Main menu

header

630 3 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Halle Berry a performat nu doar ca actriță, primind un Oscar pentru rolul din „Puterea dragostei” și mai multe nominalizări, dar și ca fotomodel. Nu este deci de mirare că la 50 de ani arată incredibil de bine. În ciuda unei vieți personale zbuciumate, în prezent, actrița își crește singură cei doi copii (proveniți din două relații diferite) și se bucură de avantajele de a fi o femeie independentă.

Regimul său conține multe legume și foarte multă apă

În martie anul acesta, Halle Berry a postat pe Instagram o fotografie care o înfățișează cu brațele larg deschise. Poza era însoțită de comentariul: „Așa sunt eu când cineva vine în vizită, iar eu am pregătit gustări”. Imediat, fanii au luat cu asalt pagina actriței, mirați fiind de faptul că Halle Berry este o admiratoare a mâncării și totuși reușește să arate atât de bine la 50 de ani. Doar că aspectul fizic de invidiat vine cu un preț destul de scump: acela al privării de delicii culinare și al unui ritm de viață foarte alert, din care sportul nu lipsește. Ce nu mai știu fanii actriței este și că acesteia nu îi este tocmai ușor să se mențină atât de suplă după două sarcini, dintre care ultima cu doar trei ani în urmă. Ce i-a făcut strădania de a arăta perfect și mai grea a fost faptul că, la numai 19 ani, Halle Berry a fost diagnosticată cu diabet. După câțiva ani de „situații înspăimântătoare”, după cum le numește chiar ea, Halle a înțeles că era timpul să facă niște schimbări în stilul său de viață. Așa că a tăiat definitiv dulciurile procesate și făinoasele din dieta sa. Și, așa cum recent a declarat pentru „Los Angeles Times”, regimul său conține multe legume și foarte multă apă.

„Am tăiat din meniu carnea roșie și fructele, pentru că acestea din urmă au mult zahăr”

„Întreaga mea dietă se învârte în jurul faptului că am diabet, așa că încerc să mănânc patru mese mici în fiecare zi. Îmi place să mă mențin puternică și sănătoasă”, a declarat Halle Berry pentru „Women & Home South Africa”. Prin urmare, produsele pe care le consumă sunt sărace în grăsime, zahăr și carbohidrați procesați. Printre felurile de mâncare preferate se numără ton la grătar și piure de cartofi cu usturoi. „Am început să mănânc foarte multe legume proaspete, carne de pui sau pește și chiar paste din făină integrală. Am tăiat din meniu carnea roșie și fructele, pentru că acestea din urmă conțin mult zahăr”, le-a spus Halle reporterilor de la „Daily Mail”. Actrița știe că zahărul poate reprezenta o adevărată problemă pentru pielea și întregul său organism și, de aceea, îl numește „otravă”. În schimb, Halle Berry folosește un înlocuitor, xylitol, atât pentru ea, cât și pentru copiii săi, Nahla (9 ani) și Maceo (3 ani). „Este destul de dificil, pentru că Nahla merge la petrecerile prietenilor săi, și acolo sunt toate aceste torturi minunate, așa că nu o pot ține departe de asta. În schimb, cred că este foarte important să vorbim despre nutriție cu copiii noștri încă de când sunt mici și să fim un bun exemplu pentru ei”, a spus actrița într-un interviu pentru „Marie Claire UK”. Pentru a neutraliza pofta de zahăr, Halle Berry obișnuiește să se energizeze cu shake-uri proteice. „Nu sunt deloc genul de persoană care doarme la prânz. Aș vrea să fiu, dar nu sunt. De aceea, am nevoie de ceva care să-mi dea putere, mai ales când sunt pe platoul de filmare. Proteinele vegetale adăugate în shake îmi susțin energia pe toată durata zilei”, a declarat actrița pentru publicația americană.

