Main menu

header

560 3 1de Gabriela Niculescu

Konjacul este o rădăcină comestibilă a arborelui cu același nume care crește în îndepărtata Asie. Făina obţinută din acesta este un produs fără gluten, sută la sută natural, care nu provoacă alergii. Se apropie de procentul de zero calorii și este perfectă pentru a vă menține în formă în toate dietele de slăbit sau pur și simplu pentru a nu renunța la micile plăceri culinare. Tăițeii şi pastele făcute din făină de konjac au numai şase calorii la 100 de grame și glucide asimilabile în valoare de numai 0,5 grame. Făina de konjac şi produsele obţinute din aceasta se găsesc, de acum, şi pe piaţa alimentară din România, aşadar, vă este mai uşor să o procuraţi pentru a vă fi de ajutor în diete, şi nu numai.

Aproape că nu are calorii

Produsele variate fabricate din această plantă sunt naturale, sănătoase, fără alergeni, contraindicații și calorii. Pentru că nu conține zaharuri, făina de konjac elimină toate efectele secundare pe care produsele tradiționale din făină de grâu, atât de folosite în bucătărie, le au asupra organismului uman, precum obezitatea și dezvoltarea unor boli ca diabetul. Făina de grâu este unul dintre cele mai folosite ingrediente din România, stând la baza celor mai consumate alimente de pe piață: pâinea și pastele făinoase. Este dovedit științific că făina albă conține bromat de potasiu, dar și L-cisteină, un aminoacid care se adaugă în mod obișnuit în compoziția produselor de patiserie, blaturi de pizza, biscuiți sau paste, având rolul de a accelera procesarea industrială. De asemenea, făina obișnuită are şi gluten, o proteină lipicioasă care se găsește în cereale. Este ingredientul principal folosit în industria de panificație. Studiile arată că glutenul vă poate face să vă simțiţi fără energie, obosiţi și declanșează, frecvent, probleme cu balonarea și cu digestia.

Mixul de fibre nu conține gluten

560 3 2Prin comparație cu făina de grâu, făina de konjac nu conține gluten, nu are miros și este ingredientul ideal în orice dietă. Mixul de fibre din făina de konjac fără carbohidrați poate reprezenta o modalitate de a vă bucura de plăceri culinare tradiționale, dar într-o variantă sănătoasă, cu valori nutriționale optime. Datorită conținutului bogat de celuloză, dar și al ingre- dientelor naturale, este ideal pentru copt. Conține numai 1,1 g proteine și 0,7 g grăsime şi se pretează perfect pentru orice dietă, fie ea cea a diabeticului, Dukan, Ketogenică, Atkins sau oricare alta, iar textura produsului rezultat va fi similară cu cea preparată în mod tradițional din făină albă din grâu.

Pont. Dacă nu o folosiți la gătit, puteți dizolva o linguriță cu făină de konjac într-o cană cu ceai pe care să îl consumați la un interval de câteva minute. În afara faptului că stinge pofta de dulce, oferă un sentiment de saturație datorită conținutului mare de fibre. Inhibând, astfel, dorința de a mânca, veţi consuma vizibil mai puține calorii și carbohidrați.

Puteţi pierde până la şase kilograme în opt săptămâni dacă includeţi konjac în alimentaţia zilnică

Conferă senzaţie de saţietate şi reglează glicemia

Fibra solubilă numită glucomannan, principala componentă din konjac, are proprietatea de a încetini golirea stomacului, astfel încât senzația de foame se instalează mai târziu. De altfel, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară recunoaște puterea de slăbire a konjacului tocmai datorită ingredientului său activ numit glucomannan. Nu este de mirare că unii dintre cei mai mari experți în slăbit - Doctor Oz și Doctor Dukan - recomandă konjacul, recunoscând printre efectele consumului său: blocarea zaharurilor și a grăsimilor din alimentație, obținerea senzației de sațietate şi reglarea glicemiei. Scăderea colesterolului şi a glicemiei se petrece deoarece fibrele de glucomannan absorb apa în mod eficient în tractul digestiv, minimizând absorbţia de carbohidraţi.