Main menu

header

582 3 1de Valeria Roman

O vedeţi pe scena Teatrului „Ion Creangă” sau coordonând echipa sa de tinere talente în spectacole pentru copii. Când se trage cortina, Ioana Ginghină (38 de ani) are alte reprezentaţii, tot pentru publicul său fidel. Organizează petreceri pentru cei mici, aleargă la maraton pentru cauze nobile, iar acasă îşi petrece timpul în familie, alături de fetiţa sa Ruxandra (8 ani) şi de soţul Alexandru Papadopol (41 de ani). Actriţa, care de câţiva ani s-a mutat la curte, lângă Bucureşti, are o grădină de vis, care o ajută să pună pe masă legume şi fructe bio, dar şi să-şi menţină silueta. Aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii ale sale, după cum chiar ea susţine. Adepta unei vieţi sănătoase de mică, Ioana Ginghină are mare grijă la alimentaţie şi găseşte de fiecare dată soluţii salvatoare atunci când kilogramele îi dau bătăi de cap. Şi a avut o perioadă grea în care tratmentele pe care le făcea pentru a rămâne însărcinată cu al doilea copil i-au atras un val de critici. Le-a oprit, dar nu pentru că se îngrăşase. Despre diete, trucuri de frumuseţe, tabieturi, vicii şi pasiuni, actriţa a vorbit sincer în rândurile ce urmează.

„Nu mă machiez la plajă”

- Eşti mereu preocupată să arăţi bine. Cât timp aloci pe săptămână ritualurilor de frumuseţe?

- Nu aş spune că sunt mereu preocupată să arăt bine, ci mai mult să fiu sănătoasă. Mă ghidez de mică după proverbul „minte sănătoasă în trup sănătos”. Nu aloc foarte mult timp, căci nu am, dar cel puţin două ore pe săptămână sunt ale mele.

- Tratamentele le faci acasă sau la salon?

- Şi acasă, şi la salon, căci mă apropii de 40 de ani şi nu mai merge doar o mască şi o cremă. Sunt necesare şi tratamente de întreţinere noninvazive de stimulare a colagenului şi elastinei.

- Te machezi sau nu la plajă? Dar într-o zi obişnuită?

- Nu, e cea mai mare prostie. Make-up cu transpiraţie, praf şi soare duce la un ten nesănătos, aşa că nu mă machiez la plajă. Într-o zi obişnuită de vară folosesc un bb cream cu factor de protecţie şi mascara şi cam atât.

„Am devenit expertă în dulciuri raw vegane”

582 3 2- Cum îţi începi ziua? Ce tabieturi ai, dar vicii?

- N-am tabieturi. Dacă mi-am băut paharul cu apă caldă pe stomacul gol sunt gata să ies pe uşă. Nici măcar cafeaua nu mă tentează să o beau. Nu sunt dependentă de nimic. Îmi plac dulciurile. De aceea am devenit expertă în dulciuri raw vegane, ca măcar 90% dintre ele să fie sănătoase. Ador îngheţata!!!

- Ai ţinut multe cure de slăbire de-a lungul timpului. Care a fost cea mai drastică?

- Da, am ţinut, dar eu nu le zic cure de slăbire. Le spun detoxuri. Sunt atât de necesare corpului şi nu ai idee cât îţi schimbă starea generală. Eu nu am fost niciodată grasă, oricât s-a scris despre mine asta. Am avut maximum 60 de kilograme la 1,65 metri înălţime, mărimea 36-38. Am trecut însă printr-o perioadă cu nişte tratamente care te umflă. Nu doresc niciunei femei să treacă prin ce am trecut eu, deşi sunt foarte multe care trec prin asta.

- Tratamentele pe care le-ai urmat pentru a rămâne însărcinată au fost chinuitoare, mai ales că te-au făcut să duci o luptă continuă cu kilogramele. Cum priveşti acum acele momente?

- Tratamentele nu au fost chinuitoare din cauza kilogramelor. Să ne înţelegem, nu pentru că m-am îngrăşat cinci kilograme am renunţat. Acele tratamente sunt chinuitoare din alte 10-15 motive. Femeile care trec prin asta ştiu despre ce vorbesc. Nu vreau să intru în aceste detalii pentru că nu sunt genul care se vaită în general.

„Atât timp cât te împrieteneşti cu cântarul, nu ai cum să mai pui pe tine”

- La ce vârstă ai început să acorzi atenţie siluetei? Când a fost nevoie să ţii prima dietă?

- Am grijă la alimentaţie de mică. Tatăl meu este profesor de sport şi am făcut sport şi am mâncat sănătos de mică. De la el am învăţat o mulţime de trucuri. Prima dietă nu ştiu când am ţinut-o, însă cred că în liceu, ca fiecare dintre noi.

