Main menu

header

12-01-1de Elena Şerban

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume s-au îndrăgostit, s-au iubit şi au fredonat melodiile unuia dintre cei mai mari cântăreţi din întreaga lume: Julio Iglesias.

Fermecătorul spaniol a venit pe lume la 23 septembrie 1943, în capitala spaniolă Madrid. Tatăl său, medicul Iglesias Puga, îl pregătea pe Julio pentru cariera de avocat. Din fericire pentru iubitorii de muzică, un accident rutier, ce a avut loc cu doar o zi înainte ca Julio să împlinească 20 de ani, îi stopează studiile la Facultatea de Drept a Universităţii din Madrid, dar şi cariera de fotbalist, pentru că în acea vreme viitorul cântăreţ juca pe postul de portar la echipa de fotbal Real Madrid. În perioada în care era în spital, paralizat în urma accidentului, Julio a primit de la medicul care îl îngrijea o chitară. Lipsa de activitate şi talentul ieşit din comun şi-au spus cuvântul. Julio a învăţat să cânte la acest instrument, de care s-a îndrăgostit iremediabil. Apoi, a învăţat să cânte şi vocal. Faţă de alţi solişti care au depus eforturi pentru a intra în atenţia opiniei publice, iubitorii de muzică l-au îndrăgit din start pe spaniol. „La Caraterra”, „Por el amor de una mujer” şi „Nathalie” sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute piese marca Julio Iglesias.

Peste 300 de milioane de albume cântate în 14 limbi au fost vândute de artist, care a câştigat doar din muzică mai bine de 400 de milioane de dolari. De-a lungul carierei de peste 40 de ani, solistul a fost răsplătit cu albume de aur, de platină şi numeroase alte distincţii.

Faptul că a rămas cu o uşoară infirmitate la un picior nu a afectat sub nicio formă viaţa amoroasă a celebrului cântăreţ. Julio a fost însurat de două ori: în perioada 1971-1979 cu ziarista filipineză Isabel Preysler Arrastria, cu care a avut trei copii: Chabeli Maria Isabel (1971), Julio Iglesias Jr (1973) şi Enrique Iglesias (1975), ultimii doi alegând să calce pe urmele tatălui lor.

La începutul anilor ’90, Julio s-a însurat cu olandeza Miranda Johanna Maria Rijnsburger, cu care are cinci copii.

Despre solistul spaniol se spune că a avut relaţii sexuale cu peste 2.000 de femei din întreaga lume. Julio nici nu a confirmat, nici nu a infirmat vreodată aceste vorbe.