Main menu

header

526 3 2de Dana Purgaru

Aveți grăsime în zona inferioară a corpului și chiar celulită? Nu știți ce să mai faceți pentru a vă mândri din nou cu picioare zvelte și frumoase? Iată cinci ponturi care vă vor ajuta, cu siguranță, să vă îndepliniți dorința.

Nu perturbaţi metabolismul

Multe femei știu că, deși reușesc să slăbească, există zone ale corpului mai „încăpățânate”, care nu se subțiază defel sau rămân, la fel ca înainte, acoperite cu celulită. De cele mai multe ori, aceste zone sunt picioarele. Pentru a scăpa de această problemă, în primul rând trebuie să continuați să pierdeți din greutate. Dar, atenție! Nu dați jos mai mult de un kilogram pe săptămână, pentru a nu vă perturba metabolismul.

Aveți grijă ce și cât mâncați

Mâncați sănătos, reduceți numărul de calorii, dar nu vă înfometați și nu săriți peste mesele principale. Eliminați alimentele grase și procesate, pe care e bine să le înlocuiți cu legume cât mai puțin gătite, iar în ceea ce privește dulciurile - la care multe femei se plâng că nu pot renunța - substituiți-le cu fructe dulci și zemoase.

Faceți sport în fiecare zi

Odată înțeleasă importanța alimentației sănătoase pentru a avea un corp cu o înfățișare „curată”, treceți la capitolul următor, la fel de important: mișcarea. Nu neglijați faptul că a face sport în fiecare zi ar trebui să fie un obicei natural al omului, deoarece este evident că nu suntem făcuți să stăm. Astfel, chiar dacă aveți un program încărcat, găsiți-vă timp pentru cel puțin 30 de minute de activitate fizică intensă neîntreruptă, cum ar fi mersul cu bicicleta mobilă sau staționară, plimbările alerte, alergarea sau urcatul scărilor. Este bine să faceți mișcare pe stomacul gol, preferabil dimineața.

Lucrați-vă mușchii

Exersați-vă mușchii picioarelor pentru a arde grăsimea de pe acestea și pentru a scăpa de celulită. Genuflexiunile efectuate pe jumătate s-au dovedit extrem de eficiente, ca și urcatul pe suprafețe înalte și fandările efectuate cu regularitate. Aceste mișcări vor lucra toți mușchii picioarelor și vor grăbi eficient arderea depozitelor de grăsime. Un program de exerciții s-a dovedit de mare folos persoanelor care au dorit să reducă circumferința picioarelor. Astfel, vă puteți stabili să faceți în fiecare zi, pe lângă activitatea cardio, 50 de fandări, 50 de genuflexiuni pe jumătate și 50 de urcări alternative pe un scaun sau o ladă.

  • Dieta și sportul merg mână în mână atunci când doriți să slăbiți eficient și uniform