Main menu

header

06-01-1de Elena Şerban

Iluzionist de geniu, câştigător de premii Emmy, fost iubit al manechinului Claudia Schiffer. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele definitorii din viaţa lui David Copperfield. Iluzionistul s-a născut cu numele David Seth Kotkin, la 16 septembrie 1956, în Metchen, New Jersey. Încă de când avea 10 ani s-a îndreptat către misterioasa lume a magiei şi iluzionismului. Pe atunci, susţinea spectacole de profil în cartierul său sub numele de Davino, the boy magician (Davino, băiatul magician). Datorită numerelor sale de magie, la doar 12 ani a devenit cel mai tânăr membru al Societăţii Americane de Magie.

Continuă cariera în acest domeniu şi, la 19 ani, şi-a ales ca nume de scenă David Copperfield, după personajul romanului cu acelaşi nume scris de Charles Dickens.

Cariera iluzionistului a explodat pur şi simplu în 1977, când a devenit protagonistul unui show de televiziune realizat de postul american ABC. Sute de milioane de telespectatori din întreaga lume au fost vrăjiţi de trucurile lui David. Posturile tv au început să se bată pentru frumosul iluzionist, iar popularitatea, dar şi veniturile sale au ajuns la cote uluitoare.

Numeroasele sale cascadorii nu s-au lăsat fără repercusiuni. Astfel, în 1984, nu a reuşit să evadeze dintr-un bazin cu apă în care fusese scufundat legat la mâini şi a fost nevoie de intervenţia medicilor. David şi-a revenit după câteva zile de îngrijiri medicale.

Dacă în plan profesional totul i-a mers ca pe roate, în plan personal nu a fost chiar aşa. După despărţirea de fotomodelul Claudia Schiffer, cu care a făcut un cuplu mai bine de şase ani, David a avut doar relaţii pasagere.

Magicianul a intrat de 11 ori în Cartea Recordurilor, printre altele ca deţinător al celui mai mare depozit de artefacte de magie şi cea mai mare audienţă tv pentru un magician. David se mai poate lăuda cu un record nedepăşit încă: de-a lungul carierei sale de aproape 37 de ani a vândut peste 40 de milioane de bilete la show-urile sale, câştigând nu mai puţin de 3 miliarde de dolari, mult mai mult decât Madonna, Michael Jackson sau Lady Gaga.