Main menu

header

13-01-1de Elena Şerban

Numele Armani a devenit sinonim cu eleganţa şi cu luxul. Puţini şi-ar imagina o gală fără ţinute care să nu poarte semnătura Giorgio Armani. Celebrul designer italian s-a născut la data de 11 iulie 1934, la Picenza, în zona Emilia Romagna, din Italia. Italianul, un adevărat ambasador al eleganţei masculine, în special, nu s-a gândit în tinereţe la cariera de designer de modă. Dovada? El s-a pregătit iniţial pentru profesia de medic, dar a realizat că aceasta nu este meseria pe care voia să o îmbrăţişeze toată viaţa. A renunţat la medicină şi a urmat cursuri de fotografie. Nici această pasiune nu a durat foarte mult, deoarece, în 1957, a renunţat la fotografie, fiind obligat să îşi îndeplinească serviciul militar.

După armată s-a angajat la unul dintre cele mai importante magazine din „Cizmă” „Le Rinascente”. Apetitul pentru design i-a fost deschis după ce între anii 1961 şi 1970 a lucrat la casa de modă Nino Cerruti.

Prima sa firmă a fost fondată în 1974 şi s-a numit „Giorgio Armani SpA”. După ce prima colecţie s-a bucurat de un uriaş succes în Italia, totul a mers ca uns.
În afară de modă, el mai are ca hobby sportul. Este preşedintele echipei de baschet Milan, fanul formaţiei de fotbal Inter Milan şi creează echipamente pentru naţionala de fotbal a Angliei, fiind responsabil şi cu cele ale echipei Chelsea FC.
Printre starurile care poartă cu mândrie ţinute Armani se numără Richard Gere, Julia Roberts şi Victoria Beckham.