Main menu

header

11-01-1de Elena Şerban

Elvis Aaron Presley a atras, încă de la naştere, atenţia celor din jurul său. Provenit dintr-o sarcină gemelară, Elvis a supravieţuit naşterii, în comparaţie cu fratele său, Jesse Garon, care s-a născut mort. Evenimentul a avut loc la 8 ianuarie 1935, în Tupelo, Mississippi. Date fiind condiţiile de la naştere, Elvis a fost crescut cu toată dragostea de părinţi, Gladys şi Vernon Presley. Se mută împreună cu familia în Memphis, unde, după terminarea liceului, înregistrează primul demo la Memphis Recording Service.

Ca şi acum, o apariţie la televiziune contează enorm pentru promovarea unui solist. Şi în cazul lui Elvis, prima apariţie tv la CBS (în 1956) a reprezentat mai mult decât o rampă de lansare. Adolescentele americane erau înnebunite. În scurt timp, Elvis-mania a cuprins America. Printre hiturile sale se numără „Suspicious Minds” sau „That’s All Right”, iar printre filme: „Veselie la Acapulco”, „Viva Las Vegas” sau „O fată fericită”.

Toată această nebunie a culminat în 1958, când Elvis a fost recrutat în armata SUA. Tragedie! America nu îşi imagina viaţa fără Elvis. De parcă nu era suficient, în timpul stagiului militar, starul a cunoscut-o pe Priscilla Ann Beaulieu, în vârstă de 14 ani şi jumătate. Pentru că era minoră, Elvis a aşteptat mai bine de opt ani, până în 1967, când s-a căsătorit cu Priscilla. Cei doi au devenit părinţii unei fetiţe, Lisa Marie Presley, la 1 februarie 1968. Din acest moment şi până în august 1977, viaţa lui Elvis a fost un şir nesfârşit de concerte, apariţii tv şi alte show-uri. A divorţat de Priscilla în 1973. După doar patru ani, la 16 august 1977, Elvis a fost găsit mort.