Main menu

header

945 29 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Maternitatea-surogat a devenit o opțiune din ce în ce mai populară printre celebrități. În timp ce procesul este complicat și costisitor pentru majoritatea cuplurilor, vedetele sunt tot mai deschise la aceste proceduri, mamele-surogat purtându-le până la termen copiii de care vedetele sunt atât de mândre și care le aduc fericire deplină.

Cameron Diaz

945 29 2Din motive medicale, practice sau de vârstă mai înaintată, tot mai multe celebrități recurg la o procedură care a fost dezvoltată încă din anii 1980 și care implică purtarea de o mamă-surogat a unui embrion al soților până la termen și nașterea unui copil care este biologic fiul/fiica persoanelor care au donat materialul genetic. În 2019, de pildă, faimoasa Cameron Diaz, atunci în vârstă de 46 de ani, și-a uimit fanii când a dezvăluit pe Instagram că împreună cu soțul său, Benji Madden, are o fiică, numită Raddix. Anunțul s-a oprit aici, dar se știa de ceva vreme că actrița încercase mai mulți ani să conceapă un copil, făcând tot ce se putea, de la fertilizare in vitro la acupunctură. O sursă apropiată celor doi a declarat că în final, Cameron Diaz a recurs la o mamă-surogat și are un copil minunat, pe care îl consideră „un miracol”.

Kim și Khloé Kardashian

945 29 3Starleta Kim Kardashian a suferit mult în timpul primelor două sarcini, după care nu a mai putut rămâne însărcinată. Dorindu-și mai mulți copii, vedeta și soțul său de atunci, Kanye West, au decis să recurgă la o mamă-surogat. Fericirea lor a fost atât de mare și succesul atât de evident, încât Kim a postat: „Îi suntem extraordinar de recunoscători mamei-surogat care a făcut ca visul nostru să devină realitate și ne-a făcut cel mai prețios dar pe care îl poate primi cineva - pe fiica noastră”. Un an mai târziu, prin aceeași procedură, Kardashian și West, care astăzi nu mai sunt căsătoriți, au avut un băiețel. Mai mult, Kim și-a ajutat și sora, pe Khloé Kardashian, să aibă al doilea copil în același fel. „Dacă nu ar fi fost Kim, nu cred că m-aș fi simțit la fel de confortabil cu ideea”, a mărturisit Khloé ulterior.

Rebel Wilson și Andy Cohen

945 29 4Anunțând nașterea fiicei ei, Royce, pe Instagram, în noiembrie 2022, Rebel Wilson a scris: „Sunt mai mult decât mândră să anunț nașterea primului meu copil, Royce Lillian, născută cu ajutorul unei mame-surogat care a purat-o cu atâta grație și cu atâta grijă... Vă mulțumesc că m-ați ajutat să-mi întemeiez propria familie!”. Pe de altă parte, Andy Cohen are un fiu și o fiică născuți cu ajutorul unor mame-surogat diferite, care au primit embrioni obținuți din material genetic al unor femei diferite. „Sunt frați biologici”, afirmă liniștit starul de televiziune.

Tyra Banks și Priyanka Chopra

945 29 5Supermodelul Tyra Banks a încercat mult timp să aibă un copil cu fostul său iubit, Erik Asla, dar toate tratamentele și fertilizarea in vitro nu au dat niciun rezultat. Decisă să aibă un copil, Tyra a recurs la o mamă-surogat și în 2016 l-a întâmpinat cu emoție și bucurie pe fiul său, York. Vedeta și Erik nu mai sunt împreună, dar fructul iubirii lor crește frumos. „A fost menit să fie”, a mărturisit mai târziu Tyra. Nici Nick Jonas și Priyanka Chopra nu au putut avea un copil pe cale naturală, din cauza unor probleme medicale ale vedetei, dar au recurs la o mamă-surogat și așa a venit pe lume fiica lor, Malti. „Sunt atât de recunoscătoare că am fost într-o poziție în care mi-am permis să fac acest pas! Mama-surogat a fost generoasă, amabilă și amuzantă cât timp a avut grijă de acest dar atât de prețios pentru noi!”, a detaliat ulterior Priyanka Chopra.

