Main menu

header

567 3 1de Alexandra Rotărescu

Starul emisiunii „Ucenicul”, care plănuiește să se mute anul acesta la Casa Albă, încearcă să convingă electoratul Statelor Unite că este „pur și simplu perfect”. Superlativul aparține, de fapt, medicilor candidatului republican, care susțin că mogulul este apt de preluarea Președinției americane din simplul motiv că ultimele sale analize medicale au ieșit „uimitor de bune”. Să fie doar o exagerare sau chiar plesnește de sănătate cel care se și vede succesorul lui Barack Obama?

„Sunt norocos că am moștenit niște gene excelente”

567 3 2Harold Bornstein, medicul personal al lui Donald Trump, a trimis presei americane, în decembrie 2015, o scrisoare amănunțită în care era prezentat un raport medical al candidatului republican la Președinția americană. Concluzia specialistului era că miliardarul dă dovadă de o putere și de o energie extraordinare. „Dacă e ales, domnul Trump va fi cel mai sănătos președinte din istorie!”, a ținut acesta să precizeze. Iar omul de afaceri a preluat cuvânt cu cuvânt declarația medicului său, pe care a reprodus-o cu fiecare ocazie televizată pe care a avut-o. „Sunt norocos că am moștenit niște gene excelente, ambii mei părinți având vieți lungi și productive! În campanie, oamenii chiar au fost impresionați de energia de care dau dovadă!”, a adăugat acesta cu mândrie. Dar există oare vreun strop de adevăr în raportul medical al antreprenorului? Revista „Politico” susține contrariul: „Dacă e ales, la cei 70 de ani pe care-i va avea atunci, va fi cel mai bătrân șef de stat pe care l-au avut vreodată SUA. Mai mult de-atât, Trump spune că nu face sport în mod regulat și că mănâncă tot ce-și dorește”. Iar aceste declarații nu sunt singura dovadă că imaginea de politician în formă maximă a fost inventată și promovată în timpul campaniei prezidențiale, fără a ține cont de obiceiurile dăunătoare ale candidatului.

„Ador fripturile, hamburgerii și cartofii prăjiți”

Înainte de-a se bate cu pumnii în piept că va fi cel mai sănătos președinte din istorie, mogulul ar trebui să-și domolească puțin entuziasmul, mai ales că, de-a lungul anilor, a fost surprins de fotografi savurând numai zaharuri și carbohidrați. De fapt, chiar el s-a dat de gol atunci când și-a enumerat preferințele culinare: „Ador fripturile și hamburgerii, pastele și cartofii prăjiți, toate mâncărurile pe care nu ar trebui să le consumăm. Nu pot să refuz niciodată să gust puțină șuncă, niște ouă prăjite sau friptură”, a declarat acesta într-un moment de maximă sinceritate. Și, pe lângă aceste alegeri alimentare - care sunt, de altfel, complet nepotrivite unei persoane de 69 de ani, ușor supraponderale -, se mai poate adăuga un adevărat pericol pentru sănătatea lui Trump: sedentarismul.

„Golful îmi deschide mintea și mă ajută să fiu eficient în găsirea soluțiilor”

567 3 3Departe de a fi un împătimit al activităților fizice solicitante, miliardarul are o singură slăbiciune sportivă: golful. Nu este o disciplină care să presupună un consum crescut de calorii, însă i se potrivește mănușă omului de afaceri, pentru că îl relaxează și-i oferă posibilitatea de-a reflecta în timp ce parcurge pe jos distanțe îndelungate. „Golful îmi deschide pur și simplu mintea și mă ajută să fiu eficient în găsirea soluțiilor atunci când mă plimb de colo-colo pe teren. Mulți sunt de părere că golful nu te menține în formă. Eu vă spun că, după un joc intens practicat în weekend, luni am cu două kilograme mai puțin! Fac mișcare în cel mai plăcut mod, plus că, dacă sunt pe terenul de golf, sunt de fapt departe de frigider”, explică acesta încântat.

Este mare consumator de produse organice

Revista „Natural News” poate băga mâna-n foc că „Regele imobiliarelor din Manhattan” este un exemplu demn de urmat și în ceea ce privește stilul de viață, nu numai succesul în afaceri. Ca argument, publicația a preluat declarațiile fiicei mogulului, Ivanka, despre meniul familiei. Ea susține că tatăl său este mare consumator de produse organice, alimentația sa constând în mâncăruri proaspete, bio, pe care chiar ea le gătește de multe ori. Dieta, denumită pompos „Planul Trump de Wellness”, include numeroase preparate vegane, organice și chiar lipsite de gluten. Și, cum cele mai recente imagini cu Donald Trump îl întruchipează pe acesta cu câteva kilograme în minus, e posibil ca meniul politicianului să se fi îmbunătățit considerabil. Susținătorii mogulului afirmă sus și tare că republicanul a pierdut nu mai puțin de 7 kg datorită stilului de viață sănătos pe care îl urmează. În schimb, gurile rele susțin că, din cauza programului aglomerat din campania electorală, candidatul Trump a sărit de multe ori peste mese, aceasta fiind de fapt explicația pentru noua sa siluetă.

„N-am băut nici măcar cafea niciodată!”

În ciuda faptului că cel mai probabil nu poate renunța la micile sale plăceri culinare, Trump a reușit totuși să spună un „Nu!” categoric alcoolului. „Le-am spus și copiilor mei: fără droguri, fără alcool, fără țigări! Și le-am tot repetat: fără droguri, fără alcool, fără țigări! Eu n-am fumat nicio țigară în viața mea, nu m-am atins niciodată de alcool, n-am încercat nici marijuana și niciun alt drog, n-am băut nici măcar cafea niciodată!” Dar de ce a simțit nevoia să fie atât de strict? Donald spune că nu vrea nici în ruptul capului să-și piardă controlul, însă adevăratul motiv pentru care nu are aceste vicii ține de fratele său mai mare, Fred. Se pare că acesta și-a pierdut viața la numai 42 de ani, când a pierdut lupta cu dependența de alcool. Înainte de-a muri, Fred i-ar fi spus fratelui său mai mic să nu cumva să se apuce de băut, sfat pe care Donald l-a respectat întreaga sa viață. Pe de altă parte, Trump recunoaște că are și el destule obiceiuri proaste, pe care nu dorește totuși să le facă publice: „Nici nu vreți să știți care sunt, credeți-mă!”…

„Fără droguri, fără alcool, fără țigări!“ (motto-ul miliardarului american)

Dieta celebrei familii, denumită pompos „Planul Trump de Wellness“, include numeroase preparate vegane, organice și chiar lipsite de gluten

Obsedat de curăţenie

Excentricul mogul are fobia microbilor, motiv pentru care se spală excesiv pe mâini și nu pleacă nicăieri fără dezinfectant. „Nu mă dau în vânt după geluri, unele îmi par prea lipicioase, dar am găsit niște șervețele umede de care nu mă despart niciodată”, mărturisește acesta.

Cum îşi îngrijeşte părul

Este la fel de cunoscut pentru averea sa fabuloasă și atitudinea dezinhibată, cât și pentru frizura sa neobișnuită. Secretul pletelor sale? „Îmi spăl părul cu șampon normal, dar nu-l usuc cu foehnul, îl las să se usuce singur. Durează în jur de o oră. În perioada asta citesc ziarele, îmi verific mail-urile și mă uit la televizor. După care mă pieptăn. Fac aceleași mișcări de ani întregi, duc pieptănul în față și apoi în spate.”