Main menu

header

05-01-1de Elena Şerban

Prima zi a lunii iulie a anului 1961 a fost ziua în care a venit pe lume Diana Spencer, cea care, 20 de ani mai târziu, a devenit mireasa moştenitorului tronului Casei Regale Britanice.

 

Lady Diana, prima soţie a prinţului moştenitor al Marii Britanii, a fost una dintre cele mai iubite membre ale Casei Regale, reuşind să cucerească dragostea tuturor supuşilor. Diana a intrat în atenţia presei internaţionale în anul 1980, la puţină vreme de la anunţul logodnei sale cu Prinţul Charles.

Diana Spencer a primit titlul de Lady în 1975, după ce tatăl său a devenit conte. Încă din copilărie, ea i-a avut ca parteneri de joacă pe prinţii Andrew şi Edward, fiii mai mici ai Reginei Elisabeta.

Diana a urmat cursurile Riddlesworth Hall în Norfolk şi ale şcolii de fete West Heath în Sevenoaks, Kent, însă nu s-a remarcat prin rezultate foarte bune. Apoi, în timpul liceului, şi-a dorit să fie balerină, însă a fost oprită din aspiraţiile sale de înălţimea neobişnuită: 1,80 m.

Deşi o curta intens pe sora Dianei, Sarah, Prinţul Charles a decis să îi ceară mâna viitoarei Prinţese a Inimilor, aşa cum a fost denumită de presa din toată lumea. Cei doi s-au căsătorit la 29 iulie 1981 şi au avut doi copii: William şi Harry.

Căsnicia ei a fost marcată de frecventele infidelităţi ale lui Charles cu Camilla, dar şi de numeroasele vizite efectuate de Lady D în toată lumea. Ea nu s-a sfiit să se îmbrăţişeze cu copii bolnavi de SIDA şi nici să meargă pe terenurile pline de mine antipersonal.

În 1995, Lady D s-a despărţit de Prinţul Charles, însă divorţul a fost pronunţat în 1996. După acesta, Diana a avut relaţii recunoscute cu cardiologul pakistanez Hasnat Khan şi cu Dodi Al Faed, fiul unuia dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie.

Prinţesa a murit în 1997, la Paris, în timp ce fugea de paparazzi într-o maşină în care se afla cu Dodi.