Main menu

header

14-01-1de Elena Şerban

Are trei premii Oscar, 13 nominalizări la acelaşi premiu, şapte Globuri de Aur, un premiu Bafta şi un Cesar. Asta pe parte profesională. Pe plan personal stă şi mai bine. Are patru copii şi acelaşi soţ de mai bine de 34 de ani, lucru foarte rar la Hollywood. Este vorba despre Meryl Streep, o actriţă despre care nici cei mai aspri critici nu pot spune multe lucruri rele.

Mary Louise „Meryl” Streep s-a născut la 22 iunie 1949, în New Jersey, SUA, în familia unui farmacist şi a unei artiste. De altfel, mama sa a îndrumat-o pe Meryl către artă şi a sfătuit-o să devină actriţă. În acest sens, frumoasa actriţă a urmat cursurile de artă de la Universitatea Yale, pe care le-a absolvit în 1971. În acelaşi an a debutat pe Broadway în piesa „The Playboy of Seville”. Marele public a făcut cunoştinţă cu talentul lui Meryl abia în 1977, în filmul de televiziune „The Deadliest Season”.

În 1978 a fost nominalizată pentru prima dată la Oscar pentru rolul din „The Deer Hunter”, dar a primit premiul un an mai târziu pentru producţia din „Kramer contra Kramer”. Celelalte două Oscaruri i-au fost acordate actriţei în 1982, pentru „Alegerile Sofiei”, şi în 2012, pentru rolul din „Doamna de Fier”.

Criticii au spus că viaţa sa profesională era perfectă şi pentru că pe plan personal actriţei îi mergea excelent. În ciuda vieţii tumultuoase de la Hollywood, Meryl este cunoscută pentru că a avut doar două relaţii de lungă durată. Prima cu actorul John Holland Cazale, cu care s-ar fi căsătorit probabil dacă acesta nu ar fi decedat. A doua durează şi în prezent şi este cea cu sculptorul Don Gumme, cu care este măritată din 1978. Din mariajul dintre o actriţă de Oscar şi un sculptor foarte bine cotat au venit pe lume patru copii: Henry, Mary Willa, Grace, Louisa.