Main menu

header

de Ana Trifan

Criza nu trebuie să vă strice planurile legate de vacanţa la care visaţi de un an. Grecia, Muntenegru, Ungaria, Slovacia, Croaţia, Cipru sau Bulgaria vă aşteaptă cu oferte tentante şi locuri frumoase, care vă vor face să uitaţi de probleme şi să vă încărcaţi cu energie. Agenţia Dertour vă sugerează şapte destinaţii accesibile din punct de vedere financiar. Tarifele sunt cele minime pentru sejururi până în septembrie. Pachetul nu include şi transportul, însă la majoritatea destinaţiilor este uşor de ajuns cu maşina, trenul sau curse aeriene low-cost.

Bulgaria
- Nisipurile de Aur (Golden Sands) - Orchidea Boutique and Spa Hotel 4**** - de la 114 EUR/persoană, şapte nopţi cazare, cu demipensiune, în cameră dublă.
Nisipurile de Aur, staţiune considerată perla litoralului bulgăresc, îşi trage denumirea de la o legendă foarte veche. Conform acesteia, piraţii au răscolit zona pentru a găsi o comoară, dar pământul s-a răzbunat şi a transformat tot aurul găsit în nisipul auriu pentru care este astăzi apreciată staţiunea. Pe lângă plajă vă puteţi bucura şi de plimbări în Parcul Naţional Nisipurile de Aur şi veţi putea aprecia serviciile hoteliere pe care le oferă vecinii bulgari.
Staţiunea se află la 99 km de Constanţa şi la 19 km de Varna.

Grecia
- Insula Thassos - Alexandra Beach & Spa 4****+ - de la 371 EUR/persoană, şapte nopţi, cazare cu demipensiune, în cameră dublă.
Aflată în partea nordică a Mării Egee, Thassos este una dintre cele mai frumoase insule greceşti. Amatorii de soare şi distracţie vor găsi aici plaje curate şi o mare foarte limpede. Cei care vor să se plimbe vor fi cu siguranţă încântaţi să descopere trecutul acestei insule, colonizată cândva de fenicieni pentru minele sale de aur. Thassos a trecut pe sub multe stăpâniri, aşa că veţi putea admira urmele pe care le-a lăsat fiecare pe această insulă - romanii, turcii şi chiar bulgarii, sub al căror control a fost insula în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Thassos este celebră şi pentru vinurile sale, pentru miere şi pădurile de pin. Aici puteţi ajunge uşor şi ieftin cu ajutorul curselor aeriene low-cost. Dacă aţi ales să mergeţi în Grecia cu maşina, vă puteţi îmbarca pe un feribot, cu destinaţia Thassos, din următoarele porturi: Salonic, Kavala, Alexandroupolis, Volos şi Agios Konstantinos.

Muntenegru
- Budva - Hotel Aleksandar 3*** - de la 174 EUR/persoană, şapte nopţi, cazare cu totul inclus, în cameră dublă.
Aflată pe coasta Mării Adriatice, Budva este inima turismului din Muntenegru. O impun într-o asemenea poziţie plajele cu nisip fin, viaţa de noapte vibrantă, dar şi arhitectura deosebită. După ce v-aţi bucurat de apele Adriaticii merită să faceţi o vizită în centrul vechi al oraşului, unde veţi descoperi frumuseţea clădirilor ridicate de veneţieni în perioada în care insula s-a aflat sub stăpânirea lor. Budva mai este numită şi Kuweitul muntenegrean, deoarece are cel mai mare număr de milionari pe cap de locuitor din Europa. Magnaţi sârbi, ruşi, britanici şi-au cumpărat locuinţe de vacanţă sau chiar s-au mutat permanent în zonă. Distanţa dintre Bucureşti şi Budva este de aproape 1.000 km.

Ungaria
- Lacul Balaton - Hotel Lido 3*** - de la 175 EUR/persoană, şapte nopţi de cazare, cu mic dejun, în cameră dublă.
Principalele atracţii de care vă puteţi bucura la Lacul Balaton sunt înotul, pescuitul, tratamentele cu nămol şi sporturile nautice. Cei care aleg să meargă la Balaton pentru tratament trebuie să ştie că nămolul de acolo este reunumit pentru efectele pe care le are împotriva stresului, anemiilor şi nevrozelor. Distanţa dintre Bucureşti şi Balaton este de aproximativ 900 km.

Spania
- Costa Brava - Hotel Miramar Lloret De Mar 4**** - de la 220 EUR/ persoană, şapte nopţi cazare, cu mic dejun, în cameră dublă.
Renumită pentru plajele ei frumoase, apa limpede din golfuri a Mediteranei şi distracţiile de noapte, Costa Brava este una dintre cele mai frumoase zone din Spania. Numele său înseamnă „coasta sălbatică” şi se trage de la stâncile ameninţătoare care mărginesc, din loc în loc, ţărmul. După ce v-aţi plictisit de plajă şi distracţie, mergeţi să vizitaţi împrejurimile. Nu degeaba zona s-a numărat printre preferatele pictorilor Salvador Dali şi Pablo Picasso.

Croaţia
- Drvenik - Hotel Quercus 4**** de la 294 EUR/persoană, şapte nopţi cazare, cu demipensiune, în cameră dublă.
Dacă vă doriţi o vacanţă specială, alegeţi ca destinaţie Drvenik, o mică localitate de 500 de locuitori de pe Coasta dalmată a Adriaticii. Localitatea se întinde între Muntele Biokov şi ţărmul mării, aşa că veţi putea înota la umbra pinilor. De la Drvenik puteţi lua feribotul spre frumoasa insulă Hvar. Distanţa de la Bucureşti la Drvenik este de aproximativ 1.300 km.

Cipru
- Paphos - Kefalos Beach Village 4**** - de la 258 EUR/persoană, şapte nopţi, cazare în studio.
Pe lângă apele limpezi şi plajele frumoase, acest fermecător oraş-port e atractiv pentru orice iubitor al istoriei, artei şi arheologiei. În apropiere de Paphos se spune că s-a născut Afrodita, zeiţa frumuseţii. În afară de plajă, sporturi nautice şi distracţii de noapte, vă puteţi dedica timpul şi vizitării vechiului port, Castelului Bizantin, Templului Zeiţei Afrodita, Băilor lui Adonis, Mormântului Regilor, Casei lui Dionysus sau unor mănăstiri precum Panagia tou Sinti, Ayios Neophytos sau Kykkos. Pe perioada sezonului estival există curse charter care fac legătura între Bucureşti şi Paphos.