Main menu

header

de Ana Trifan

La prima vedere, ar putea părea cam ciudate şi poate vă vor duce cu gândul la „leacurile băbeşti”. Multe dintre remediile bizare pe care vi le prezentăm au fost însă studiate de specialişti, iar ei le-au recunoscut meritele. Data viitoare, când o să vă doară capul, aţi putea rezolva problema cu un creion. Puneţi nişte îngheţată în frigider! Aceasta vă va fi de folos când vă veţi arde gura cu ceva fierbinte. Iar când vă va creşte tensiunea, ascultaţi nişte muzică. Acestea sunt doar câteva dintre remediile bizare şi ieftine ce vă pot scoate însă din mari necazuri.

Votca îndepărtează mirosul urât al picioarelor
Dacă picioarele nu vă miros tocmai frumos, ştergeţi-le în fiecare seară cu o bucată de tifon pe care aţi înmuiat-o în votcă! Această băutură conţine alcool, un bun antiseptic, ce usucă. Aşa că veţi scăpa de bacterii şi ciuperci, dar şi de umezeala ce le permite acestora să se dezvolte.

Un creion risipeşte durerile de cap
Când sunteţi stresaţi sau nervoşi, vă strângeţi inconştient maxilarul şi dinţii. Acest lucru tensionează muşchii ce leagă falca de tâmplă şi vă puteţi alege cu dureri de cap. Soluţia? „Puneţi un creion între dinţi, dar nu-l strângeţi!”, spune Fred Sheftell, directorul medical al New England Center for Headache din Stamford. Astfel vă veţi relaxa automat mandibula, iar durerea de cap va fi calmată.

Apa de gură usucă băşicile
Clasica apă de gură este şi un puternic antiseptic. Înmuiaţi un beţişor de urechi în acest produs şi aplicaţi de trei ori pe zi pe băşicile formate, până când acestea se usucă şi zona nu mai este dureroasă.

Ceaiul de roiniţă luptă cu herpesul
Roiniţa este una dintre primele alegeri ce trebuie făcute atunci când v-a apărut un herpes în zona gurii. Planta are proprietăţi antivirale şi acţionează împotriva virusului. Preparaţi infuzia de roiniţă din două-patru linguri cu plantă la o cană cu apă clocotită. Lăsaţi-o să se răcească! Apoi, cu o bucată de vată, aplicaţi de mai multe ori pe zi pe zona în care a apărut herpesul.

Lemnul-dulce înmoaie bătăturile
„Lemnul-dulce conţine substanţe asemănătoare cu estrogenul. Acestea înmoaie şi netezesc pielea din zona în care epiderma s-a îngroşat sau au apărut bătături”, spune Georgianna Donadio, medic, directorul National Institute of Whole Health. Preparaţi o pastă din câteva bucăţele de lemn-dulce tăiate fin, pe care le amestecaţi cu o jumătate de linguriţă cu vaselină cosmetică. Masaţi în fiecare seară bătăturile sau pielea îngroşată cu acest preparat, până când se înmoaie şi pot fi îndepărtate!

Uleiul de măsline reduce eczemele
„Aplicaţi ulei de măsline direct pe eczeme şi pe zonele iritate!”, vă sfătuieşte Christopher Dannaker, medic la departamentul de dermatologie al Universităţii California. Uleiul de măsline conţine antioxidaţi, ce reduc inflamaţiile asociate eczemelor. De asemenea, el are calităţi hidratante. Ca bonus, trebuie să ştiţi că oxidanţii din el previn şi repară deteriorările suferite de piele, ce pot duce la apariţia ridurilor şi a petelor maronii.
Masaţi cu ulei din belşug zonele cu eczeme, pentru a nu lăsa pielea să se usuce! În cazurile în care epiderma este serios afectată, vă puteţi masa cu acest produs, apoi să acoperiţi zona cu folie alimentară şi să lăsaţi să acţioneze pe timpul somnului de noapte.

Iaurtul înlătură respiraţia puturoasă
Cercetările au arătat că bacteriile vii din iaurt le neutralizează pe cele ce provoacă mirosul neplăcut al gurii. „Acestea construiesc un mediu ce nu este propice dezvoltării acestora din urmă”, a explicat dentistul John C. Moon, de la Centrul Half Moon Bay California.

Mingea de tenis vă relaxează tălpile
După o zi grea, în care aţi mers mult pe jos, iar picioarele vă dor şi simţiţi în ele tensiune, oferiţi-vă un masaj gratis cu... o minge de tenis. După ce aţi spălat picioarele şi le-aţi şters cu un prosop, rulaţi tălpile, pe rând, pe o minge de tenis sau pe orice obiect de această dimensiune pe care-l găsiţi prin casă. Pentru a răcori şi calma nişte picioare încinse, rulaţi-le pe o sticlă în care aţi pus apă cu gheaţă!