Main menu

header

de Claudia Stan

La 8 februarie se împlinesc trei ani de când vedeta Playboy Anna Nicole Smith a decedat în urma unei supradoze de pastile. Din păcate, nu este un exemplu singular. Dacă mulţi îşi imaginează că banii şi celebritatea garantează fericirea, ei bine, nu este chiar aşa! Să ne gândim numai la numărul starurile care au alunecat pe panta drogurilor de orice fel şi la câte dintre ele au sfârşit în urma drogurilor, barbituricelor, alcoolului. Cele „norocoase” au ajuns la centre de dezintoxicare, dar pentru cât timp? Profesorul în psihologie Borwin Banlelow spunea despre vedetele dependente că au o strategie de marketing, referitor la consumul substanţelor. Şi anume, multe dintre ele au declarat că s-au înscris în programul de recuperare, dar au făcut această mişcare numai de „ochii lumii”, încercând să îşi repare imaginea, iar ulterior au revenit la vechile obiceiuri.

Robbie Williams: „Sir Elton John m-a determinat să urmez tratamentul”
Starul britanic Robbie Williams a intrat în lumea dependenţilor de droguri în 2005, după despărţirea de grupul Take That. Deşi ulterior afirma că va renunţa la acestea numai pentru că a luat foarte mult în greutate, abia un an mai târziu, la sărbătorirea vârstei de 33 de ani, s-a internat într-o clinică de dezintoxicare. De mare ajutor i-au fost mama sa, Jan Williams, dar şi Sir Elton John, cel care i-a şi recomandat clinica. Robbie a urmat un tratament intens, costurile ajungând la suma de 5.500 de dolari pe noapte, şi a ieşit, se pare, vindecat. Reîntors pe scenă, nu a mai avut acelaşi succes la public, fiind pentru prima dată în carieră când nu a fost nominalizat pentru cel mai bun cântăreţ sau album. Poate şi acesta este motivul pentru care s-a implicat în diverse proiecte pentru cercetarea fenomenelor paranormale.

Britney Spears, renegată de familie
Idolul adolescenţilor, Britney Spears, care s-a remarcat prin imaginea de fată inocentă, a ţinut prima pagină a ziarelor de scandal mult timp. Cea care cânta hitul „Sunt sclav pentru tine” a devenit ea însăşi sclavul consumului de droguri. Despărţirea de Kevin Federline, din noiembrie 2006, a propulsat-o din topul celor mai bune cântăreţe direct în topul celor mai agresivi consumatori de praf alb. Consecinţele „plăcerii” nu au întârziat să apară, ea pierzând custodia celor doi fii ai ei: Sean Preston şi Jayden James. După repetatele crize de isterie, depresii şi tentative de sinucidere, a cheltuit peste 1 milion de dolari pentru tratamentul de dezintoxicare. Spre deosebire de alte vedete care au avut sprijinul părinţilor, Britney a mai suferit o lovitură: Lynne Spears (mama sa) a publicat o carte în care povesteşte adevărata viaţă a artistei şi detaliază perioadele când a făcut prima dată cunoştinţă cu drogurile (la 16 ani). Aparent, era gata să renunţe şi să adâncească şi mai mult prăpastia dintre ea, familie şi public, dar dragostea pentru copiii ei a determinat-o să urmeze terapia. Deocamdată, Britney este pe drumul cel bun.

Kate Moss, numită „Cocaina”
Kate Moss, celebrul fotomodel britanic, a negat la început acuzaţiile ce i s-au adus, referitor la consumul de cocaină, deşi din cauza unei supradoze a ajuns în comă (1990). În urma deselor apariţii dezlănţuite din public a fost poreclită „Kate Cocaina”. A provocat un imens scandal din cauza publicării pozelor în care priza cocaină, considerând că e semnalul de alarmă de care avea nevoie, şi, după scuzele publice, s-a internat într-o clinică, unde a plătit 4.000 de dolari pe noapte pentru tratament medical şi terapie. Ajutată de colega de breaslă Naomi Campbell să depăşească momentul, Kate a dovedit că iubeşte viaţa.

