Main menu

header

580 3 1de Gabriela Militaru

Kim Kardashian este faimoasă pentru multe lucruri: de la felul în care arată la averea pe care o are, de la faptul că este soția cântăreţului Kanye West la faptul că are una dintre cele mai atipice familii din lume, protagonistă a unui reality show de succes, „Keeping Up with the Kardashians”. Dar Kim este faimoasă și pentru felul în care arată. Invidiată de multe femei, bârfită de toate tabloidele, mignona brunetă a dat dovadă de multă perseverență în a slăbi atunci când își propune. Cel mai recent, Kim a adus pe lume un băiețel, Saint (vedeta mai are o fetiță, North), în decembrie 2015, dar la scurtă vreme după aceea a reușit să pozeze, arătând cât de mult a slăbit.

Cel mai mult s-a îngrășat 27 de kilograme

Este nevoie de puțină matematică pentru a înțelege întreaga filosofie pe care Kim Kardashian a dezvoltat-o cu privire la greutatea ideală. Așadar, vedeta spune că greutatea sa ideală este de 55 de kilograme. Nimic mai potrivit pentru o femeie cu o înălțime de 1,61 metri. Din nefericire pentru ea, Kim nu a reușit tot timpul să se mențină la greutatea perfectă. La vremea la care a oficializat relația sa cu Kanye West, prin 2012, faimoasa brunetă cântărea 56 de kilograme, însă lucrurile s-au schimbat dramatic în timpul primei sarcini, când Kim a luat în greutate 23 de kilograme, ajungând la 79 de kilograme. Luni întregi după nașterea micuței North West, tânăra mămică nu a ieșit din casă, ocupându-și timpul cu dieta-fulger care a ajutat-o să scape de kilogramele în plus în doar câteva luni. Astfel că din iunie 2013, când a adus-o pe lume pe North, și până în octombrie, când și-a celebrat ziua de naștere, Kim a reușit să reapară în public, arătând la fel de bine ca înainte de sarcină. A urmat apoi nunta cu Kanye din mai 2014, când Kim a arătat superb în creația semnată Givenchy și cântărind exact ca înainte de sarcină. Doar că, imediat după nuntă, fiica nu mai puțin renumitei Kris Jenner s-a lăsat din nou pradă tentațiilor culinare, astfel că, în 2015, chiar înainte de a anunța cea de-a doua sarcină, Kim cântărea 59 de kilograme. Și asta nu ar fi nimic, însă a doua experiență de mamă în devenire s-a dovedit a fi și mai dăunătoare pentru silueta sa. Pe perioada celor nouă luni, Kim s-a îngrășat 27 de kilograme, ajungând în decembrie trecut la 86 de kilograme.

A mâncat mult mai sănătos decât la prima sarcină

580 3 2La fel ca și în cazul primei sarcini, kilogramele acumulate în timpul celei de-a doua sarcini au adus-o pe Kim Kardashian la exasperare. „Aproape am murit din cauza lor”, s-a plâns ea de curând. Nici tabloidele n-au menajat-o pe Kim în acea perioadă, timp de câteva luni titrând despre un posibil divorț între ea și Kanye West, acesta din urmă fiind, potrivit presei de scandal, oripilat de formele soției sale. Kim a declarat că a mâncat mult mai sănătos decât la prima sarcină și că, la fel ca și prima dată, va slăbi după naștere. Stresată sau nu, Kim a acumulat multe kilograme în timpul sarcinii cu Saint West, care a venit pe lume în decembrie 2015. Totuși, după bunul obicei, Kim a trecut la cură de slăbire imediat după ce l-a adus pe lume pe fiul său. Așa se face că, de la începutul lunii decembrie, timp de aproape două luni, proaspăta mămică nu a apărut deloc în public. Aflată în plin proces de slăbire, Kim a acceptat abia la finele lunii ianuarie să apară într-un selfie alături de una dintre surorile sale, Kourtney. În imaginea postată pe un site de socializare, vedeta apare în plan secund, lăsând să se vadă că a slăbit considerabil în numai șapte săptămâni de la naștere. Recent, într-o difuzare live cu tatăl său vitreg Bruce Jenner (devenit între timp Caitlyn Jenner), emisiune în care Kim nu a apărut fizic, dar și-a făcut auzită vocea, ea a dezvăluit cât a slăbit în săptămânile care au trecut de la nașterea lui Saint. „Când am rămas însărcinată aveam 59 de kilograme și m-am îngrășat 27 de kilograme în timpul sarcinii”, s-a lamentat ea. Totuși, pe 19 ianuarie, vedeta a scris pe Twitter că „am slăbit 14 kilograme, dar mai am de dat jos încă 17 kilograme, pentru că vreau să ajung la 55 de kilograme”, a dezvăluit ea. De atunci și până acum, Kim a reușit să mai slăbească 12 kilograme, ceea ce înseamnă că este la numai 5 kilograme distanță de greutatea ideală. „Am slăbit 26 kilograme și mai am de dat jos încă 5 până la greutatea ideală. Din fericire, după a doua sarcină a fost mai ușor, pentru că am învățat cum să mănânc mult mai sănătos”, a explicat ea recent.

