Main menu

header

 

de Dana Purgaru

Cristalele au fost considerate magice încă din cele mai vechi timpuri, când omul le-a descoperit în natură şi şi-a dat seama că aceste pietre cu structură şi rezonanţă unică au şi proprietăţi tămăduitoare. Practic, frecvenţa acestor roci minunate poate ajuta la echilibrarea energiilor unui organism şi la vindecarea, pe cale naturală, prin armonizarea minţii, corpului, emoţiilor şi spiritului.

Acvamarinul creşte încrederea
Amazonitul - Această piatră este un foarte frumos mineral de culoare albastru-verde, ce ajută la lărgirea orizontului. Este folosit pentru fortificarea inimii, mai ales după intervenţii chirurgicale sau accidente cerebrale, în tratarea afecţiunilor genitale şi ale gâtului. Înlătură durerile de cap.
Ametistul - În trecut se credea că ametistul protejează împotriva intoxicaţiilor şi că vindecă alcoolismul. Acesta întăreşte voinţa şi echilibrează metabolismul. Se foloseşte pentru tratarea insomniilor şi a nevralgiilor. De asemenea, protejează purtătorul de farmece. Este ideal pentru meditaţie.
Acvamarinul - Contribuie la întărirea încrederii în propriile forţe intelectuale, dezvoltă aptitudinile psihice şi permite o comunicare mai uşoară. În acelaşi timp este un talisman de protecţie pentru cei care călătoresc mult.
Aventurinul - Aventurinul sau Piatra Jucătorului se foloseşte la echilibrarea emoţională şi la alinarea problemelor legate de inimă. Acţionează eficient împotriva gripei, a răcelilor şi în cazul leziunilor pielii.

Citrinul aduce prosperitate
Hematitul - Această piatră se foloseşte împotriva sângerărilor, a crampelor şi a lipsei de energie. Purifică sângele, întăreşte sistemul imunitar şi ficatul şi formează un ecran de protecţie faţă de energiile de joasă vibraţie.
Agatul - Fortifică organele sexuale, elimină durerile, tratează epilepsia şi insomnia. Ajută la ameliorarea problemelor sentimentale şi de comunicare şi îndepărtează energiile malefice.
Carneolul - Aduce vindecare şi o sănătate mai bună, mai ales în situaţiile stresante. Această piatră este un foarte bun calmant al inimii şi ajută la oprirea hemoragiilor. Este folosită şi pentru rezolvarea problemelor legate de digestie şi creşte puterea de concentrare.
Citrinul - Aduce prosperitate şi încredere. Este un antidot foarte bun în cazul indigestiilor şi al constipaţiilor, al problemelor legate de vezica urinară, de rinichi, ficat şi pancreas, al diabetului şi al depresiilor. Este o piatră ce ajută când se doreşte rezolvarea unor probleme grave.

Lapis Lazuli are efect purificator
Cristalul de cuarţ - Revitalizează organismul, neutralizează radiaţiile şi e folosit în tratarea afecţiunilor stomacului şi inimii. Întăreşte comunicarea cu supraconştientul şi amplifică energia. Cu ajutorul lui veţi putea să vă concentraţi mai bine pe scopuri, pentru că veţi putea gândi mai clar. De asemenea, cristalul de cuarţ se utilizează la vizualizarea viitorului.
Jaspul - În mod tradiţional se spune că protejează de şerpi şi de alte creaturi veninoase. El vă ajută să vă concentraţi asupra lucrurilor cu adevărat importante. Stimulează apetitul, menţine funcţiile normale ale stomacului, intestinului, ficatului şi este utilizat în tratarea bolilor genitale, a gutei şi a afecţiunilor urinare.
Labradoritul - Se spune că este unul dintre cele mai potrivite cristale pentru cei care doresc să mediteze, să se focalizeze asupra unui lucru sau să atingă un anumit ţel în viaţă. De altfel, labradoritul este numit Piatra Magică.
Lapis Lazuli - Culoarea sa este recunoscută din timpuri străvechi ca un simbol al puterii regale. Se foloseşte ca purificator mental şi spiritual. Alungă durerile de cap, scade tensiunea arterială, febra, reduce durerile menstruale şi, încălzit, poate fi folosit în tratarea inflamaţiilor şi a umflăturilor. Lapis Lazuli vă ajută să căutaţi adevărul şi să studiaţi sau să cercetaţi.

