Main menu

header

949 29 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Pasionații de tatuaje care duc această artă la extrem sunt mai popularizați ca niciodată grație rețelelor de socializare. Așa află întreaga lume că desenele de pe corp sunt folosite ca artă, ca terapie, ca reabilitare, ca hobby, ca dovadă de iubire…

De la infractor la actor, cu desene pe întregul corp

949 29 2Britanicul Ian Griggs a cheltuit 30.000 de lire sterline pe tatuaje până acum, iar povestea sa a făcut înconjurul lumii, întrucât nu este una obișnuită. Omul care are acum 40 de desene inclusiv pe față și a petrecut peste 300 de ore sub „penița” artiștilor a început cu un tatuaj care marca ispășirea unei pedepse de 12 ani de închisoare, relatează Daily Star. Ian a continuat să se „decoreze” ințial pentru a menține calea dreaptă, a-și consolida reabilitarea și a-și reaminti permanent că viața sa de infractor este lăsată definitiv în urmă și a ajuns să obțină un job de actor tocmai datorită aspectului său ieșit din comun - a jucat în două filme și este și model internațional. În timp ce s-a aflat în detenție s-a născut fiul său, Tyler, din copilăria căruia Ian a pierdut aproape toată perioada, iubita sa a pierit într-un accident rutier, iar britanicul a jurat să-și schimbe viața și a marcat asta cu tatuaje. După ce a fost eliberat, timp de patru ani a petrecut două ore în fiecare săptămână pentru a-și face desene pe corp și s-a oprit doar când nu mai era spațiu - chiar pe creștet are un desen îndrăzneț, care înfățișează un tigru.

864 de insecte pe pielea unui om care… le detestă!

949 29 3Michael Amoia, un producător muzical din New York, are 864 de tatuaje cu insecte, potrivit unui anunț al Cărții Recordurilor. Foarte interesant pentru maniera în care sunt folosite tatuajele este faptul că omul detestă de fapt insectele, dar folosește desenarea corpului ca terapie. „Mulți oameni cred că îmi plac gândacii și păianjenii, dar adevărul este complet opus. Mi-e teamă de insecte și le urăsc, dar tocmai pentru asta le înfățișez pe tot corpul. Chiar dacă aparent asta are un sens întunecat, pentru mine este un mesaj pozitiv”, a declarat Amoia. Tatuajele sale includ 89 de furnici pe antebrațul stâng și 36 de la antebraț până la biceps, plus alte 23 de exemplare roșii, o molie pe gât și una pe piept, un gândac peste ochiul drept, păianjeni și tot felul de miriapode, pe lângă multe altele. În prezent, planul lui Amoia este să creeze un NFT folosind tatuajele sale de record mondial, pentru a strânge bani în sprijinul organizației For a Bright Future, care îi ajută pe copiii defavorizați.

Sute de pătrate colorate

949 29 4Americanul Matt Gone este deținătorul recordului mondial Guinness pentru cel mai mare număr de pătrate tatuate pe corp - în 2014 au fost numărate 848, iar ulterior au fost adăugate alte zeci. Pe de altă parte, titlul de cea mai tatuată femeie din lume este deținut din 2017 de Charlotte Guttenberg, din Florida. Corpul nonconformistei septuagenare este acoperit până la 98,75% cu cerneală și desene de tot felul. Demn de menționat este faptul că femeia și-a făcut primul tatuaj abia la 50 de ani - deși admirase întotdeauna în secret arta corporală afișată de fosta deținătoare a titlului suprem, Isobel Varley. Aceasta s-a stins din viață în 2015, deținând la acel moment titlul de cea mai tatuată femeie în vârstă - dar nici ea nu și-a făcut primul desen până la… 49 de ani. Femeia avea 93% din corp acoperit cu tatuaje, iar favoritul său era o familie de tigri pe care o afișa pe stomac.

Lucky Diamond Rich are cerneală și pe interiorul pleoapelor, și pe gingii!

949 29 5Cel mai tatuat bărbat tânăr din lume este Lucky Diamond Rich, care locuiește în Australia. Un aventurier cu mare pasiune pentru artă, Lucky a „fugit” cu circul la vârsta de 16 ani, iar astăzi este un artist stradal cunoscut, original, care a înființat și un festival internațional cu înghițitori de săbii și numere de jonglerii cu drujba. Lucky Rich și-a petrecut peste 1.000 de ore împodobindu-și corpul cu tatuaje, apelând pentru spectacolul pe care îl etalează la sute de artiști diferiți. La început au fost modele colorate, apoi au urmat desenele preponderent negre, inclusiv pe pleoape - și interiorul - pe pielea dintre degetele de la picioare, pe urechi și gingii. Acum, Lucky este tatuat cu modele albe peste negru și modele colorate peste alb... „Acoperirea 100%” a fost înregistrată ca record mondial în 2006, iar reprezentanții Guiness Book afirmă că de fapt este vorba despre… 200%, întrucât tatuajele originale negre ale lui Lucky au fost acoperite cu altele, cu cerneală albă, care apoi au fost din nou acoperite cu desene colorate și tot așa...

Seniorul Tom „Leopard” și recordmanul hărților

949 29 6Numele lui este Tom Wooldridge, dar este cunoscut ca Tom „Leopard”. Fost militar, născut în Anglia, omul a ajuns să dețină un „costum” în formă de pete de leopard, alcătuit din tatuaje care îi acoperă aproape tot corpul. Chiar dacă recordul său a fost depășit între timp, Tom este foarte cunoscut în lumea iubitorilor de desene pe corp. Este, de altfel, și cazul indianului Har Prakash Rishi, care a ajuns să fie supranumit Guinness Rishi, pentru că s-a declarat cu ani în urmă decis să doboare numărul maxim posibil de recorduri Guinness și a început cu tatuajele: etalează pe piele 199 de steaguri, iar pe unele le-a repetat de mai multe ori, ajungând la peste 500 astfel de simboluri tatuate, plus 185 de hărți și 3.085 de caractere. Pe de altă parte, indianul a condus o motocicletă timp de 1.001 ore fără pauză, deține recordul pentru transportul unei pizza din New Delhi la San Francisco, pentru cel mai mic Coran, pentru cel mai lung testament (498 de pagini) și pentru purtarea a 99 de șosete pe un picior, toate înregistrate ca atare de Guiness World Records.

Ea, cele mai multe pene tatuate: 216

Cea mai lungă sesiune de tatuaje este de 61 de ore și 37 de minute și a fost realizată de italianul Giovanni Vassallo în Genova. A început la ora 10:00, pe 5 august 2022, și s-a încheiat la 23:37, pe 7 august. Precedentul record era de 54 de ore și îi aparținea argentinianului Guillermo Pinilla

Cuplurile tablouri vii

Charlotte și Chuck s-au cunoscut la un salon de tatuaje, iar faptul că au ajuns să se îndrăgostească s-a soldat și cu un record Guiness - cei doi au ajuns să aibă titlul de cel mai tatuat cuplu. În detaliu, Chuck are cel mai mare număr de cranii tatuate pe corp (376), iar Charlotte cele mai multe pene (216). Mai mult, Chuck are un tatuaj-memorial în onoarea primei sale soții, care conține numele femeii și cele două jucării preferate cu care obișnuia să călătorească, iar cenușa decedatei a fost amestecată cu cerneala cu care s-au realizat desenele. Un alt cuplu de pasionați de tatuaje este cel alcătuit din Victor Peralta și Gabriela, care aveau în total, în 2014, 77 de desene pe corpurile lor.