Main menu

header

574 3 1de Gabriela Militaru

În cele mai multe situații ne îngrășăm pentru că nu suntem suficient de bine informați în legătură cu alimentele pe care le cosumăm și care majoritatea au un aport exagerat de calorii de care nu suntem conștienți. Ne îngrășăm și pentru că mâncăm foarte repede, iar organismul nostru nu are timp să țină pasul cu ritmul în care felurile de mâncare se succed în timpul unei mese. Din fericire, a apărut o soluție și pentru această problemă. SmartPlate sau „Farfuria deșteaptă” ne ajută să fim conștienți de ce, cum și cât de repede mâncăm.

Problemele de sănătate ar putea fi prevenite

Farfuria magică este, de fapt, visul oricărei persoane care dorește să slăbească sau să-și mențină cu sfințenie greutatea corporală, dar nu are timp să numere calorii sau se grăbește să termine masa. Ideea acestei farfurii i-a venit lui Anthony Ortiz, președinte al companiei Fitly, după ce tatăl său a suferit o triplă operație de bypass. „A fost unul dintre cele mai terifiante și grele momente pentru familia mea. Ceea ce m-a supărat și mai mult a fost că, pe măsură ce dobândeam mai multe cunoștințe legate de nutriție și de sănătate, începeam să-mi dau seama că situația tatălui meu ar fi putut fi prevenită. Nutriția este, de fapt, o problemă de educație, de cultură. Toate acestea influențează ceea ce mâncăm și felul în care o facem”, explică Ortiz. Aplicațiile obișnuite care numără caloriile (variante moderne ale jurnalului caloriilor) sunt de obicei inexacte pentru că se bazează pe bănuieli și estimări subiective pe care noi le facem în legătură cu porțiile de mâncare. „Dacă vorbiți cu un expert vă va spune că pentru a pierde kilograme înseamnă să reduceți consumul de calorii cu 200 în fiecare zi. Dar cum știţi dacă asta înseamnă un măr mare sau un măr mic sau altceva?”, întrebă retoric Ortiz.

Identifică un produs cu o acuratețe de 99%

574 3 2Spre deosebire de jurnalul caloriilor (fie el scris de mână sau sub formă de aplicație pe telefonul mobil), „Farfuria deșteaptă” folosește trei camere digitale (asemănătoare cu cele din smartphone-uri) pentru a scana mâncarea din mai multe unghiuri. „Este vorba despre un algoritm de recunoaștere a obiectului care a fost adaptat la mâncare”, explică Ortiz. Algoritmul poate identifica un produs cu o acuratețe de 99%, iar senzorii așezați pe fiecare compartiment al farfuriei măsoară cantitatea exactă a fiecărui produs. Dacă o masă are mai multe componente (cum ar fi, de exemplu, o salată sau un pilaf de orez), farfuria va calcula automat procentul din fiecare ingredient. Singura condiție este ca mâncarea să fie vizibilă. Dacă, de exemplu, mâncați burrito, va trebui să-l tăiați astfel încât camera să poată vedea înăuntru.

Vă anunţă atunci când ați mâncat prea mult și prea repede

Funcţiile „Farfuriei deştepte” sunt: Calculează instant. Conectați „Farfuria deșteaptă” la orice dipozitiv wireless și vă va calcula caloriile fără a mai fi nevoie să introduceți manual vreo informație; Echilibrează regimul de viață. Farfuria vă ajută să vă setați cerințele dinainte și după sesiunea de antrenament fizic pentru a vă asigura că nu vă abateți de la regimul zilnic; Ajută la slăbit. Funcția de „poliția porțiilor” pe cât de amuzant ar suna este de mare folos pentru că vă anunţă atunci când ați mâncat prea mult și prea repede.

SmartPlate poate fi comandată online de pe site-ul oficial la prețul de 199 de dolari