Malachitul preia energia negativă
Lepidolitul - Poate fi purpuriu, alb, incolor, gălbui, cenuşiu, verde ori este semiopac. Aduce succes, prosperitate, fericire, abundenţă, onestitate, pace, calm, stabilitate, speranţă, acceptare şi sprijin în momentele de schimbare sau de tranziţie. Înlătură energiile negative şi coşmarurile, e benefic pentru muşchi, digestie, inimă, respiraţie şi crampe musculare.
Malachitul - În Mediterana se spune că malachitul aduce protecţie împotriva Ochiului Răului. Protejează de farmece şi vrăji, alină durerile şi suferinţele. De asemenea, îmbunătăţeşte vederea, tratează afecţiunile pancreasului, splinei, stomacului, durerile de cap şi problemele emoţionale. Se recomandă plasarea malachitului pe zonele suferinde, pentru a prelua energiile negative.
Cuarţul lăptos - Cu ajutorul acestei roci magice veţi putea ieşi din situaţiile incerte şi frustrante, iar lucrurile se vor limpezi.

Cuarţul roz aduce pace interioară
Obsidianul - Ajută la concentrare, la descoperirea propriilor defecte şi a schimbărilor necesare pentru îndreptarea lor, la depăşirea blocajelor psihice, la înţelegerea problemelor personale şi la acceptarea adevărului, la transformările spirituale. E bună pentru meditaţie, rugăciune şi divinaţie. Aztecii o considerau o piatră divină, mai ales pentru că transformă energiile negative în energii pozitive.
Cuarţul roz - Energia acestui cristal este utilă pentru autodesăvârşire, autoiluminare şi pace interioară. El ajută, prin vibraţia sa roz, la calmare. Este piatra iubirii necondiţionate şi ajută la ameliorarea problemelor emoţionale.
Cuarţul rutilat - Este un cristal eficient în cazul problemelor gâtului şi susţine întregul sistem respirator. Are o influenţă bună asupra sistemului nervos, atenuând depresiile.
Selenitul - Ajută în cazul în care vă pregătiţi pentru schimbări majore.

Ochiul de tigru dezvoltă puterea voinţei
Cuarţul fumuriu - Este foarte des folosit de persoanele care încearcă să evolueze în plan spiritual. Ajută la meditaţie, la explicarea propriilor vise, la eliminarea tensiunilor şi a fricii.
Ochiul de tigru - Se spune că ochii unui tigru pot vedea prin limitările iluzorii ale planului fizic, intrând în lumea miraculoasă a spiritelor. Piatra îi poate da utilizatorului capacitatea de a-l vedea pe Dumnezeu în toate formele materiale. Temperează excesele şi are efecte de relaxare şi de calmare.
Topazul - Îndepărtează egoismul, iar pe plan fizic scade tensiunea arterială, tratează insomnia, lipsa apetitului, astmul şi bolile de ficat.
Turcuazul - Este considerat piatra fericirii în Orient. Se utilizează în tratarea afecţiunilor nasului, gâtului, plămânilor şi inimii şi are efect întăritor. Influenţa sa echilibrează energiile şi acţionează asupra dezvoltării conştiinţei superioare.

Piatra Lunii, sacră în India

Datorită strălucirii sale uşor alb-bleu, această rocă este asociată cu Luna. Este piatra sacră a norocului şi emoţiilor, a iubirii şi speranţei. Este simbol al celui de-al treilea ochi. Protejează schimbările în viaţă, călătoriile, căsnicia, copiii, femeile, destinul, creşterea şi somnul. În India este considerată piatră sacră, aducătoare de noroc. De asemenea, era o piatră foarte populară în Imperiul Roman. Este benefică mai ales pentru aparatul digestiv, inimă, plămâni, piele, ochi şi asimilarea elementelor nutritive.

• Cristalele îndepărtează gândurile negative şi astfel conferă un sentiment general de bine.