Main menu

header

527 3 1de Gabriela Militaru

Viața Lisei Marie Presley ar putea face cu ușurință subiectul unui roman incitant. Fiind fiica lui Elvis Presley și a Priscillei Presley, cântăreața a devenit cunoscută încă din prima zi de viață. Departe de a o ajuta, celebritatea i-a adus multe neplăceri încă din adolescență, când era recunoscută pentru repetatele sale abuzuri de droguri.

Lisa Marie a fost căsătorită de patru ori și are patru copii. După trei mariaje eșuate, viața Lisei Marie (care avea deja doi copii cu primul său soț, Danny Keough) și-a găsit echilibrul abia în 2006, când s-a măritat pentru a patra oară, de data aceasta cu Michael Lockwood, alături de care are gemene în vârstă de 6 ani. În ciuda unei vieți tumultuoase, Lisa Marie arată incredibil de bine la 47 de ani, grație moștenirii genetice, dar și atenției pe care o acordă corpului său.

Schimbări fluctuante toată viața

527 3 3Faimoasă (printre altele) pentru greutatea sa schimbătoare, Lisa Marie Presley obișnuia să ne uimească la fiecare apariție publică. Uneori foarte slabă (ca pe vremea când era măritată cu Michael Jackson), alteori cu forme inexplicabil de generoase (ca în 2007, când a apărut alături de mama sa, Priscilla Presley, la un eveniment monden în New York). Nemulțumită de repetatele schimbări de greutate, în urmă cu câțiva ani, Lisa Marie Presley a decis că a venit momentul să se reîntoarcă la formele pe care le avea în adolescență. Singura fiică a regretatului Elvis Presley nu s-a grăbit totuși prea mult. După ce în toamna anului 2008 cântăreața a adus pe lume fetițele gemene, au urmat încă trei sau patru ani de luptă cu kilogramele, pentru ca, în 2013, ea să înceapă să slăbească treptat. Dacă în 2010 a fost văzută arătând destul de plinuță la premiera filmului „Harry Potter” în Londra, trei ani mai târziu, ea a fost fotografiată pe plaja din Hawaii, arătând mult mai slabă.

„Îmi împart porțiile, astfel încât mănânc doar jumătate din ce am în farfurie”

Întrebată ce anume a motivat-o să piardă kilogramele acumulate, Lisa Marie Presley a explicat că aspectul neplăcut era, de fapt, doar un efect secundar al surplusului de greutate. Se pare că ceea ce o deranja cel mai mult pe Lisa Marie era ideea că, la data decesului, tatăl său era supraponderal, fapt care a avut o contribuție la decesul provocat de o supradoză de droguri în 1977. De aceea, cântăreața se temea ca nu cumva kilogramele în plus să îi provoace probleme de sănătate. „Cunoscându-mi istoria familiei - rudele din partea tatălui meu au avut mereu probleme de sănătate și mulți dintre ei au încetat din viață de foarte tineri, în timp ce cele din partea mamei au fost mereu în formă -, nu am știut pe cine voi moșteni. Așa că mi-am zis că trebuie să am grijă de sănătatea mea și să mănânc cât mai natural”, a declarat ea pentru revista „People” în urmă cu câțiva ani, când revenise deja la greutatea pe care o avea la mijlocul anilor ’80. Cum a reușit? „Să mănânci curat și organic este cel mai bine”, a spus ea. Lisa Marie consumă produse alimentare bogate în nutrienți și în vitamine, cum ar fi: legume, pui, nuci, pește, fructe, migdale, sucuri proaspete. Ea se străduiește să evite alimentele bogate în carbohidrați, alimentele care conțin gluten și produsele lactate, care pot influența în mod negativ metabolismul, provocând inflamații ale intestinelor și creșterea nivelului zahărului din sânge. Lisa Marie practică, de asemenea, controlul porțiilor. „Îmi împart porțiile astfel încât mănânc doar jumătate din ce am în farfurie, mai ales când vine vorba despre carbohidrați”, a explicat cântăreața.

Preferă plimbările vioaie timp de 30 de minute

527 3 2La fel de mult ca dieta a ajutat-o și faptul că a trebuit să aibă grijă de micuțele gemene Harper și Finley. „Îmi iau copiii cu mine când plec în turneu, iar fetițele sunt mereu puse pe joacă. Așa că trebuie să mă mișc odată cu ele”, a declarat ea. În plus, atunci când este în turneu și nu poate face sport regulat, Lisa Marie se mulțumește cu efortul pe care îl depune pe scenă. „Show-ul meu durează 90 de minute, și cum mă mișc în permanență, simt nivelul adrenalinei cum crește, și asta sigur arde niște calorii”, a mărturisit cântăreața.

În materie de exerciții fizice, Lisa Marie este de părere că sesiunile de efort maxim nu fac decât să îi consume energia, în timp ce plimbările în ritm alert o ajută mai mult. Deși uneori face exerciții cardio, cântăreața preferă plimbările vioaie timp de 30 de minute în fiecare zi. „Partea cea mai bună în acest gen de sport este că se poate transforma într-o deprindere pe care nu este greu să o întreții în fiecare zi”, spune ea. Mai mult decât atât, plimbările nu afectează genunchii și păstrează sănătatea inimii.

  • Singura fiică al lui Elvis Presley a reușit să revină la greutatea din adolescență prin dietă și sport

  • Două dintre căsniciile Lisei Marie Presley au fost îndelung mediatizate: una dintre ele a fost cea cu Michael Jackson (între 1994 și 1996), iar cea de-a doua, cu actorul Nicolas Cage (mariaj care a durat doar 108 zile, în anul 2002)

Lisa Marie Presley recomandă folosirea ceaiului verde, care este un puternic antioxidant și un factor esențial în prevenirea cancerului

Trei generaţii

527 3 4527 3 5Se pare că dieta, joaca împreună cu copiii și sportul dau roade în continuare în cazul Lisei Marie Presley. La 7 mai anul acesta, ea a apărut pe covorul negru la lansarea filmului „Mad Max: Drumul furiei” în Hollywood cu un look fantastic. La aproape 50 de ani, fiica Priscillei Presley a afișat o siluetă impecabilă, accentuată de o rochie midi foarte mulată. Frumoasa blondă și-a lăsat părul liber, în onduleuri generoase și a optat pentru un machiaj smokie. La eveniment, ea a fost însoțită de soțul său, Michael Lockwood, alături de care a sprijinit noul proiect cinematografic al fiicei Lisei Marie și una dintre nepoatele lui Elvis Presley, Riley Keough, care joacă în noua peliculă. La eveniment și-a făcut apariția și mama Lisei Marie, Priscilla Presley, cunoscută publicului grație rolului Jenna Wade din serialul „Dallas”. Cele trei moștenitoare ale lui Elvis (Priscilla, Lisa Marie și Riley) au marcat evenimentul printr-o fotografie de grup care lasă să se vadă asemănarea dintre cele trei superbe femei.