Main menu

header

947 27 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

După anii de pandemie, turiștii s-au reîntors spre croaziere, irezistibilele călătorii pe orașe plutitoare, mai mari sau mai mici, luxoase, care fac oamenii să petreacă un sejur incomparabil, înconjurați de valuri, de răsărituri și apusuri de neegalat, de confort și eleganță.

Icon of the Seas

947 27 2Ca inspirată de romane fantastice, Icon of the Seas este cel mai mare vas de croazieră construit vreodată. Construcția navei a fost finalizată recent în Finlanda, prima călătorie urmând a avea loc în 2024. Pe navă sunt 20 de restaurante, 15 baruri, un perete de alpinism, un parc acvatic, 25 de piscine, un teren de minigolf și poate găzdui până la 5.610 pasageri pe cele 19 etaje. Vasul are 20 de punți și este de cinci ori mai mare decât Titanicul…

Silver Nova

947 27 3Cu zero emisii în port, Silver Nova, care poate duce în călătorii memorabile 728 de pasageri, are apartamentele din față mutate… în spate, pe patru punți precum și un sistem revoluționar de celule de combustibil. Nava oferă locuri de luat masa și meniuri regionale, alături de un spațiu special, unde pot fi servite fripturi făcute pe stânci fierbinți, sub cerul înstelat. Vasul pune la dispoziția călătorilor și un centru spa de inspirație romană. Silver Nova își petrece sezonul inaugural în Marea Mediterană, cu prețuri care pornesc de la 4.600 de lire sterline.

Seabourn Pursuit

Luxul și spiritul de aventură se reunesc pe Seabourn Pursuit, care poate acomoda 264 de pasageri, cu o carenă întărită, pentru navigarea în regiunile polare, și saloane care au fost create de designerul Adam Tihani. Nava oferă caiace și două submarine, cu care se poate explora Arctica, o echipă de 26 de experți în expediții, precum și apartamente elegante, cu însoțitori personali, balcoane private, încălzire prin pardoseală și dulapuri încălzite, unde echipamentul poate fi uscat după aventurile de neuitat. Seabourn Pursuit se lansează în luna octombrie și va avea sezonul inaugural în Antarctica, la prețuri de 7.499 de lire sterline de persoană.

Seven Seas Grandeur

947 27 4Linia Regent are deja nave care sunt considerate cele mai luxoase din lume, dar Grandeur poate duce 750 de pasageri și trece luxul peste o nouă frontieră. Nava este acoperită integral cu marmură, cristal și foiță de aur și prezintă un ou Fabergé special creat, care va ocupa un loc central în colecția de artă, în valoare de milioane de dolari, destinată celor care vor alege croazierele cu această bijuterie plutitoare. Restaurantele de pe Regent Grandeur servesc orice, de la preparate din bucătăria franceză până la meniuri asiatice și italiene. Seven Seas Grandeur se lansează în luna noiembrie și își va începe aventurile în Caraibe, la prețuri pornind de la 4.849 de lire sterline de persoană.

Explora Journeys

947 27 5Nou intrat în lumea croazierelor de lux, Explora Journeys este un proiect care are misiunea declarată de a convinge pasagerii să se oprească și să se conecteze cu marea. Nava poate găzdui în condiții excepționale 922 de pasageri, oferă o selecție de meniuri din toată lumea, o zonă de relaxare în stil club de plajă și apartamente cu terasă la ocean și pardoseli încălzite în băi. Apartamentele au în medie 35 de metri pătrați fiecare, iar prețurile pornesc de la 2.900 de lire sterline de persoană.

Scenic Eclipse II

La fel de adaptabilă în porturile mediteraneene sau în mările înghețate ale Nordului, Scenic Eclipse II este o navă care poate duce 200 de pasageri spre aventuri de neuitat. Vasul are elicoptere și un submarin pentru șapte persoane, pentru excursii deasupra valurilor și sub suprafața mării. Cazarea este în apartamente cu balcon, turiștii au la dispoziție un majordom, iar pereții strălucesc de cristale și decorațiuni din cuarț roz. Scenic Eclipse II a fost inaugurat cu un sezon în nordul Europei, la prețuri de la 6.713 lire sterline de persoană.

Norwegian Viva

947 27 6Un carusel de adrenalină au pregătit cei care au imaginat nava de croazieră Norwegian Viva pentru 3.219 pasageri care au la dispoziție o pistă de kart pe trei niveluri, tobogane de curse și un tobogan uscat care lansează amatorii de senzații tari de la o punte la alta în câteva secunde. Există, de asemenea, cabine-studio pentru călătorii solitari și The Haven, o zonă premium cu apartamente și majordom. Norwegian Viva își petrece primul sezon inaugural în Marea Mediterană cu prețuri care pornesc de la 1.130 de lire sterline de persoană.

Resilient Lady

947 27 7La exterior seamănă cu o navă pentru croaziere, dar la interior, Resilient Lady are ceva specific: este destinată doar adulților. Cabinele sunt concepute pentru a se potrivi gusturilor milenialilor - apartamentele au playere pentru discuri, există un salon de tatuaj, un restaurant cu opțiuni vegetariene și vegane și se pot plăti băuturile cu o brățară din plastic reciclat. Resilient Lady și-a început călătoriile în estul Mediteranei, cu prețuri de la 1.615 lire sterline de persoană.

Disney Wish

Prima dintr-o serie de nave de croazieră foarte speciale, Disney Wish are o capacitate de 4.000 de pasageri și este o adevărată poveste pentru orice familie. O producție în stil Broadway cu „Mica Sirenă”, o zonă interactivă de aventură, un spațiu cu tematică „Războiul stelelor” și mese inspirate din lumile poveștilor, toate acestea au pornit în larg în prima aventură din Port Canaveral, Florida, spre Bahamas și insula Castaway Cay. O croazieră de trei nopți în Bahamas costă de la 2.140 de lire sterline de persoană.

Wonder of the Seas

Cel mai nou vas din clasa Oasis, Wonder of the Seas, are o capacitate de 6.988 de persoane, deținând titlul de cea mai mare navă de croazieră din lume. Pe acest adevărat oraș plutitor există un apartament enorm, cu propria piscină, bar și lounge, o terasă cu piscină și, pentru copii, Playscape, o zonă de joacă cu tematică subacvatică, plină de tobogane, pereți de cățărat și multe alte distracții. Pentru o croazieră de șapte nopți în Marea Mediterană de Vest cu nava Wonder of the Seas, iubitorii de astfel de călătorii plătesc de la 849 de lire sterline de persoană.

Nava de croazieră Celebrity Beyond oferă, pe lângă confortul standard, programe de wellness realizate de actriţa Gwyneth Paltrow

World Europa

Linia italiană MSC Cruises a dezvăluit recent prima navă din ultima sa generație, MSC World Europa. Alimentat cu GNL, considerat un pionierat, vasul în formă de Y la pupa poate transporta peste 6.700 de oaspeți, are o varietate de „districte”, 21 de baruri și 13 locuri de luat masa, inclusiv noile concepte Chef’s Garden Kitchen și La Pescaderia, un grătar tradițional de fructe-de-mare. În același timp, cei care vor să se distreze la maximum au la dispoziție un tobogan numit The Spiral, cel mai impunător de pe mare. Turiștii plătesc pentru o croazieră de la 699 de lire sterline de persoană.