Main menu

header

553 3 1de Cătălina Tăgârță

Ananasul este recunoscut de mulți ani pentru calităţile sale în materie de slăbit. Persoanele care au ținut cură cu acest fruct susțin că pierdeau în greutate pe măsură ce mâncau mai mult ananas, la orice oră din zi și din noapte. Și totuși, consumat în exces, orice aliment duce mai devreme sau mai târziu la o stare de greață, de neacceptare. Tocmai din acest motiv, a apărut pe piață în ultima vreme pastila pe bază de ananas, despre care producătorii săi susțin că este mult mai eficientă decât fructul în sine, întrucât concentrează o mare cantitate din principiul activ de slăbire al ananasului: bromelina.

Puteți opta pentru fructul proaspăt sau pentru pastile

Și totuși, dacă trebuie să alegeți între cele două, e bine să știți că există avantaje și dezavantaje. Așadar, pastilele au avantajul de a vă ajuta să pierdeți mai repede și comod în greutate, însă, pe termen lung, ca orice medicament, pot avea efecte secundare. În schimb, fructul propriu-zis, consumat proaspăt, poate nu dă rezultate vizibile asupra greutății la fel de repede precum pastilele, dar nici nu are efecte nefaste asupra organismului pe termen lung. Ananasul este o sursă excelentă de fibre, substanţe nutritive care potolesc pofta de mâncare şi prelungesc senzaţia de saţietate. În acelaşi timp, ananasul este sărac în calorii, chiar dacă este considerat a fi o bombă calorică din cauza faptului că este foarte dulce. 100 de grame de ananas proaspăt conţin în jur de 50 de calorii. Pentru a slăbi, tot ce trebuie să faceți este să respectați pașii de mai jos, şi nu să mâncați doar ananas până simțiți că vă ia cu leșin...

Spuneți nu conservelor!

În dieta cu ananas este recomandat să consumați doar fruct proaspăt, nu din conservă. Chiar dacă cel conservat este mai ieftin, el conţine şi un aport suplimentar de zahăr, ceea ce înseamnă un număr mare de calorii care vă împiedică să slăbiți.

Dieta cu ananas vă ajută să aveți o digestie mult îmbunătăţită, datorită ingredientului activ numit bromelină, amintit și anterior. Această substanţă descompune proteinele pe care le consumați şi contribuie la digerarea rapidă a alimentelor, astfel încât să evitaţi tulburări precum constipaţia şi balonarea.

Dispare pofta de „bombe calorice”

Pe de altă parte, ananasul este bogat în vitamina C, care accelerează metabolismul şi vă ajută să aveți un plus de energie. V-ați întrebat vreodată de ce simţiți nevoia să mâncați ciocolată, gogoşi, prăjituri şi alte „bombe calorice” atunci când sunteți triști? Răspunsul este foarte simplu: producţia de hormoni ai stării de bine este foarte scăzută. Din fericire, ananasul vă ajută să combateţi aceste pofte nesănătoase, întrucât conţine triptofan şi creşte producţia de serotonină, adică hormonul responsabil pentru buna dispoziţie.

Adăugați ghimbir sau lămâie în suc

Cura cu ananas e de preferat să dureze doar trei zile. Nu este indicat să o prelungiți, deoarece organismul este privat de anumite substanţe nutritive, vitamine şi minerale. În această dietă, cel mai bine este să consumați fructul proaspăt, ca atare, însă trebuie să ştiți că, după ce îl tăiați, fie îl mâncați imediat, fie porţia care rămâne o înveliți într-o folie din plastic, fiindcă ananasul tinde să-şi piardă destul de uşor proprietăţile după tăiere. Sucul proaspăt de ananas este o altă modalitate prin care puteţi beneficia de acţiunea miraculoasă a fructului asupra siluetei. În suc puteţi adăuga ghimbir sau lămâie, adică ingrediente cunoscute pentru faptul că accelerează metabolismul şi grăbesc arderea grăsimilor. Însă sub nicio formă nu consumați doar ananas.

Se combină cu migdale sau caju

Iată un exemplu de meniu pe care îl puteți adopta în cele trei zile de dietă. Înainte de micul dejun: 250 g ananas proaspăt, o mână cu migdale sau cu alune caju. La micul dejun: 170 g iaurt degresat, o mână cu nuci, 250 g ananas proaspăt. Gustarea dintre mese poate fi tot meniul de dinainte de micul dejun (respectiv 250 g ananas proaspăt, o mână cu migdale sau cu alune caju). La prânz puteți consuma o conservă cu ton în suc propriu, legume gătite, un pahar cu suc de ananas. La gustarea a doua din zi puteți repeta meniul de la prima gustare din zi. Iar cina poate consta în 170 g iaurt degresat, o mână cu nuci, 250 g ananas proaspăt. Înainte de culcare cu o jumătate de oră, dacă vă mai este foame, puteți bea un pahar cu suc de ananas și să ronțăiți câteva migdale.

Meniul asociat cu iaurt, preferat la Hollywood

Un al exemplu de meniu, îndrăgit și de vedetele de la Hollywood, este următorul. La micul dejun, două-trei felii de ananas, un iaurt mic cu cereale integrale şi seminţe de in râşnite. Prima gustare din zi constă în: un pahar cu suc de ananas, o felie de pâine integrală şi un ou fiert. La prânz se recomandă: o supă de legume, o bucată mică de pește sau de pui fript. A doua gustare din zi constă în: un pahar cu suc de ananas și un iaurt mic. La cină puteți servi o salată din pui fript/fiert cu felii de ananas, iar gustarea de dinainte de culcare poate consta în două-trei felii de ananas şi câteva migdale.

Pentru prelungirea curei, includeţi şi alte alimente

Dieta cu ananas este destul de drastică şi monotonă, de aceea nu trebuie continuată mai mult de trei-cinci zile. De preferat este ca după acest interval să se ia o pauză de o săptămână, și abia apoi să se reia dieta. Sau, dacă doriți să țineți cura pentru o perioadă mai lungă, fără pauză, neapărat trebuie să includeți și alte alimente, precum: orez brun, legume fierte, supe-creme, salate, brânză slabă, fructe, linte, fasole şi năut.