Main menu

header

529 3 1de Raluca Grințescu

Dieta Kremlinului a fost numită în așa fel, pentru că este una dintre cele mai apeciate diete în rândul politicienilor de la Kremlin. Aceștia au reușit să slăbească fără să renunțe la mâncărurile delicioase preferate. Cum au reușit? Foarte simplu.

Nu depășiți 40 de unități!

529 3 2Această dietă, elaborată după principii ştiinţifice, se bazează pe un tabel cu produse alimentare, din care puteţi alege orice vreţi să mâncaţi. Condiţia este însă să nu depăşiţi 40 de unităţi pe zi. O unitate se calculează la 100 de grame dintr-un produs alimentar. O unitate înseamnă, de fapt, un gram de glucide. De exemplu, dacă mâncaţi doar 100 de grame dintr-un cozonac (51 de unităţi), puteţi să vă luaţi adio de la orice alt fel de mâncare pe ziua respectivă, pentru că aţi depăşit cu mult cele 40 de unităţi. Nu vă speriaţi! 100 g carne de pui nu valorează nimic (0 unităţi), nici 100 g pește. Astfel, vă puteţi alcătui propriul meniu ştiinţific, după gust, dar şi după buzunar.

Pentru începători

Cartofii, cerealele, pastele făinoase nu se recomandă în supe şi în ciorbe şi nici nu le folosiţi ca garnituri la felul doi. Carnea de pui sau de vită şi peştele merg cel mai des cu legume. Când aţi ajuns la greutatea ideală, începeţi să adăugaţi cartofi şi paste făinoase. Să nu credeţi că la petreceri sau la sărbători trebuie să vă abţineţi de la delicii. Puteţi mânca dulciuri, dar apoi reveniţi la dietă, pentru a vă menţine aşa cum doriţi: în formă! Contraindicații: nu puteți folosi dieta Kremlinului pentru a slăbi dacă suferiți de boli cronice, în special boli de inimă sau care vă afectează stomacul. De asemenea, femeile însărcinate trebuie să evite această dietă.

Exemplu de meniu

Meniul în dieta Kremlinului poate arăta într-o zi în felul următor:

Micul dejun: două ouă fierte cu dressing de maioneză (2 unităţi); 56 g brânză de orice fel (1-1,5 unităţi); o cană cu ceai fără zahăr (0 unităţi);

Prânzul: carne fiartă de orice fel (0 unităţi); două felii de pâine (50 de grame = 18-21 unităţi); salată (12-14 unităţi); o cană cu ceai fără zahăr (0 unităţi);

Cina: 56 g nuci de orice fel (7-9 unităţi); 85 g pește fript sau fiert (1-2 unităţi); o cană cu ceai fără zahăr (0 unităţi).

Important este ca suma acestor mese principale să nu depăşească 40-46 de unităţi condiționale.

PONT. Dieta Kremlinului este bună pentru sportivi, deoarece are un conținut ridicat de proteine.