Consumă 1.800-2.000 de calorii sănătoase pe zi

580 3 3Pentru a ajunge la greutatea ideală, Kim Kardashian a decis să urmeze aceeași dietă pe care a respectat-o cu strictețe și după ce a adus-o pe lume pe fiica sa, Dieta Atkins. „Fac echipă cu AtkinsInsider, pentru că funcționează foarte bine în cazul meu. E o dietă variată. Sunt foarte determinată”, și-a anunțat ea fanii. Ce trebuie știut despre Dieta Atkins este că, așa cum anunța și Kim, este un regim destul de lejer, care presupune un consum de „1.800-2.000 de calorii sănătoase pe zi”.

Mic dejun: omletă din două ouă, brânză și spanac, asezonată cu o roșie;

Gustare: humus cu legume (castravete, ardei roșu, broccoli);

Prânz: somon la grătar, sparanghel și câteva frunze de salată;

Gustare: rulouri cu carne de curcan și brânză sau iaurt grecesc cu migdale și afine;

Cină: piept de pui, broccoli, asezonate cu frunze de salată.

Aceste alimente pot fi alternate, astfel încât Kim să poată consuma zilnic pește, carne de pui sau orice carne slabă; grăsimi sănătoase ca avocado, nuci și ulei de măsline; legume colorate, fructe sărace în zahăr cum ar fi fructele de pădure. Mare iubitoare de brânză, în prezent Kim nu consumă mai mult de 100 de grame zilnic, și este de asemenea nevoită să se abțină de la sosuri grase și unt.

Imediat după cea de-a doua sarcină, Kim Kardashian a slăbit aproape opt kilograme doar alăptând

Vedeta a ales să-şi mănânce placenta după naştere, prin procedeul de transformare a acesteia în pastile masticabile

Celebra vedetă de televiziune scapă de greutatea acumulată în timpul sarcinii cu Dieta Atkins

Trebuie respectate câteva reguli

Colette Heimowitz, vicepreședinte la compania Atkins, este de părere că, pentru a slăbi armonios, așa cum a reușit Kim Kardashian, este important ca oricine urmează dieta să respecte câteva reguli:

  1. Nu vă speriați de cântar! „Cântarul nu face diferența între grăsime, mușchi sau apă, așa că greutatea poate să difere de la o zi la alta. Este posibil ca, pe măsură ce vă dezvoltați mușchii și pierdeți kilograme, greutatea poate să rămână intactă. Cel mai bine vă ghidați după o piesă de vestimentație care vă strânge și probați-o o dată la două săptămâni în timpul curei”;
  2. Beți apă! „Deseori setea e confundată cu foamea, așa că hidratați-vă cât mai bine”;
  3. Nu vă înfometați! „Nu săriți peste mese, mâncați de trei ori pe zi, iar masa trebuie să conțină proteine”;
  4. Nu vă grăbiți! „Proaspetele mămici ar trebui să slăbească încet. O scădere în greutate prea rapidă poate avea efecte negative asupra calității laptelui matern. Cât timp alăptați, este suficient dacă slăbiți între 0,5 și un kilogram pe săptămână”.