Gătește sănătos, în stil franțuzesc

Cu toate acestea, Halle Berry nu se poate considera o admiratoare a timpului îndelungat petrecut în bucătărie. De aceea, ea caută moduri simple și rapide de a găti sănătos pentru ea și pentru copiii săi. În felul acesta a ajuns să se inspire din cărțile de bucate ale celor mai faimoși chefi din lume. Cel care i-a plăcut cel mai mult a fost Jean-François Mallet. În 2015, acesta a publicat o carte de bucate intitulată „Simplissime”, pe care Halle Berry o consideră indispensabilă atunci când este în pană de idei. „Este cea mai simplă și utilă carte de bucate din lume. Nicio rețetă nu are mai mult de patru etape sau de șase ingrediente. Dacă sunteți ca mine și vă place mâncarea, dar nu aveți timp să gătiți, aceasta este cartea de care aveți nevoie. Eu mă dau în vânt după fructele de mare, crochetele cu brânză sau coastele cu carne slabă pentru barbecue”, a scris actrița pe contul său de Instagram.

„Fac cardio și exerciții care îmi pun în mișcare întreaga greutate corporală”

S-ar spune că Halle Berry își petrece toată ziua în sala de sport, dar se pare că totuși programul gândit de antrenoarea personală de fitness a actriței, Nat Bardonnet, dă rezultate fără eforturi supraomenești. „Nu fac exerciții cu greutățile decât atunci când trebuie să mă antrenez pentru un rol. În rest, fac cardio și exerciții care îmi pun în mișcare întreaga greutate corporală, pentru că altfel risc să fac masă musculară și nu îmi place”, a spus Halle Berry. Recent, Nat Bardonnet a acordat un interviu revistei „Healthista”, în care a vorbit despre felul în care antrenamentul său „le sculptează pe femei în femei fatale, cu forme sănătoase și bine tonifiate”. Halle îi datorează abdomenul său plat lui Nat. De trei ori pe săptămână, timp de 30 de minute, antrenoarea se concentrează exclusiv pe abdomenul vedetei. „Felul în care o fac să-și lucreze mușchii nu este la îndemâna oricui. Dar Halle are mereu o energie debordantă, și asta o ajută să lucreze bine”, a declarat antrenoarea, care se ocupă de forma fizică a actriței încă de acum șase ani. Tot Nat a fost cea care a ajutat-o pe Berry să scape de kilogramele acumulate în timpul sarcinii cu fiul său, Maceo. În fiecare zi, Halle face un antrenament de forță, prin care își lucrează, în etape, toți mușchii corpului, fără să neglijeze și partea de cardio, care ajută la arderea grăsimilor. În plus, din când în când, actrița adoră să cutreiere dealurile pentru a-și menține un tonus general bun și să facă kickboxing, pentru a arde caloriile.

„Alăptatul este cel mai simplu mod de a-ți recăpăta greutatea inițială”

Pentru a-și recăpăta silueta de invidiat după ce i-a adus pe lume pe cei doi copii ai săi, Halle Berry a folosit o tactică pe cât de străveche, pe atât de eficientă: alăptatul. Actrița, care a devenit mamă de două ori după o vârstă la care femeile nu mai speră să rămână însărcinate (i-a născut pe Nahla la 41 de ani, iar pe Maceo, la 47 de ani), este de părere că hrănirea naturală a bebelușilor îi ajută nu doar pe aceștia, ci și pe mamă. „Toate femeile ar trebui să alăpteze. Este cel mai simplu mod de a-ți recăpăta greutatea inițială. Și apoi trebuie, cu siguranță, și să mănânce corespunzător”, a declarat ea pentru revista „Extra” în 2014, după venirea pe lume a lui Maceo.

Prima femeie de culoare care a câștigat un Oscar pentru rol principal respectă un regim de viață simplu, dar strict, pe care îl aplică și copiilor săi

Midii cu sos curry à la „Simplissime“

630 3 2Ingrediente: 1,3 kg midii curățate, 350 ml smântână, 4 crenguțe de cimbru, 1 lingură cu curry pudră.

Mod de preparare: se așază midiile alături de smântână, cimbru și curry pudră într-un vas care se pune la fiert la foc mediu. Se lasă timp de cinci minute, amestecând în mod regulat. Se ia vasul de pe foc și se îndepărtează midiile care nu s-au deschis. Se amestecă ingredientele și sunt gata de servit.