Main menu

header

589 3 3de Raluca Grințescu

Uleiurile esenţiale fac minuni dacă sunt combinate cu o alimentaţie sănătoasă şi cu puţin sport. Nu trebuie să leşinați la sală ca să ardeți grăsimi sau ca să eliminați toxine, căci există uleiuri speciale pentru asta.

De grepfrut

Previne balonarea

Acest ulei este unul dintre cele mai eficiente în pierderea în greutate. Este plin de vitamina C şi de antioxidanţi care ajută la detoxifierea şi la curăţarea sistemului limfatic. De ce este atât de important să eliminați toxinele? Pentru că organismul le depozitează în grăsime când nu ştie ce să facă în acest caz cu ele. Mod de folosire: adăugați una-două picături în apa pe care o beți înainte de micul dejun. Masați-vă 30 de minute cu o picătură, două, pe care le adăugați în uleiul de cocos sau de măsline pe care îl folosiți. Adăugați în apa de baie cinci picături de ulei de grepfrut, cinci de ulei de ghimbir, cinci de portocale, cinci de ulei esenţial de lămâie, o cană cu oţet de mere şi stați în apă 30 de minute.

De mentă

Pentru pofte şi digestie

Uleiul esenţial de mentă reduce pofta de mâncare şi vă scapă de pofte. Un studiu a confirmat că participanţii care au inhalat ulei esenţial de mentă au avut mai puţină poftă de mâncare decât cei care nu au mirosit nimic. Este bogat în acizi graşi Omega 3, vitamina C, potasiu, fier şi magneziu. Mod de folosire: puteți să-l puneți într-un difuzor înainte de masă pentru a vă tăia pofta de mâncare; adăugați una-două picături în apa pe care o beți înainte de mese; puteți să picurați câteva picături în apa în care faceți baie dimineaţa, pentru a alunga poftele şi pentru a avea energie toată ziua.

De lămâie

Omoară paraziții intestinali

Acest ulei omoară paraziţii intestinali, care sunt de multe ori o cauză secretă a îngrăşării. Uleiul vă creşte nivelul de energie, vă echilibrează metabolismul şi elimină toxinele. Mod de folosire: masați în fiecare zi zonele cu celulită. Pentru că veți scăpa de toxine, pielea dumneavoastră va arăta mai suplă şi mai sănătoasă; adăugați una-două picături în apa pe care o beți înainte de micul dejun; puneți câteva picături în difuzor înainte de mese.

De scorţişoară

Împiedică asimilarea zahărului

Scorţişoara dă senzaţia de saturaţie după mese şi împiedică asimilarea zahărului de organism. În plus, stimulează sistemul imunitar şi accelerează metabolismul. Mod de folosire: înainte de micul dejun şi înainte de culcare beți o cană cu apă călduţă în care puneți câteva picături de ulei esenţial de scorţişoară şi puţină miere; inhalați ulei de scorţişoară cu o jumătate de oră înainte de mese.

Uleiurile esențiale sunt de mare ajutor în alungarea poftei de mâncare