Main menu

header

949 28 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Hollywoodul este, poate, cel mai impresionant mijloc de „soft power” pe care l-a văzut lumea. Celebritățile care reușesc aici devin staruri mondiale și cuceresc cu talentul, frumusețea și farmecul lor. Iar unii dintre cei mai străluciți actori au și educație de top, fiind absolvenți ai unor prestigioase universități.

Gerard Butler și Rebel Wilson, absolvenți de Drept

949 28 2Celebrul actor de origine scoțiană care a cucerit lumea cu filmul „Attila” este de profesie… avocat. Gerard Butler a obținut o diplomă în Drept la Universitatea din Glasgow, apoi s-a mutat la Londra. Odată cu sosirea la Hollywood, actoria a intrat în prim-plan. La rândul său, Rebel Wilson, o binecunoscută actrță de comedie, are o diplomă în Drept, de la Universitatea din New South Wales, Australia.

Dwayne „The Rock” Johnson a studiat Criminologie

949 28 3Unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood, Dwayne „The Rock” Johnson, nu este doar un mare talent și posesorul unui fizic impresionant, ci are un palmares academic notabil. Megastarul are două diplome, în Criminologie și Fiziologie, de la Universitatea din Miami. Pe de altă parte, și starleta Kourtney Kardashian se poate mândri cu faptul că este singura din celebra familie cu o diplomă universitară, fiind absolventă de Teatru.

Arnold Schwarzenegger, diplomă în Afaceri internaționale și Economie

Cel mai faimos „Terminator” din lume, Arnold Schwarzenegger, a intrat în lumina reflectoarelor din postura de culturist recunoscut la nivel mondial, dar a pus educația pe primul loc, absolvind Universitatea din Wisconsin, cu o diplomă în Afaceri internaționale și Economie. Lumea Cetății Filmului l-a transformat într-un star global, dar pregătirea universitară i-a fost cu siguranță de folos în perioada în care a fost guvernator al Californiei. Un alt actor care are o educație superioară notabilă este Will Ferrell, care a absolvit în 1990 Universitatea din California de Sud, specializându-se în Arta informației sportive, materie care în prezent nu mai există.

Natalie Portman, psiholog de… Harvard

Frumoasa și delicata Natalie Portman, cunoscută de lumea întreagă din filme ca „Lebăda neagră” sau seria „Războiul stelelor”, nu a glumit cu educația. Portman a fost studentă la prestigioasa Universitate Harvard și are licență în Psihologie. Mai mult, vedeta a publicat articole de specialitate în mai multe reviste științifice. Cât despre Angela Bassett, actrița care a strălucit în „Pantera neagră: Wakanda pentru totdeauna”, aceasta deține o licență în Studii afro-americane, plus un master în Arte plastice.

Rowan Atkinson, student la Oxford

949 28 4Aproape nu mai există persoană pe planetă să nu fi savurat filmele de excepție ale actorului Rowan Atkinson, faimosul „Mr. Bean”, dar nu tot atât de mulți oameni știu că inegalabilul „Johnny English” a absolvit un master în inginerie electrică la Universitatea Oxford. Iar în dreptul numelui Lisei Kudrow, faimoasă pentru rolurile din „Vecini de coșmar” sau „Fata din tren” este o licență în Biologie - actrița avea în plan să facă cercetare, dar destinul a vrut altceva…

Bradley Cooper, specialist în limbile Engleză și Franceză

Fermecătorul actor care este așteptat pe marile ecrane cu interpretarea legendei muzicii Leonard Bernstein a studiat serios în tinerețe. Bradley a absolvit Universitatea Georgetown, în 1997, cu o licență în Limba Engleză, apoi s-a specializat în Limba Franceză chiar în țara lui Moliere, unde a locuit o vreme. Apoi a intrat la Actors Studio Drama School, iar restul este o frumoasă istorie. Cât despre celebrul actor de comedie Ken Jeong, acesta este de profesie medic și are un doctorat la Universitatea din Carolina de Nord. După ce a profesat o vreme, a decis că această carieră nu i se potrivește și s-a îndreptat spre actorie.

Eva Longoria, expertă în Kinesiologie

949 28 5Superba vedetă din „Neveste disperate” ascunde în spatele înfățișării fermecătoare o minte ascuțită și o serioasă pregătire universitară. Longoria este absolventă a Universității Texas A&M, din Kingsville, și are licență în Kinesiologie, obiect de studiu care se ocupă de mecanica mișcărilor corpului. Nici James Franco nu a lăsat educația în plan secund. Starul din seria „Omul Păianjen” a obținut un masterat la Universitatea Columbia și apoi a studiat la prestigioasa Universitate Yale, pentru a obține un doctorat în Limba Engleză. Pe lângă talentul său uriaș de actor, Franco este și un scriitor de succes - a publicat povestiri în diverse reviste.

Ashton Kutcher este… inginer biochimist

949 28 6Dacă pe de o parte o lume întreagă îl cunoaște din producții de succes de genul „Mariaj de Vegas” sau „Doi bărbați și jumătate”, pe de altă parte, fermecătorul și veșnic tânărul Ashton Kutcher are un fundal educațional cât se poate de solid. Actorul a studiat Ingineria Biochimică la Universitatea din Iowa și a dorit să fie cercetător și să creeze un tratament pentru fratele său, care suferea de o afecțiune cardiacă. Până la urmă, a devenit un star de Hollywood pe care îl cunoaște o lume întreagă. Nici actrița Mayim Bialik nu și-a neglijat pregătirea universitară. Faimoasă din seria „Teoria Big Bang”, Mayim este specializată în Neuroștiințe.

Jodie Foster, licențiată în Literatură

949 28 7Despre Jodie Foster s-a spus chiar de la începutul carierei sale, care a transformat-o într-o legendă a Hollywoodului, că este una dintre cele mai inteligente actrițe din Cetatea Filmului. Nu întâmplător: vedeta din „Tăcerea mieilor” a absolvit Universitatea Yale în 1985. Actrița a studiat serios Literatura și a scris lucrarea de licență despre scriitorul Toni Morrison. Nu doar atât: actrița care a strălucit mai târziu în „Camera de refugiu” a studiat foarte temeinic și Limba Franceză, pe care o vorbește fluent. În ceea ce-l privește pe irezistibilul actor de stand-up comedy David Spade, acesta are o licență în Afaceri și Economie, obținută la Arizona State University.

Chris Martin, pasionat de Limba greacă şi Limba latină

Solistul celebrei trupe Coldplay, Chris Martin, a mers la University College London, de unde a obținut o licență în limbile vechi - greacă și latină. Într-o zi, plecând spre Londra cu bagajele, s-a întâlnit întâmplător cu cei trei viitori colegi de trupă și totul s-a schimbat… Nu mai puțin surprinzătoare este pregătirea actriței Gabrielle Union, care are o licență în Sociologie, iar după ce a absolvit Universitatea din California plănuia să studieze în continuare Dreptul. Dar momentul în care a primit o ofertă de la o companie de modelling i-a retrasat parcursul profesional, iar astăzi este cunoscută în toată lumea pentru rolurile din „Băieți răi II” sau „Cadillac Records”.