Main menu

header

640 3 1de Gabriela Militaru şi Carmen Bădulescu

Lăsând la o parte nuanța misogină din tonul și atitudinea lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, acesta a avut cât se poate de multă dreptate atunci când i-a spus Brigittei Macron că se află într-o formă fizică perfectă. Într-adevăr, Prima Doamnă a Franței a arătat impecabil. Și nu doar la întâlnirea de anul acesta cu cuplul prezidențial american, de Ziua Franței, ci de fiecare dată când a ieșit în public. Mamă a trei copii dintr-o căsătorie anterioară, Brigitte este, la 64 de ani, una dintre cele mai mediatizate femei din lume, întreaga presă fiind interesată să afle cum a reușit să-l cucerească pe Emmanuel Macron, care este cu 24 de ani mai tânăr. Mai mult decât atât, relația dintre cei doi a început pe vremea când el avea 15 ani, iar ea 39 și a culminat cu căsătoria lor, care a avut loc în 2007. Șapte ani mai târziu, cuplul prezidențial francez pare mai fericit ca niciodată, iar Prima Doamnă strălucește la brațul soțului său.

Garderoba o avantajează

640 3 2De formație profesoară de literatură franceză și instructor de teatru, Brigitte Macron și-a abandonat meseria în 2015, atunci când i s-a alăturat soțului său, Emmanuel Macron, în viața politică. Dincolo de controversa legată de diferența considerabilă de vârstă dintre cei doi și de faptul că ea i-a fost profesoară în liceu, Brigitte știe să-și ia în serios rolul de Primă Doamnă. Cu un stil vestimentar care îi pune în valoare fizicul de invidiat, ea are mereu un aer proaspăt și relaxat. În plus, garderoba aleasă cu mare grijă o face să pară mult mai tânără decât cei 64 de ani reali și foarte elegantă. Cu toate acestea, Brigitte nu se eschivează nici atunci când vine vorba despre drumeții. Ea a fost văzută alături de soțul său în timpul unor plimbări montane, purtând o vestimentație potrivită cu peisajul. Grație faptului că face foarte mult sport, ea pare în elementul său atât atunci când poartă trening și pantofi sport pe munte, dar și când este nevoită să petreacă o zi întreagă purtând pantofi cu tocuri foarte înalte.

Adoră să facă Pilates

Potrivit revistei „Gala”, Brigitte nu dorește ca activitatea de Primă Doamnă să-i umbrească programul zilnic de fitness. Prin urmare, ea a cerut ca în apartamentul prezidențial să fie instalate aparate speciale de gimnastică. Ba chiar și-a intensificat numărul antrenamentelor intensive pe bicicletă. În plus, ea adoră să facă Pilates și, atunci când timpul îi permite, nu refuză niciodată o sesiune de cățărat pe munte.

Carnea roșie lipsește cu desăvârșire de la masă

640 3 3Cât despre regimul alimentar, și aici Brigitte Macron este destul de strictă. Nu este, deci, de mirare că este atât de suplă și arată perfect atunci când alege să poarte haine care îi dezvelesc picioarele ori brațele. Prima Doamnă este atentă ce meniuri se servesc la Elysée atât pentru ea, cât și pentru Emmanuel Macron. De aceea, carnea roșie lipsește cu desăvârșire de la masă. În schimb, abundă grătarul de pește și fructele de mare. De asemenea, salatele se servesc din plin. În general, produsele hipocalorice, dar bogate în vitamine sunt preferate celor consistente și bogate în carbohidrați. Iar Brigitte Macron se asigură că și președintele Franței se hrănește sănătos. De fapt, a devenit viral filmulețul în care, în timpul campaniei prezidențiale, Brigitte îi refuză lui Emmanuel luxul de a mânca ciocolată noaptea târziu. Și chiar dacă Prima Doamnă provine dintr-o familie care deține o ciocolaterie în orașul său natal din nordul Franței, Amiens, ea își permite foarte rar deliciul de a încerca dulciuri ori produse de patiserie.

Poartă bronz artificial tot anul

640 3 4Unul dintre primele lucruri care atrag atenția la Brigitte Macron este faptul că, indiferent de sezon, ea pare ca și cum doar ce s-a întors de la plajă. Bronzată corespunzător, fără să exagereze, ea pare cu câțiva ani mai tânără. În realitate, Prima Doamnă a Franței folosește produse antibronzante de calitate superioară. Iar faptul că arată mereu impecabil bronzată este pentru că nu face greșeala pe care o fac multe femei, aceea de a aplica loțiunea doar pe anumite zone ale corpului. Brigitte aplică loțiunea uniform pe întreaga suprafață a pielii, astfel încât să nu pară bizar că picioarele sunt bronzate, în timp ce brațele nu. De asemenea, aplicarea produselor antibronzante nu este doar un capriciu de vară, ea preferă să dea un plus de nuanță pielii și în sezonul rece. Avantajul? Prima Doamnă nu își expune pielea razelor soarelui, care o îmbătrânesc, în schimb obține același efect cu o cremă potrivită tipului său de ten.

Se machiază natural

Deși franțuzoaicele sunt recunoscute pentru insistența cu care folosesc ruj în culori tari, Brigitte Macron știe că acesta adaugă câțiva ani la vârsta unei persoane. De aceea, pentru buze, ea folosește doar tonuri nude sau roz pal. În plus, aceste nuanțe naturale sunt și extrem de practice pentru o persoană care participă la numeroase evenimente festive. Culorile deschise sunt mai simplu de păstrat atunci când bei sau mănânci. Cum Prima Doamnă nu își permite mereu luxul unui retuș al machiajului în văzul tuturor, ea preferă să evite rujul roșu în favoarea unuia bej sau a unui simplu luciu de buze roz. O nuanță deschisă a buzelor atrage atenția și mai mult asupra ochilor albaștri ai Primei Doamne. Ea îi pune în valoare folosind mascara. Brigitte Macron ar putea scrie o carte despre cum trebuie folosit rimelul, dat fiind că genele sale nu sunt niciodată prea încărcate, ci mereu lungi și bine definite.

„Brigitte Macron are cele mai frumoase picioare din tot Parisul“ (Karl Lagerfeld)

La cei 64 de ani, Prima Doamnă a Franţei se îmbracă tinereşte şi nu face nicio excepţie de la regulile de dietă sau de la antrenamentul fizic

Părul, în deplin acord cu chipul

Alura tinerească a Brigittei Macron este completată de coafura chic. Bobul ei perfect îi dă un aer tineresc, aproape jucăuș, iar Prima Doamnă are grijă mereu să aibă o coafură suficient de voluminoasă cât să-i încadreze corespunzător trăsăturile feței. De asemenea, în ultimii ani, ea a ales să-și deschidă culoarea părului de la blond cenușiu, aproape șaten, către blond deschis. Hairstiliștii care se ocupă de părul său au, totuși, grijă să-i facă podoaba capilară să pară cât mai naturală, strecurând nuanțe mai închise și lăsând rădăcinile părului apropiate de natural. În felul acesta, culoarea caldă a părului atenuează contrastul cu pielea bronzată a Primei Doamne.