Hilaria Baldwin

945 29 6La doar câteva luni după ce Hilaria Baldwin a dat naștere celui de-al șaselea copil pe care îl are cu starul Alec Baldwin, cei doi i-au urat „bun venit” celui de-al șaptelea, o fiică adusă pe lume de o mamă-surogat. „Unele dintre cele mai bune sfaturi care mi s-au dat atunci când mă gândeam la maternitatea surogat au fost să fiu deschisă și să vorbesc despre asta. Oamenii nu mai vorbesc despre lucruri de care le este rușine... dar aceasta este o călătorie frumoasă, în care multe persoane muncesc enorm pentru a aduce un suflet în lume”, a mărturisit Hilaria Baldwin despre inedita experiență.

Naomi Campbell

Supermodelul Naomi Campbell, în vârstă de 53 de ani, a folosit o mamă-surogat pentru a-l aduce pe lume pe al doilea copil al său, un băiețel care s-a născut recent. Deși anunțul nașterii a fost relativ laconic, vedeta fusese văzută cu puțin timp înainte la un eveniment de modă și era clar că nu era însărcinată. „Naomi și-a întâmpinat fiul născut cu ajutorul unei mame-surogat. A fost o surpriză pentru cercul ei de cunoștințe” a declarat o sursă citată de tabloide. „Un adevărat dar de la Dumnezeu. Bine ai venit, băiețel. Nu este niciodată prea târziu să devii mamă”, a scris cea supranumită „Venus de abanos” pentru cei 15,2 milioane de urmăritori ai paginii sale de Instagram.

Sarah Jessica Parker

945 29 7Sarah Jessica Parker a fost însărcinată cu fiul său, James, la începutul celebrei serii „Totul despre sex”. Ulterior, pentru a-și extinde familia, vedeta, împreună cu soțul său, actorul Matthew Broderick, au apelat la maternitatea surogat. „Nu aș fi făcut această alegere dacă aș fi putut avea sarcini de succes după nașterea fiului meu”, a dezvăluit Parker mai târziu. Și, nu întâmplător, mama-surogat care le-a purtat pe gemenele cuplului a fost identificată, urmărită permanent și chiar hărțuită de tabloide...

Gabrielle Union

945 29 9Vedeta din „Băieți răi II” Gabrielle Union a descris pe larg călătoria spre maternitate în memoriile sale. Așa a aflat publicul larg că actrița a încercat fertilizare in vitro, a suferit „nenumărate avorturi spontane” și s-a lăsat convinsă de soțul său să folosească o mamă-surogat. Detaliindu-și cu sinceritate trăirile, actrița pune degetul pe unul dintre punctele sensibile ale acestei maniere de a avea un copil: „Mă voi întreba întotdeauna dacă fiica mea m-ar iubi mai mult dacă aș fi purtat-o. Legătura noastră ar fi și mai strânsă? Nu voi ști niciodată... Este o durere care s-a estompat, dar rămâne prezentă în temerile mele că nu am fost și nu voi fi niciodată de ajuns”.

Binecunoscută din seria „Furios și iute”, actrița Jordana Brewster a apelat la maternitatea surogat, iar astăzi este mama a doi fii

Paris Hilton

945 29 10O răsfățată a tabloidelor și o mare iubitoare a vieții de noapte, Paris Hilton s-a căsătorit târziu, după ani în care și-a așteptat sufletul-pereche, pe Carter Reum. Iubirea lor s-a împlinit în ziua în care a venit pe lume primul lor copil, un fiu născut de o mamă-surogat, la începutul anului 2023. „Întotdeauna a fost visul meu să fiu mamă și sunt atât de fericită că eu și Carter ne-am găsit! Inimile noastre explodează de dragoste pentru băiețelul nostru!”, a declarat celebra mămică, în vârstă de 42 de ani, pentru revista People.