Lindsay Lohan, la dezintoxicare
Cunoscuta actriţă americană Lindsay Lohan a ţinut prima pagină a ziarelor de scandal de peste Ocean, din pricina abuzului de droguri şi de alcool, având episoade adânci de depresie. Chiar dacă stilul de viaţă este departe de a fi unul sănătos, actriţa şi-a găsit relativ repede forţa necesară să iasă la lumină, apelând la serviciile unei clinici, unde a plătit 30.000 de dolari pentru 30 de zile de spitalizare. „M-am decis să am grijă de sănătatea mea. Apreciez urările voastre de bine şi vă rog să-mi respectaţi intimitatea”, declara Lindsay fanilor.

Elvis Presley şi Jim Morrison, ucişi de droguri
În lumea starurilor este de foarte mult timp o obişnuinţă consumul de alcool, barbiturice sau droguri, violenţa şi scandalurile făcând parte din latura lor umană. Printre acestea se numără Elvis, Kurt Cobain, Marilyn Monroe, Heath Ledger etc.
Legenda rock and roll-ului, Elvis Presley, s-a stins din viaţă în 1977. Moartea sa a fost una albă, cauza decesului fiind stabilită după multe investigaţii medicale. Toate acestea au scos la iveală faptul că inima cântăreţului a fost slăbită din cauza amestecului de droguri, de somnifere şi de alcool.
Jim Morrison, liderul formaţiei The Doors, a murit la 27 de ani, în urma unei supradoze. Deşi ajunsese la un asemenea grad de popularitate, încât fanii îl considerau un adevărat zeu, era deprimat, iar viciile alcoolului şi drogurilor, pe care le prinsese încă din anii studenţiei, l-au urmat până la sfârşit. A murit la Paris, la 3 iulie 1971.

Kurt Cobain, sinucidere prin împuşcare
Kurt Cobain, celebrul cântăreţ al trupei Nirvana, s-a sinucis tot la 27 de ani. Bărbatul, atins de o depresie puternică, dublată de abuzul de droguri, s-a împuşcat în propria locuinţă. Toxicologii au afirmat că heroina injectată în corpul lui Kurt ar fi fost de ajuns să-l omoare.

Anna Nicole Smith, un destin tragic
La momentul în care a încetat din viaţă, Anna Nicole se afla într-una dintre cele mai furtunoase şi dureroase perioade din viaţa sa. Băiatul său, Daniel, în vârstă de 20 de ani, a fost găsit mort, în urma consumului unei cantităţi prea mari de antidepresive şi de metadonă, la 10 septembrie 2006. Acest tragic eveniment se întâmpla la numai trei zile după ce Anna dăduse naştere unei fetiţe, Daniellyn, într-un spital din Bahamas.
Prinsă în câteva scandaluri (mai multe femei depuseseră plângere împotriva ei în California, reproşându-i că le-a amăgit cu pilule de slăbire ineficiente, iar un fotograf solicita paternitatea fetiţei nou-născute), se pare că vedeta, în vârstă de doar 39 de ani, nu a mai rezistat stresului şi şi-a pus capăt vieţii printr-o supradoză (antidepresive, calmante, pilule de slăbit, împotriva îmbătrânirii, somnifere).
Pe numele său adevărat Vickie Lynn, fostul fotomodel a devenit celebru după ce a mers până la Curtea Supremă pentru a-şi apăra dreptul de a-l moşteni pe soţul său miliardar, decedat la vârsta de 90 de ani, la un an după căsătorie. Între cei doi parteneri exista o diferenţă de vârstă de 63 de ani.

Marilyn Monroe şi Heath Ledger, răpuşi de o supradoză de barbiturice
Frumoasa Hollywoodului, Marilyn Monroe, a murit la vârsta de 36 de ani. Copilăria şi adolescenţa artistei au fost triste, aceasta locuind într-o casă pentru fete agresate sexual. Din păcate însă, tentaţia drogurilor, somniferelor, alcoolului a fost mult prea mare. În 1962, Marilyn Monroe moare din cauza unei supradoze de barbiturice. Moartea sa a fost considerată de mulţi drept o sinucidere.
Celebrul actor Heath Ledger, cunoscut mai ales pentru rolul din Batman, a fost găsit mort în camera de hotel unde era cazat. La numai 28 de ani şi-a încredinţat sufletul altei lumi. A fost găsit în apartamentul său din Manhattan complet dezbrăcat şi cu faţa spre podea, inconştient în dormitorul său, cu pastile împrăştiate pe jos.