Main menu

header

de Dana Purgaru

- Monumentul Pietrelor Îndrumătoare din Georgia, sursă de mister şi controverse

În Comitatul Elbert, din Georgia, Statele Unite ale Americii, există un monument inedit, învăluit în mister. Nu forma şi nici istoria Pietrelor Îndrumătoare (Georgia Guidestones) nu sunt cele care au stârnit nenumărate controverse - aşa cum se întâmplă, de obicei, cu astfel de locuri -, ci mesajul pe care acestea îl conţin, calificat diferit, de la text satanist şi îndrumări naziste până la o adevărată profeţie.

„Menţineţi umanitatea sub 500 de milioane”
Pe monument este inscripţionat un mesaj cu un set de zece porunci, în opt limbi moderne (arabă, engleză, chineză, hindi, ebraică, rusă, spaniolă şi swahili). Iată ce conţine acesta:
„Menţineţi umanitatea sub 500 de milioane de persoane, în permanent echilibru cu natura.
Supravegheaţi cu înţelepciune înmulţirea populaţiei - îmbunătăţind condiţia fizică şi diversitatea.
Uniţi umanitatea cu o nouă limbă vie.
Controlaţi sentimentele - credinţa - tradiţiile - şi toate aceste lucruri printr-o judecată temperată.
Protejaţi oamenii şi naţiunile prin legi şi tribunale juste.
Lăsaţi naţiunile să-şi rezolve problemele interne singure, rezolvând doar pe cele externe într-un tribunal mondial.
Evitaţi legile meschine şi birocraţia inutilă.
Menţineţi echilibrul între drepturile individuale şi datoriile cetăţeneşti.
Preţuiţi adevărul - frumuseţea - iubirea, căutând armonia cu infinitul.
Nu fiţi un cancer pentru Pământ - lăsaţi loc naturii - lăsaţi loc naturii.”

Adăposteşte o capsulă a timpului?
În apropierea monumentului se află o altă bucată de granit aşezată la nivelul solului. Aceasta conţine o tăbliţă cu explicaţii privind structura monumentului şi limbile folosite, enumerând diverse informaţii despre dimensiunea, greutatea şi caracteristicile astronomice ale pietrelor, data terminării construcţiei şi sponsorii proiectului.
De asemenea, această tăbliţă dezvăluie că o capsulă a timpului a fost îngropată sub granitul aflat la nivelul solului. Din păcate, despre această capsulă a timpului lipsesc unele informaţii, cum ar fi ziua când a fost îngropată, conţinutul sau data când ar trebui dezgropată. Prin urmare nu este clar încă dacă există sau nu această capsulă.
În partea de sus a tăbliţei stă scris: „Centrul Pietrele Îndrumătoare ridicat la 22 martie 1980”. Imediat sub acest text apare: „Îndrumătoare spre Epoca Raţiunii”. Pe laturile exterioare sunt menţionate numele a patru limbi vechi, câte una pe fiecare parte. Pornind din partea superioară a pătratului şi mergând în sensul acelor de ceasornic, aceste limbi sunt: babiloniană (cu caractere cuneiforme), greacă clasică, sanscrită şi egipteană antică (în hieroglife).
Pe partea stângă a tăbliţei se găseşte următoarea coloană de text în engleză: „Caracteristici astronomice. 1. Canalul prin piatră indică polii astrali. 2. Zonele orizontale indică drumul anual al soarelui. 3. Raza soarelui prin cheia de boltă marchează miezul zilei de-a lungul anului. Autor: R.C. Christian (pseudonim). Sponsori: un mic grup de americani care caută Era Raţiunii. Capsula Timpului - amplasată la şase picioare sub acest loc. Va fi deschisă...”
În partea dreaptă a tăbliţei cu explicaţii se află o coloană cu un text în engleză ce conţine datele fizice ale monumentului.

