Main menu

header

15-01-1de Elena Şerban

Stephen Robert Irwin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi australieni din toate timpurile. Născut la 22 februarie 1962, în Melbourne, Australia, într-o familie de iubitori de animale sălbatice, a avut un destin hărăzit. Nici nu se putea altfel, de vreme ce tatăl său, Robert Irwin, a fost expert în studiul şerpilor. Mama sa, Lyn Irwin, a lucrat toată viaţa pentru reintegrarea animalelor în natură. Părinţii lui Steve au fondat „Reptile and Fauna Park”, locul în care viitorul star tv a trăit fericit printre şerpi, crocodili şi varani.

Înnebunit după şerpi, Steve a primit la împlinirea vârstei de 6 ani un piton de trei metri. Trei ani mai târziu, Steve a prins un crocodil, atent supravegheat de tatăl său.

Astfel că la de 30 de ani Steve a preluat parcul de la tatăl său şi l-a rebotezat „Australia Zoo”. Trăiau aici în bunăstare cele mai importante reprezentante ale faunei sălbatice din Australia. Căsătoria cu americanca Terry Raines nu l-a oprit pe Steve din munca sa. Anul 1992 îi aduce lui Steve primul contract ca om de televiziune după ce a apărut în primul său show înconjurat de şerpi, păienjeni şi scorpioni. Iubitoare de animale la rândul său, Terry apare alături de soţul său în primul episod din serialul „Crocodile Hunter”. Difuzat în 122 de ţări, show-ul arată imagini cu cei doi soţi în luna de miere distrându-se cu numeroase reptile.

Reputaţia lui Steve a ajuns până în SUA, şi în 2001 a fost invitat personal de Eddie Murphy ca să-şi joace propriul rol în „Doctor Doolittle 2”. Un an mai târziu a apărut într-o producţie inspirată în totalitate din viaţa sa: „The Crocodile Hunter: Collision Course”.

Steve a avut doi copii - Bindi Sue, născută în 1998, şi Robert, născut în 2003. Într-una dintre desele sale incursiuni subacvatice, Steve a descoperit o specie nouă de broască ţestoasă care acum poartă numele de Ţestoasa lui Irwin.

A murit la 4 septembrie 2006, înţepat de o pisică de mare.

Irwin a filmat 46 de documentare difuzate de postul tv Animal Planet, precum şi peste 20 de episoade din „The Crocodile Hunter Diaries”.