Main menu

header

09-01-1de Elena Şerban

Născut la 3 iulie 1962, actorul Tom Cruise a fost numit cea mai puternică celebritate din lume în 2006. De altfel, el a fost nominalizat la trei Premii Oscar şi a câştigat trei Premii Globul de Aur.

Thomas Cruise Mapother IV, pe numele său complet, a debutat în 1981 în producţia „Endless Love”. Au urmat „Risky Business” şi „All the right moves”. Filmul care l-a propulsat pe Tom Cruise instant în postura de superstar mondial a fost „Top Gun”, din 1986. A urmat chiar în acelaşi an producţia „Culoarea banilor”, în care l-a avut ca partener pe celebrul Paul Newman. În timp, aproape toate filmele în care a jucat chipeşul actor au fost supersuccese.

Criticii au spus că faima sa a ajuns la cote uluitoare nu neapărat datorită talentului actoricesc, cât mai ales datorită chipului. Ce-i drept, milioane de femei din întreaga lumea visau la un moment dat să devină doamna Cruise. Până acum cu acest apelativ s-au putut lăuda actriţele Mimi Rogers, între 1987 şi 1990, Nicole Kidman, între 1990 şi 2001, şi Katie Holmes, între 2006 şi 2012. Ultima dintre ele a şi devenit mama singurului copil biologic al lui Tom, Suri.

Înnebunit după fiica sa, Tom nu i-a refuzat nimic micuţei Suri, care are acum o garderobă evaluată la 2 milioane de dolari. Actorul mai are alţi doi copii adoptaţi în perioada în care a fost căsătorit cu Nicole Kidman. Cruise este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că este membru al Bisericii Scientologice. Şi cum pe Pământ Tom le-a făcut pe toate, actorul îşi doreşte să ajungă în spaţiu la bordul unei aeronave a companiei private Virgin Atlantic. Mai ales că este ferm convins de existenţa extratereştrilor.