Main menu

header

07-01-1de Elena Şerban

Este una dintre cele mai elegante prime doamne ale Americii. Este implicată în activitatea de păstrare a sănătăţii tinerilor americani. Este sportivă, dar sensibilă. Este Michelle Obama.

Michelle LaVaughn Robinson Obama s-a născut la Chicago, la 17 ianuarie 1964, în familia unui angajat al unei uzine de apă şi a unei secretare. Împreună cu fratele său mai mare, Craig, Michelle a fost crescută într-un mod tradiţional, cu mese luate în familie şi jocuri de Monoploy în week-end. După terminarea liceului s-a înscris la Facultatea de Drept din cadrul celebrei Universităţi Harvard. La finalizarea cursurilor facultăţii, în 1988, a revenit la Chicago, unde s-a angajat la firma de avocatură Sidley Austin. În cadrul acestei firme l-a cunoscut pe cel care avea să îi devină soţ patru ani mai târziu. Barack Obama. Cei doi s-au căsătorit în 1992 şi au împreună două fiice. Malia Ann, născută în 1998, şi Natacha, născută în 2001.

După alegerea soţului său în funcţia supremă în SUA, Michelle a devenit din ce în ce mai vizibilă. A apărut în cele mai cunoscute reviste de modă din Europa şi de peste Ocean la capitolul „Bine îmbrăcate”, datorită ţinutelor sale. De altfel, jurnaliştii nu au ezitat să o compare cu Jackie Kennedy. De asemenea, Prima Doamnă a iniţiat programul „Hai să ne mişcăm”, pentru a combate cea mai gravă maladie a secolului al XXI-lea, din punctul său de vedere. Obezitatea la copii. Tot în acelaşi scop, şi pentru a fi exemplu, a început să cultive la Casa Albă legume bio, pe care le mânca împreună cu familia sa. Michelle a încercat în acest fel să le înveţe şi pe celelalte mame din SUA să cultive legume în grădinile lor, pentru a-şi creşte sănătos copiii.