Este considerat un simbol ocult
Se pare că Pietrele Îndrumătoare din Georgia au fost ridicate în iunie 1979, la solicitarea unui necunoscut cizelat, care s-a recomandat sub pseudonimul R.C. Christian. Acesta a angajat Compania de Prelucrare a Granitului din Elberton cu scopul de a construi un monument care să transmită întregii omeniri un mesaj. O ipoteză este aceea că necunoscutul a ales acest pseudonim în memoria fondatorului Rosicrucianismului, Christian Rosenkreuz (Ordinul Rozei Cruci).
Potrivit pasionaţilor de ocultism, pietrele ar fi fost comandate de Lucis Trust redenumire a Lucifer Publishing Company, întemeiată de controversata Alice Bailey (1880-1949), cea care între 1919 şi 1949 a scris multe lucrări „dictate” de „maeştri ai înţelepciunii”, nonoameni din zona Tibetului. Bailey era adepta lui Lucifer, pe care îl vedea ca pe un zeu al luminii şi înţelepciunii, considerat pe nedrept malefic şi înger căzut. De asemenea, ea a fost iniţiatoarea amplei mişcări New Age şi continuatoarea Societăţii Teosofice. Bazele acesteia din urmă au fost puse de Madame Blavatsky (1831-1891), care a avut legături apropiate cu ritul scoţian masonic al lui Albert Pike şi despre ale cărei lucrări considerate „malefice” se spune că l-au influenţat decisiv pe Adolf Hitler.
Despre Alice Bailey se spune că a prevăzut victoria aliaţilor, înainte ca alianţa să se definitiveze oficial, şi stabilirea, la finalul Războiului, a Noii Ordini Mondiale ce va controla umanitatea pe toate planurile, spre perfecţionare şi „curăţare”.
Planul „conducătorilor din umbră” asupra populaţiei
Întâmplător - sau nu - în „Atlantic Charter”, actul ce stă la baza majorităţii tratatelor şi organizaţiilor internaţionale politice şi financiare actuale, conceput cu ocazia Conferinţei Atlantice la care au participat preşedintele SUA Franklin D. Roosevelt şi premierul britanic Winston Churchill, se menţionează necesitatea unei „noi ordini mondiale”. Astfel, ocultiştii cred că Pietrele Îndrumătoare din Georgia semnifică tocmai decalogul Noii Ordini Mondiale şi explică foarte clar atât intenţia şi planul „conducătorilor din umbră” asupra umanităţii, cât şi toate „relele” pe care le trăim în prezent la nivel global.
Gazda unei emisiuni radio şi teoretician al conspiraţiei, Alex Jones, în documentarul său din 2008, „Endgame: Elite’s Blueprint For Global Enslavement”, a declarat că mesajul monumentului este acelaşi cu cel al membrilor societăţii secrete numită Ordinul Rozei Cruci sau Rosicrucienii, care l-au şi construit, că aceştia doresc formarea unei religii mondiale, a unui singur tribunal al lumii şi că numărul oamenilor nu trebuie să depăşească 500 de milioane, trebuind deci să se facă o reducere de 5,5 miliarde de oameni. „Pietrele vor să spună că oamenii sunt un cancer pe pământ şi că trebuie să fie aleşi câţiva pentru a se menţine echilibrul cu natura”, a mai spus Jones.

• Mai multe vedete şi susţinători ai „purificării“ umanităţii şi creării unei civilizaţii superioare au lăudat de-a lungul timpului mesajul înscris pe monument, catalogându-l drept „un apel mişcător la gândire raţională“, în timp ce adversarii lor l-au numit „cele zece porunci ale Antihristului“

Activiştii cer distrugerea zonei

Teoreticienii conspiraţiei s-au „hrănit” şi continuă să o facă pe seama Pietrelor Îndrumătoare din Georgia. Unul dintre ei, un activist numit Mark Dice, a cerut ca monumentul „să fie distrus într-un milion de bucăţi, apoi molozul rezultat să fie utilizat pentru un proiect de construcţie”, susţinând că pietrele au „o origine foarte satanică” şi că R.C. Christian făcea parte dintr-o „societate secretă luciferică” legată de Noua Ordine Mondială. De asemenea, se spune că la dezvelirea monumentului, un predicator local a proclamat că el crede că zona este „pentru închinătorii la Soare, pentru idolatrii şi pentru cultul diavolului”.

• În 2008, pietrele au fost mânjite cu graffiti conţinând sloganuri cum ar fi „Moarte Noii Ordini Mondiale“