Main menu

header

526 3 1de Raluca Grințescu

Numită în original „The Brazilian Bikini Body Program”, dieta de slăbit în stil brazilian este creaţia antrenoarei de fitness şi consultantei în wellness Regina Joseph, care şi-a făcut, de-a lungul vremii, o foarte bună reputaţie atât în domeniul fitness-ului, cât şi în cel al nutriţiei. Ea propune astfel un plan alimentar care să vă permită să aveți un corp armonios mâncând normal, dar desfăşurând şi anumite activităţi de întreţinere peste zi.

Lactatele, puse la colț

Ţintind să crească aportul de energie în organism, mărind deci rata metabolismului şi arzând intens grăsimile, „The Brazilian Bikini Body Program” se întinde pe durata unei întregi luni, la final reuşind să vă prezentați la plajă în bikini, unde nimeni nu va îndrăzni să vă ia în râs, ci, dimpotrivă, vă va admira. Pe lângă alimentaţie, seturile de exerciţii tip Pilates şi Capoeira (arte marţiale braziliene) vor reuşi să vă ajute să atingeți obiectivele propuse. Din punct de vedere alimentar, dieta braziliană se bazează în mod echilibrat pe un aport bun de proteine, de grăsimi şi de carbohidraţi, dar carbohidraţii din cereale vor fi reduşi la porţii mici, majoritatea lor provenind, aşa cum se subînţelege, din legume şi din fructe, şi mai puţin din cereale. Şi lactatele sunt puse acum la colţ, fiind recomandat ca şi aici să se limiteze consumul zilnic la un minimum necesar pentru rezultate mai bune la finalul dietei.

Fructele acai, loc fruntaș

Date fiind aporturile mari de energie care pot fi obţinute din fructele acai, acestea vor ocupa o parte importantă a dietei braziliene, alături de ele venind totodată în cantităţi mulţumitoare şi celebrele nuci braziliene, nucile de cocos, nucile cashew şi alte alimente, mai toate originare din Brazilia, de-a dreptul încărcate cu antioxidanţi, cu fibre şi cu grăsimi sănătoase. Broccoli, spanacul, supele din mazăre şi din alte legume boabe, varza, mierea de albine, peştele proaspăt, ouăle fierte, dovleceii, bananele, untul de arahide, roşiile, ceapa, ţelina şi alte produse proaspete sunt, de asemenea, parte din dieta braziliană, reţete detaliate putând fi găsite prin consultarea cărţii în original. Inclusiv metodele de gătit specifice Braziliei sunt descrise pe larg în cartea autoarei Regina Joseph, astfel fiind mult mai simplu de realizat meniurile zilnice.

Pilates și Capoeira, exerciții ajutătoare

În ceea ce priveşte exerciţiile fizice recomandate, aici lucrurile nu mai stau chiar atât de simplu, fiind nevoie deopotrivă de timp, dar şi de muncă susţinută, pentru a se stimula la fel de pozitiv organismul ca şi prin alimentaţie. Pe lângă exerciţiile Pilates şi Capoeira, sunt încurajate şi dansul (cha cha, rhumba etc.), exerciţii de yoga, meditaţia sau alte seturi de exerciţii care pot fi practicate cu succes şi de acasă. „The Brazilian Bikini Body Program” este astfel o dietă de mare succes, foarte populară deja peste Ocean, iar site-ul oficial unde se promovează această dietă (thebrazilianbikinibodyprogram.com) oferă şi asistenţă online laolaltă cu o serie de tutoriale audio/video pentru doritorii care vor să adopte, la rândul lor, un astfel de plan alimentar ambiţios.

Lecţiile introductive de Capoeira şi Pilates sunt incluse în cartea „The Brazilian Bikini Body Program“. Planurile de antrenament au o durată de 10, 30 şi 60 de minute

Exemplu de masă

Micul dejun: acai, gustare, nucă de cocos;

Prânzul: supă de legume şi salată de linte, gustare, miere;

Cina: pește prăjit, broccoli şi conopidă sau spanac, desert (tartă cu fructe de nucă de cocos şi compot de prune).