Main menu

header

de Dana Purgaru

O recentă descoperire a uluit lumea oamenilor de ştiinţă: în Crimeea, Ucraina, a fost identificată cea mai veche piramidă din lume. Experţii spun că aceasta a fost construită în preistorie.

Construită pe vremea dinozaurilor?
Piramida din Crimeea a fost descoperită accidental de un cercetător în timpul unor teste efectuate în vederea găsirii unor surse de apă. Postul de televiziune ICTV din Ucraina a prezentat un reportaj în care omul de ştiinţă Vitali Gokh a declarat că a descoperit o piramidă gigantică, având o înălţime de 45 de metri şi latura bazei de 72 de metri, ce a fost construită pe vremea când trăiau dinozaurii.
Construcţia este trunchiată, precum piramidele maiaşe, dar aspectul se aseamănă mai mult cu piramidele egiptene. Noua descoperire, extrem de controversată, este goală în interior, iar sub fundaţie este îngropată o mumie. „Există un corp sub formă de mumie, ce are lungimea de 1,3-1,4 m, cu o coroană pe cap. Rămâne un lucru necunoscut, cine a construit piramida. Această construcţie unică este cea mai veche de pe planetă”, a declarat Vitali Gokh.
Se pare că piramida recent găsită face parte dintr-un lanţ de 37 de piramide subterane din Crimeea cu vârsta de circa 16.000 de ani, mult mai vechi decât piramidele egiptene. În apropiere s-a găsit un sfinx gigantic, ce are o cavitate sferică în zona capului, foarte asemănător cu cel egiptean.

Parte a sistemului global de construcţii piramidale
Se speculează că piramidele din Crimeea au făcut parte din sistemul global de piramide din Tibet, Egipt, Mauritania, Anglia, Australia şi America Latină, ce aveau ca scop reglarea energiilor dintre Pământ şi Cosmos, în special constelaţiile Canella, Vega şi Canopus. După un cataclism, majoritatea piramidelor au fost acoperite cu pământ, iar schimbul de energii cu exteriorul s-a deteriorat considerabil.