- Ai avut şi efecte neplăcute din cauza dietelor? Care e regimul pe care nu l-ai recomanda sub nicio formă?

- Nu nu am avut niciun efect neplăcut şi nici nu există. Tot aud că te îngraşi dacă ţii o dietă drastică. Păi te îngraşi dacă mănânci. Atât timp cât te împrieteneşti cu cântarul, nu ai cum să mai pui pe tine. Trebuie să ai o disciplină şi în alimentaţie, la fel ca şi la job.

- Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider, dar din poşetă?

- Nu îmi lipsesc din frigider fructele şi legumele, iar din poşetă, telefonul.

„Secretul energiei este că nu mă plâng niciodată”

- Ce ai schimba la tine? Ai recurge la operaţii estetice?

- În acest moment nu aş schimba nimic la mine. Sunt perfectă pentru mine şi familia mea.

- Ai avut, recent, revederea cu foştii colegi de liceu. Ce ţi-au spus? Au dat roade tratamentele tale şi ai rămas ca la 18 ani?

- Da, chiar da. După întâlnire sunt şi mai convinsă că tot ceea ce fac, fac bine. În primul rând că am aceeaşi energie şi vibraţie şi asta contează cel mai mult. Să ridice mâna sus cine m-a văzut pe mine tristă în aceşti 38 de ani? Asta contează, cred eu, cel mai mult.

- Care este secretul energiei tale? Actriţă, femeie de afaceri, mamă, soţie. Cum reuşeşti?

- Secretul este o viaţă sănătoasă din toate punctele de vedere. Iubesc, dorm, mănânc, râd, sunt fericită. Iubesc viaţa în primul rând şi tot ce vine e o mare surpriză. Nu mă plâng niciodată.

„Soţul meu se ocupă şi el foarte mult de grădină”

- Reuşeşti să faci sport? Este o obligaţie sau faci de plăcere?

- Sport fac din plăcere. Ce obligaţie crezi că te poate ajuta să rezişti să alergi 21 de kilometri. Iubesc sportul în aer liber.

- Ai o grădină de legume şi o livadă. Legumele şi fructele din grădina ta te-au ajutat să obţii rezultatele de azi? Ce mai cumperi de la piaţă?

- Păi cumpăr încă de toate, căci toate sunt la început de drum. Primii copăcei au doar cinci ani, deci producţia este mică. La fel şi cu grădina. Nu am seră, deci până în iulie nu prea am ce să culeg. Sunt mândră de toată curtea şi îţi spun sincer că arată ca în poveşti. Soţul meu se ocupă şi el foarte mult de ea. El singur tunde gazonul şi sunt 2.000 de metri, însă e locul nostru, face parte din noi aşa că îl îngrijim şi îi acordăm multă atenţie.

- Eşti o „victimă” a modei? În ce nu te vezi niciodată îmbrăcată?

- Nu, nu sunt. Mă îmbrac în ce îmi place şi cred eu că îmi stă bine. Nu investesc mulţi bani în haine, căci nu reprezintă o prioritate pentru mine.

- Eşti un model pentru admiratoarele tale. Ţi-au povestit ce au încercat din sfaturile tale şi au avut rezultate spectaculoase?

- Da, am mulţumiri multe de la prietenii mei virtuali. Nu doar femei, ci şi bărbaţi. Multe mirese sau tinere mămici care au vrut să slăbească le-am îndrumat personal şi au reuşit. Nu ştii cât de mulţumită sunt când îmi trimit poze şi îmi spun că au reuşit.

„Am ţinut diete, dar eu nu le zic cure de slăbire. Eu nu am fost niciodată grasă, am avut maximum 60 de kilograme la 1,65 metri înălţime, mărimea 36-38. Am trecut însă printr-o perioadă cu nişte tratamente care te umflă“

„Ultima dietă am ţinut-o cu cireşe!“

582 3 3- Cum ţi-a venit ideea să urmezi o cură cu cireşe?

- Am fost recent în piaţă şi am văzut ce varietate de fructe şi de legume de sezon e pe tarabe. Asta m-a convins să ţin o cură de detoxifiere. Mai ales că vreau să mai dau jos nişte kilograme. Deci asta a fost ultima dietă pe care am ţinut-o.

- Care sunt paşii de urmat?

- Nu e nimic sofisticat. Avem nevoie de cireşe şi atât. Două kilograme pe întreaga durată a zilei. Eu le-am împărţit în porţii de câte 500 de grame. Am ţinut această cură cinci zile. Am mâncat exclusiv cireşe.

- Câte kilograme slăbeşti dacă urmezi această dietă?

- Eu slăbesc cam jumătate de kilogram pe zi.