Main menu

header

945 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Seri fascinante în aer liber cu spectacole de teatru, film, muzică pentru toate vârstele și gusturile și întâlniri unice cu protagoniști îndrăgiți ai scenei și muzicii românești sunt incluse în agenda culturală de vacanță din care vă recoman- dăm câteva evenimente pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Muzicieni de excepție, reuniți la „Baricada Folk” de la Brezoi

Ritmuri și versuri care au cucerit generații vor răsuna din nou în Campusul „Brezoiul Lumii”, din județul Vâlcea, cu prilejul unei noi ediții a Festivalului „Baricada Folk”. Anul acesta, între 4 și 6 august, iubitorii genului se pot bucura de atmosfera unei vacanțe în natură cu seri magice de muzică live. Reprezentanți ai mai multor generații muzicale vor susține recitaluri, între artiștii invitați numărându-se Mircea Baniciu & Band, Nicu Alifantis & Răzvan Mirică, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends, Emeric Imre Trio, Magda Pușkaș, Dinu Olărașu, Alina Manole, Dan Byron, Ovidiu Mihăilescu, Adrian Beznă, Cătălin Stepa și Walter Ghicolescu. Concertele „Baricada Folk” vor începe după cum urmează: vineri - ora 19:00, sâmbătă - ora 18:40, duminică - ora 19:00 și se vor încheia după ora 23:00.

Seri de vacanță prelungite cu show-urile estivale la malul Mării Negre

Cei aflați în stațiunile de la malul Mării Negre în această săptămână au ocazia să petreacă seri intense în compania celor mai îndrăgiți artiști autohtoni, în cadrul unor spectacole estivale cu recitaluri de muzică ușoară și populară, scheciuri și momente vesele spumoase. Astfel, pe 3 august, la Teatrul de Vară din Eforie Nord, puteți vedea „Magnificii” în plină desfășurare, respectiv un spectacol de divertisment avându-i ca protagoniști pe Adrian Enache, Raoul, Minodora, Annes, Jean de la Craiova, Vlăduţa Lupău, Ghiță Munteanu, Angela Rusu, Mioara Velicu, Lorenna și Shondy. De asemenea, pe 4 august, la Teatrul de Vară din Neptun, Alex Velea și Bogdan de la Ploiești, alături de Andreea Bănică, Adrian Enache, Raoul și Jean Paler, întâmpină publicul în show-ul „E bal”, iar pe 9 august, vedete ale muzicii populare și de petrecere, precum Maria Dragomiroiu, Vali Vijelie, Nicu Paleru, Constantin Enceanu, Angela Rusu, Marian Cozma, Paul Stângă și Vlăduța Lupău, invită spectatorii la Grădina de Vară din Saturn, cu promisiunea „Seara asta facem show”. Toate spectacolele încep la ora 20:30.

Tora Vasilescu, sărbătorită la Festivalul „Serile Filmului Românesc” de la Iași

Devenit o tradiție în luna august, Festivalul „Serile Filmului Românesc” se va derula între 9 și 12 august la Iași. Invitata de onoare a ediției din acest an este actrița Tora Vasilescu, care va fi sărbătorită într-o retrospectivă aniversară. Gala de deschidere va avea loc pe 9 august, ora 19:30, în Piața Unirii și va fi marcată de un concert extraordinar al Corinei Chiriac. Evenimentele se vor desfășura în Piața Unirii, Ateneul Național din Iași, Amfiteatrul Palas, Casa de Cultură „M. Ursachi”, la Brizo și Foom. Între invitații dezbaterilor din cadrul Festivalului îi amintim pe Irina-Margareta Nistor, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Tania Popa, Radu Gabriel, Alexandru Solomon și Laurențiu Damian. În program mai sunt înscrise proiecții: în avanpremieră („Încă două lozuri”, „Între revoluții”, „Arsenie. Viața de Apoi”); premiera „Chipuri - Victor Rebengiuc”; lansarea volumului „Zâmbet de Cinema”, semnată de Irina-Margareta Nistor, dar și Centenarul „Ion Popescu Gopo”. Nu vor lipsi momentele „In Memoriam”, anul acesta fiind evocați actrița Tamara Buciuceanu-Botez şi regizorul Lucian Pintilie.

Povești vibrante și comedii în aer liber, în Stagiunea Estivală de la Constanța

Producții de succes ale teatrelor din țară și din Republica Moldova sunt prezentate în această săptămână în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului de la Constanța. Astfel, pe 3 august, la Teatrul de Vară Soveja puteți vedea drama „Dosarele Siberiei” (un spectacol din repertoriul Teatrului Național din Chișinău), inspirată din realitate, ce ilustrează soarta românilor basarabani persecutați de regimul comunist. Pe 4 august, în Parcul Arheologic din centrul Constanței este programat spectacolul „Pisici 2”, un musical antrenant prezentat de Teatrul „M. Vișniec” din Suceava, iar pe 5 august, la Teatrul de Vară Soveja aflați povestea lui „Zorba Grecul”, o producție a Teatrului Național din Timișoara. De asemenea, pe 6 august, în Parcul Arheologic, artiștii Teatrului Municipal din Baia Mare prezintă comedia „Floarea de cactus”, iar pe 9 august puteți descoperi istoria savuroasă și emoționantă a unor șomeri britanici, dispuși la orice compromis pentru a-și salva familiile, în piesa „Goi pușcă”, o comedie remarcabilă a Teatrului de Stat din Constanța. Toate reprezentațiile încep la ora 21:00.