Main menu

header

638 3 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Ca modele în lumea complicată a dietelor de tot felul, nutriționiștii își măsoară porțiile și își numără caloriile permanent. Dar există și momente (cum sunt vacanțele sau reuniunile de familie de Sărbători) care constituie un intermezzo - în fond, ca să se simtă perfect câteva zile, nutriționiștii mai și renunță la „tabla adunării” alimentare, notează „Huffington Post”.

Elisa Zied și „masa mare” de fiecare zi

Ce face în vacanță nutriționistul Elisa Zied, cea care recomandă evitarea gustărilor nesănătoase în perioada Sărbătorilor, „când petrecerile se țin lanț”? Consumă o masă consistentă pe zi (doar una!): „Ori iau un prânz bogat, ori o cină zdravănă, niciodată amândouă, iar gustările sunt alune, migdale, nuci. Mai ales în vacanță fac mixuri în care adaug fistic și nuci pecan”.

Katherine Brooking cumpără produse ambalate

638 3 2Dietetician de top, invitat deseori la cele mai renumite emisiuni de televiziune, inclusiv ale Dr. Oz, în cadrul cărora îi învață pe oameni să mănânce sănătos cu argumente și prin exemplu personal, Katherine Brooking are o „scăpare” atunci când pleacă de acasă: „Nu prea încalc regulile obișnuite în vacanță, dar cumpăr mai multe produse ambalate din supermarketuri. Bineînțeles, în majoritate, fructe gata tăiate”.

Susan Mitchell încearcă alimente noi

Greu de convins să renunțe la stilul de viață sănătos, Susan Mitchell își permite totuși să încerce produse locale din zonele unde ajunge în vacanță: „Înainte de a pleca, mă informez despre opțiunile culinare ale zonei - restaurante, feluri de mâncare, piețe alimentare. Optez de regulă pentru specialitățile cel mai sănătoase, cum sunt salatele, peștele, legumele din apropiere și, de regulă, continuu să fac alegerile optime chiar și când nu sunt acasă”.

Dawn Jackson Blatner consumă (și) alcool

638 3 3Dieteticiana Dawn Jackson Blatner, care a făcut senzație cu planul de slăbit din cadrul unui reality-show prezentat de postul ABC, nu taie complet de pe listă alcoolul atunci când este în vacanță. Dar… „în loc să aleg băuturi care conțin zahăr, și care sunt cam majoritatea, optez pentru o bere ușoară, eventual cu limetă, sau pentru o apă minerală cu un strop de vodcă aromatizată”.

Julie Upton mănâncă în oraș… cu măsură

Adeptă a ideii că, de obicei, „cu cât mănânci mai mult în oraș, cu atât este mai greu să-ți menții silueta și sănătatea”, dieteticiana Julie Upton nu evită ieșirea la masă, în vacanță, dar limitează numărul acestor alegeri: „Îmi încep ziua cu un mic dejun consistent, bogat în fibre, care mă ajută să țin dieta sub control întreaga zi. Dacă vreau să ies în oraș pentru prânz, optez pentru o salată cu iaurt, brânză, ouă fierte și carne slabă. Acestea sunt combinații pe care le puteți găsi cam peste tot”.

„Lumea este plină de diete și de programe nutriționale ce cuprind reguli, sfaturi, recomandări și comandamente. Multe sunt valabile, dar tot atât de multe pot fi inutile în lupta cu kilogramele, ba chiar dăunătoare dacă sunt urmate orbește, așadar, pot fi încălcate în mod inteligent fără urmări neplăcute“ (Janice Cohen, dietetician canadian)

Joy Bauer degustă deserturi

Nutriționist celebru la „The Today Show”, Joy Bauer nu se îndepărtează prea mult de regulile de fiecare zi nici măcar în vacanță. Cu deosebirea că se răsfață în fiecare zi… cu deserturi: „În general, respect regulile când nu sunt acasă, dar îmi dau voie zilnic să le ocolesc un pic. Încerc să degust ce este bun în zona în care sunt, așa că momentele acestea devin nu doar abateri delicioase, ci și memorabile, cum ar fi plăcinta cu lămâie din Florida, Piña colada la tropice sau deserturile tradiționale din Nord”.