsei de oxigen, sunt mult mai intense”.

Sesiuni rapide de urcare a scărilor

649 3 2Corpul suplu și mușchii fermi ai lui Orlando Bloom se întrețin și cu alte tipuri de activitate fizică. În condițiile în care stilul propriu al actorului este exercițiul de scurtă durată, dar foarte intens, cu rezultate rapide, Bloom recurge la urcatul și coborâtul scărilor în mare viteză sau la banda de alergare. După cum arată specialiștii, în primul caz se ard cam două calorii la fiecare zece trepte urcate. Cu cât mai mare viteza de parcurgere, cu atât este mai sporit numărul de calorii pierdute. Alte sute de calorii dispar pe banda de alergare, astfel încât actorul este sigur că nu va avea niciodată depozite de grăsime sub piele.

Cu Pilates își aliniază perfect musculatura

Pentru flexibilitate și agilitate, atât de necesare în rolurile pe care le interpretează, vedeta recurge la sesiuni de Pilates. În acest fel, nu doar își menține integritatea fizică prin alinierea perfectă a musculaturii, dar susține și flexibilitatea articulațiilor și, în plus, aspectul suplu, frumos desenat, care l-a făcut un sex-simbol al Hollywoodului. Unele dintre cele mai eficiente exerciții Pilates pentru un abdomen plat este rotirea piciorului în aer: așezați-vă pe spate, cu mâinile lipite de podea, şi ridicați piciorul drept cu degetele întinse. În acest timp, piciorul stâng trebuie să rămână întins şi lipit de podea. Dacă poziţia vi se pare dificilă, puteţi îndoi genunchiul stâng în timp ce lipiți talpa piciorului stâng de podea. Rotiţi piciorul drept din şold cât mai larg, ca şi cum ați desena un cerc pe tavan. Încercați să menţineți restul corpului nemişcat, prin contracţia muşchilor abdominali. Executați șase cercuri mari cu piciorul drept într-o direcţie, apoi rotiți-l de alte șase ori în cealaltă direcţie. Repetați exerciţiul cu piciorul stâng. Un alt exerciţiu îl constituie extensiile: așezați-vă pe spate cu genunchii ridicaţi şi cu picioarele la unghi de 90 de grade, gambele paralele cu podeaua. Puneţi mâinile la ceafă şi ridicaţi uşor capul. Poziţia de începere corectă implică imediat contracţia muşchilor abdominali. În timp ce trageți aer în piept, coborâți uşor piciorul drept, dar nu atingeți degetele de podea. Mişcați doar piciorul drept din şold şi menţineți poziţia vreme de două secunde. În momentul expirării, ridicați la loc piciorul drept şi repetați apoi mişcarea cu piciorul stâng. Executați exerciţiul de 12 ori cu fiecare picior, o dată pe zi, pentru a obţine efecte rapide.

Merge pe bicicletă și practică yoga

649 3 3Corpul perfect, bine lucrat, al lui Orlando Bloom este cea mai bună dovadă a efortului pe care îl depune. Pentru antrenamentul de rutină, starul ridică greutăți în aer liber, în sesiuni scurte și dure, de intensitate cât mai mare, merge mult pe bicicletă și aleargă de fiecare dată când are ocazia. Tot acest efort fizic este completat de sesiuni de yoga. Bloom este un practicant devotat de câțiva ani buni, de când a cunoscut-o pe Miranda Kerr, care l-a introdus în tainele hatha yoga. Unul dintre exercițiile cu cele mai bune rezultate este următorul: din stând culcat dorsal cu genunchii îndoiţi, picioarele paralele uşor depărtate, sprijinite pe tălpi, braţele pe lângă corp, se execută ridicarea bazinului, împingând uşor în tălpi, odată cu ducerea braţelor prin înainte sus, peste cap. Bazinul este ridicat. Se menţine poziţia 10-30 de secunde. Se inspiră în abdomen lent, uşor. Este un exerciţiu excelent, care aduce o întărire a musculaturii spatelui (lombară, paravertebrală, erectori spinali, fesieri) şi o reacomodare a vertebrelor toraco-lombare. Este un exerciţiu de bază, care face posibilă efectuarea mult mai uşoară a celorlalte posturi. De asemenea, Bloom obișnuiește să mediteze cu regularitate, pentru a-și menține pacea interioară și a avea claritate în gândire.

Regim alimentar dedicat: cinci mese zilnice

649 3 4Mereu proaspăt și strălucitor, Orlando Bloom însoțește sesiunile de antrenamente cu un regim alimentar menit să întrețină sănătatea și frumusețea corpului său atât de bine lucrat. Potrivit antrenorului său (și al altor celebrități) Harley Pasternack, Bloom consumă cinci mese mici zilnic. Fiecare meniu conține unul dintre cele cinci elemente nutriționale vitale - cereale integrale, proteine, fibre, grăsimi sănătoase, băuturi (fără zahăr!). Pe lângă această disciplină sunt permise mici „înșelătorii” - cinci zile în interval de cinci săptămâni. Ca vegan, starul nu consumă carne sau brânzeturi și, de asemenea, a înlocuit untul cu ulei de măsline. Firește, se ferește de alcool și nu se apropie de zahăr. În schimb, consumă multe legume și verdețuri, preferatele sale fiind spanacul, ovăzul și cartofii copți.