Main menu

header

946 27 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Ziua nunții este cea mai importantă din viața unui cuplu, iar dacă pentru miri lucrurile sunt destul de simple când vine vorba despre confortul vestimentației, pentru mirese, lucrurile sunt ceva mai complicate. Designerii propun teniși și adidași în completarea ținutei nupțiale, într-o gamă irezistibilă de modele, culori și texturi, încălțăminte numai bună pentru serii nesfârșite de dans.

Se potrivesc oricărui ansamblu vestimentar

A pune în ansamblul vestimentar pentru nuntă teniși sau adidași poate fi mai puțin important, dar este o idee foarte bună, afirmă specialiștii în fashion. Motivele sunt numeroase - după ceremonie, linia de primire, ora de cocteil și cină, picioarele doamnelor „protestează”, obosite de efortul de a sta pe tocuri elegante - și abia acum încep orele de dans până dimineața. Așadar, pentru a duce la bun sfârșit și cu tot entuziasmul alaiul de mișcări, conversațiile cu invitații, dansurile bucuriei și tot ce mai implică o zi și o noapte care se țin minte toată viața, designerii propun teniși și adidași spectaculoși, care se potrivesc oricărei ținute și o scot în evidență, indiferent că este vorba despre rochia de mireasă sau despre un alt ansamblu vestimentar, după partea „oficială” a marelui eveniment. 

Detalii personalizate, inspirație vintage

946 27 2Unele dintre cele mai spectaculoase modele de adidași pentru partea a doua a ceremoniei nupțiale sunt cele cu detalii personalizate, în minunate tonuri argintii, piese prin ele însele o declarație de bucurie și de stil. Împodobiți cu detalii distinctive, cum ar fi curelele florale, acești adidași atrag imediat privirea. Pe de altă parte, modelele clasice de ținute de nuntă pot fi completate fericit cu încălțămintea sport de inspirație vintage. În note coloristice strălucitoare, dar discrete, eleganți și fini, acești adidași prezintă, la unele modele, și acel „ceva albastru” atât de prețuit în cultura occidentală pentru ținuta nupțială.

Piele fină și „praf de stele”

946 27 3Există modele de adidași și de teniși pentru nuntă care sunt atât de versatili, încât se potrivesc cu toate momentele ceremoniei și, pe de altă parte, cu orice model de rochie. Dacă mireasa poartă un voal de tul, poate încălța piese sport cu funde asemănătoare, iar dacă este o adeptă a rochiei scurte, accesoriile minunate cu care vin tenișii și adidașii dedicați purtării pe perioada întregului eveniment vor face din aceste piese o alegere perfectă. De asemenea, miresele pot opta pentru modele care imită „praful de stele” - practic, acești adidași sunt presărați cu cristale irizate pe partea superioară, din piele întoarsă fină ca mănușa. Concret, o astfel de pereche de încălțări poate face mireasa să se simtă ca plutind pe un nor strălucitor, dansând până în zori.

Macramé - fiecare pas devine o ușoară atingere

Cum dantela este vedeta țesăturilor în 2023 - și oricum nu a dispărut vreodată din trend pe segmentul rochiilor de mireasă - designerii de încălțăminte nu au ratat ocazia de a crea modele dantelate, de o finețe uimitoare, asemănătoare cu țesătura diafană a rochiei. Aidoma materialului pe care îl imită, acest tip de încălțăminte asigură „respirația” picioarelor, le îmbracă aproape insesizabil, asigură un tip unic de confort, ca și cum fiecare pas ar fi o ușoară atingere. Realizată din bumbac țesut în stil macramé, tenișii și adidașii dantelați se mulează impecabil pe fiecare mișcare și sunt destinați nunților care au loc vara. Pe de altă parte, celebra Stella McCartney nu putea lipsi din această lume magică a încălțărilor sport pentru ținuta de nuntă, propunând, în stilul caracteristic, piese create cu materiale reciclate, în liniile elegante care au consacrat-o.

Modelele cu șireturi, declarație de personalitate

946 27 4Nu puține sunt miresele care aleg să facă prin vestimentație o declarație de personalitate, rochia fiind expresie a acestui tip de mesaj. În întâmpinarea dorințelor lor vin nu doar creatorii de pantofi și de sandale, ci și cei de teniși și de adidași. Iar aici, „vedete” sunt modelele cu șireturi. Acest accent sport nu va rămâne neobservat și este semnalul dat de femeile puternice și sigure pe ele însele, care percep ziua nunții ca fiind începutul unei drumeții spectaculoase în doi. Iar pentru doamnele care doresc o amprentă de strălucire, nimic mai simplu decât modelele cu decorațiuni argintii sau mătăsoase pe teniși și adidași care trimit cu gândul la clasic și temeinic.

Satin ușor și elegant marca Christian Louboutin

Există cupluri dinamice, pentru care petrecerea de după partea „oficială” a nunții este extrem de importantă. Pe lângă distracție, acest moment care se prelungește până în zori întregește o conexiune unică cu cei apropiați, reîmprospătează vechile prietenii, aduce laolaltă oameni diferiți care iubesc mirii. Cum toată această cavalcadă de emoții, de joc și de mișcare nu poate fi parcursă numai în pantofi cu toc, după tăierea tortului se pot încălța rapid, dintr-o mișcare, adidașii slip-on destinați ținutelor nupțiale. Și petrecerea poate începe! În același timp, nimic nu împiedică o mireasă care a uimit prin spectaculozitatea rochiei sale s-o completeze, seara, cu modelele de încălțăminte sport din satin, ușoare și de o eleganță remarcabilă, pe care le-a creat faimosul Christian Louboutin pentru „noaptea nopților” oricărui cuplu.

Variațiuni de alb pentru nunți în aer liber

Poate una dintre cele mai bune ocazii de a introduce tenișii și adidașii în ținută este nunta în aer liber. Încălțămintea sport pentru marea zi a cununiei este liantul estetic perfect între ținuta miresei, natura din jur și nota deschisă spre cer a evenimentului. Majoritatea tenișilor și adidașilor pentru nunțile afară, indiferent că sunt la malul mării sau în grădini sunt perfect adaptați acestui mediu, vin în culoare albă sau variațiuni pe această temă și sunt personalizați discret, de la modele integrate în țesătură la tipare croșetate, astfel încât să se încadreze perfect cu codul întregului eveniment, în toate etapele sale.

Pantofii sport pot fi încorporați, după nuntă, în întreaga agendă ulterioară a evenimentului, de la brunch-ul de a doua zi până la bagajele pentru luna de miere

Rafinament de linie, decoraţiuni de lux

946 27 5Din tabloul tenișilor și adidașilor creați pentru marea zi a nunții nu putea lipsi rafinamentul unor linii imaginate de Gucci, de pildă, care face acest tip de încălțăminte să iasă imediat în evidență. De asemenea, modelele cu perle, pe care le-a creat Jimmy Choo, fac din aceste piese nonconformiste, neașteptate într-un ansamblu vestimentar al zilei de nuntă, încălțăminte cu decorațiuni de lux și cu accente regale, perlele fiind bijuteriile preferate deopotrivă de reginele britanice Elisabeta a II-a și Camilla. În plus, se poate opta pentru modelele care sunt prevăzute cu o „tiara” pe partea din față și care trimit cu gândul la prințese și povești fericite.