Main menu

header

16-01-2de Cătălina Tăgârţă

- Prezentatoarea emisiunii „Izvor de sănătate“, de la Etno TV, priveşte cu încredere la anul „apocaliptic“ 2012

Minerva, pe numele său real Gabriela Dima, e pasionată de astrologie încă din adolescenţă. A absolvit Facultatea de Drept la îndemnul părinţilor săi, dar nu a fost niciodată împăcată cu sine, aşa că la maturitate a început să studieze psihologia şi s-a înscris şi la Institutul de Artă Teatrală. În prezent, e vicepreşedintele Asociaţiei Astrologilor din România şi prezintă emisiunea „Izvor de sănătate”, difuzată pe canalul Etno TV de luni până vineri, între orele 16:30 şi 17:30.

„Cum am început? Am aflat singură că la 42 de ani îmi voi îngropa copilul! Asta e astrologia...”
Minerva se ocupă de astrologie de 14 ani, însă a avut nenumărate contacte cu acest domeniu încă din adolescenţă. „După ce am terminat de citit cartea «Cer şi destin», în adolescenţă, mi-am făcut singură astrograma. Am aflat că la vârsta de 42 de ani voi rămâne văduvă şi-mi voi îngropa copilul, şi în acel moment m-am înfuriat şi am aruncat cartea. Dar uite că s-a dovedit adevărată interpretarea mea şi în perioada în care am trecut prin aceste clipe grele din viaţă am decis să mă întorc la astrologie”, ne-a povestit Gabriela Dima. Până să-şi deschidă însă propriul cabinet de specialitate în Piteşti, a profesat în mai multe domenii. A fost puţin timp procuror, a lucrat în presa scrisă şi la televiziune, a ocupat funcţii de conducere, dar recunoaşte că nu i-a plăcut niciodată „scaunul”. În prezent, aleargă între filmările de la Bucureşti şi de la Piteşti. „În faţa camerelor de luat vederi m-au «împins» Dan Diaconescu şi Marinela Baraţă - o jurnalistă din Piteşti. Acum am lăsat puţin în stand-by activitatea de la cabinet, dar sper să-mi fac timp şi pentru ea, doar sunt singurul astrolog cu carte de muncă din România. În plus, îmi place să cunosc oameni şi locuri noi, să relaţionez, şi pentru asta am luat bani din bancă şi am călătorit în China, Maroc şi Tibet”, a adăugat moderatoarea tv.

„Conceptul de sănătate m-a urmărit tot timpul”
16-01-1În platoul emisiunii „Izvor de sănătate” sunt invitaţi specialişti din domeniul medical: doctori, farmacişti şi producători de medicamente. În plus, cei care vor să afle la ce boli sunt predispuşi pot trimite datele personale prin SMS la 1203, iar Minerva le răspunde în direct şi le oferă sugestii. „Le-am pregătit telespectatorilor şi un concurs, care se numeşte «Vreau să plec în vacanţă». Premiul constă într-o excursie de şase zile în Cipru, Costa Brava sau Malaga”, a mai spus aceasta. Vă întrebaţi care e legătura dintre astrologie şi medicină? Ei bine, nimic mai simplu: „Conceptul de sănătate m-a urmărit tot timpul. Până acum 200 de ani, în Europa Occidentală, medicii nu primeau diplomă dacă nu aveau cunoştinţe de astrologie. M-am înarmat cu multă răbdare, am pus mâna pe anatomia generală, am făcut paralele între ce studiez şi astrologie, şi astfel am reuşit să scriu cartea «Iniţiere în Astrologia medicală»”, ne-a mai spus Minerva.

„Exploziile solare şi furtunile vor continua”
Astrologul de la Etno TV ne-a dezvăluit misterul climei din ultimii ani, dar şi pe cel al anului 2012. „Exploziile solare, gerurile puternice şi furtunile fără precedent fac parte dintr-un fenomen ce se repetă o dată la 22 de ani, iar acestea vor continua până în 2013. În ceea ce priveşte anul 2012, în lunile mai şi decembrie din 1989 se producea o configuraţie astrală deosebită pe tranzite, şi anume Iodul, numit şi Degetul lui Dumnezeu. Acest Iod va apărea şi la 22 decembrie 2012. Felul în care vor fi aliniate atunci planetele arată că vom înţelege nişte lucruri importante, ni se va ridica un văl de pe ochi. Tot la 22 decembrie 2012, Jupiter va fi activat de o stea fixă foarte puternică, Aldebaran, care poate aduce mari onoruri ecleziaste, precum şi performanţe militare de excepţie. La acea dată am putea asista la trecerea într-o nouă eră, a păcii şi armoniei”, ne-a spus, liniştită, specialista.

Zodiile şi bolile

Iată la ce boli sunt predispuşi nativii din fiecare zodie:
Berbec
E predispus la bolile de cap, ureche şi ochi stâng, nevralgii şi maxilar. Trebuie să-şi pună semne de întrebare dacă face febră, are ameţeli sau nevralgii.
Taur
Are, de obicei, probleme cu gâtul, glanda tiroidă, laringele, faringele, corzile vocale şi senzaţii de sufocare. E bine să fie atent la alimentaţie şi la orice semn al bolilor enumerate.
Gemeni
Pot avea probleme cu braţele şi umerii. Sunt predispuşi la astm bronşic, pneumonii ori boli nervoase. E necesar să acorde atenţie răcelilor.
Rac
Suferă cu partea superioară a toracelui, sâni (la femei), organe secretoare, ulcer gastric, duodenal sau sângerări. E recomandat să fie atenţi la alimentaţie, stări de vomă, greţuri sau indigestii.
Leu
Pot avea dureri de spate, boli de inimă şi ale coloanei vetebrale, tensiune arterială şi infarct miocardic. Sunt predispuşi la răceli, anemie şi tulburări respiratorii.
Fecioară
Răspund de intestine, pancreas, abdomen, colon iritabil, depresie şi colici. Trebuie să fie atente la alimentaţie, constipaţie, diaree sau balonări.
Balanţă
Pot avea probleme cu tractul urinar, abdomen, lumbago şi partea renală. Nu au voie să ridice greutăţi şi e bine să fie atente la urinările cu durere ori epuizarea fizică.
Scorpion
Răspunde de partea ovariană, testiculară şi vezica urinară. E singurul semn zodiacal care se îmbolnăveşte mai greu, dar şi atunci când o face boala evoluează rapid.
Săgetător
Poate avea probleme cu abdomenul, articulaţii ale şoldului, reumatism, ciroză hepatică şi obezitate. Atenţie la predispoziţia la accidente de maşină!
Capricorn
Suferă adesea de genunchi şi asimilarea calciului în organism, dar poate face şi urticarie, coxartroză ori osteoporoză. Atenţie la lovituri, pentru că pot apărea imediat fracturi!
Vărsător
Răspunde de gambe şi de circulaţia periferică, poate face ulcer varicos şi septicemie. Are nevoie de odihnă, pentru că e insomniacul zodiilor, şi să fie atent la otrăvuri.
Peşti
Sunt predispuşi la dureri ale labei piciorului, probleme ale sistemului limfatic, retenţie de apă ori infecţii virale. E bine să se ferească de răceli şi de alcool.

- „În perioada de creştere a lunii, problemele stomacului se accentuează, iar în perioada de scădere a lunii, organismul are tendinţa să dea lichidele afară. Aşadar, e important ca orice dietă să înceapă pe lună în scădere. Când e lună nouă şi lună plină nu se fac intervenţii chirurgicale, pentru că atunci totul debordează, se amplifică”, ne-a spus Minerva.