Main menu

header

de Dana Purgaru

Un genetician american crede că ar putea readuce la viaţă, prin clonare, această specie umană dispărută şi caută o mamă-surogat care să dea naştere puiului de om de Neanderthal, potrivit Mail Online.

Se vrea readucerea la viaţă a speciei dispărute acum 33.000 de ani
Profesorul George Church de la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard consideră că ar putea reconstrui ADN-ul omului de Neanderthal şi să readucă astfel la viaţă specia ce a dispărut în urmă cu circa 33.000 de ani.
Planul ambiţios presupune utilizarea unui voluntar uman - o femeie căreia să i se implanteze un embrion în care s-ar injecta ADN neanderthalian, urmând ca femeia să dea naştere copilului astfel conceput. Acesta ar fi un hibrid de Homo sapiens şi Homo neanderthalensis, dar, crede geneticianul, cu trăsături mai accentuat neanderthaliene decât de om modern.

„Tatăl” ideii, genetician mondial de top
Specialistul susţine că analiza ADN realizată pornind de la resturile osoase ale acestei specii este suficient de completă pentru a-i permite să reconstruiască ADN-ul speciei.
Profesorul George Church, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre cei mai buni geneticieni din lume şi un pionier în domeniul biologiei sintetice. Acesta afirmă că oamenii de Neanderthal nu erau în niciun caz brutele necioplite pe care şi le imaginează mulţi, ci erau fiinţe foarte inteligente; foloseau unelte, iar creierele lor aveau aproximativ aceleaşi dimensiuni ca şi cele ale oamenilor moderni.
El este de părere că proiectul ar putea fi de folos omenirii, aduncând la viaţă o fiinţă care ar putea gândi diferit de noi.