Main menu

header

940 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Spectacole pline de culoare, diversitate și imaginație, prezentate pe scenă sau în locații inedite, cu protagoniști îndrăgiți și invitați prestigioși, îmbogățesc agenda culturală autohtonă din care în continuare vă recomandăm câteva evenimente pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” invită publicul la „Grădina cu Zâmbete”

Stagiunea Estivală a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București se deschide în această săptămână cu o premieră. Pe 30 iunie, de la ora 20:00, la Teatrul de Vară Herăstrău din Capitală se joacă prima reprezentație a spectacolului „Grădina cu Zâmbete”, o producție clasică de varieté, cu protagoniști îndrăgiți precum Vasile Muraru și Valentina Fătu, Mioara Velicu, Raoul, Mirela Vaida, Bianca Sârbu Romanescu, Daniela Tănase și Raluca Guslicov. Noua producție estivală îmbină cu măiestrie momentele de umor spumos, scenetele și cupletele, cu piesele antrenante de muzică ușoară și populară și coregrafiile spectaculoase realizate cu participarea Baletului și Orchestrei Teatrului de Revistă. Textele și conceptul spectacolului sunt semnate de Vasile Muraru și Valentina Fătu, iar muzica aparține compozitorilor Dan Dimitriu și Cristian Faur. Următoarele reprezentații în aer liber sunt programate pe 14 și 28 iulie.

Festivalul „B-FIT in the Street!”: Bucureștiul devine o imensă scenă de spectacol 

Spectacole impresionante pe stradă, în aer și chiar pe apă, îi așteaptă în acest weekend pe bucureșteni și pe turiștii veniți în Capitală. Cel mai mare festival de teatru de stradă din România, „B-FIT in the Street!”, organizat de ARCUB, se va desfășura între 30 iunie şi 2 iulie și reunește într-un program dinamic peste 200 de artiști, din Franța, Spania, Olanda și Italia, care propun publicului reprezentații de teatru, concerte și parade cu dans și muzică live, impresionante acrobaţii aeriene şi spectacole pe apă. Evenimentele se vor derula între orele 18:00 și 22:30, în zonele din Centrul Capitalei. Între reprezentațiile programate vă recomandăm să nu ratați: pe 30 iunie - spectacolul de acrobație aeriană al trupei Tawa (ora 20:00 - Piața „G. Enescu”) și parada „Batucada Los Vikingos” (ora 21:50 - Piața Universității); pe 1 iulie - spectacolul interactiv „Street Piano” (ora 18:00 - Muzeul Național de Artă al României) și spectacolul acvatic al trupei DRiFT (ora 21:00 - râul Dâmbovița, zona  Splaiul Independenței), iar pe 2 iulie spectacolul de acrobație al trupei Meraviglia (ora 20:00 - Piața „G. Enescu”). Accesul este liber.

Fețele nevăzute ale căsniciei: „Disco Regret”, la Teatrul Metropolis

Etapele traversate frecvent de parteneri în cuplu, de extaz și iluzie, la artă și apoi la reprimarea sentimentelor și sacrificiu, sunt original reflectate în noua producție pregătită pe scena Teatrului Metropolis din Capitală. Pe 1 și 2 iulie, de la ora 20:00, la sala Centenar se joacă primele reprezentații ale spectacolului „Disco Regret”, de Doru Vatavului, în regia lui Irisz Kovacs. Piesa prezintă povestea lui Toni, un tânăr proaspăt divorțat, nevoit să revină în casa părintească. Sub influența evenimentelor recent trăite acesta ajunge să evalueze construcția căsniciei părinților săi și să o compare cu propria experiență. Fiul decoperă, sub o aparentă structură solidă a cuplului, o serie de frustrări, compromisuri și multe regrete ale unei relații transformate peste timp într-un contract voluntar de sacrificiu. Momente pline de nostalgie și emoție sunt remarcabil reconstituite de protagoniștii: Iosif Paștină, Ioana Abur și Cezar Antal, într-o poveste care vorbește deschis despre lucrurile sau cuvintele nespuse la momentul potrivit, despre deciziile care ar fi putut schimba întregul traseu al unor existențe.

„Faust” și „Pescărușul”, două montări nipone de excepție, prezentate la Timișoara

Perspectivele clasice și moderne ale artiștilor japonezi ajung în această săptămână în Timișoara, Capitala Europeană a Culturii - 2023. Pe 3 iulie, de la ora 20:00, în Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul puteți vedea spectacolul „Faust (Tribut)”, o producție inedită a Companiei Yamamoto Noh Theater. Celebrul text al lui Goethe este abordat într-o viziune plină de sugestii și simboluri, specifică teatrului tradițional japonez. Arta Noh este cea mai veche formă de teatru cu măști din lume și este azi considerată un instrument de promovare a identităţii culturale a Japoniei. Tot la Timișoara, pe 4 iulie (ora 20:00), în sala Teatrului German de Stat, compania niponă de teatru de avangardă Yamanote Jijosha din Tokyo susține în premieră spectacolul „Pescărușul”, după A.P. Cehov, o montare modernă și dinamică semnată de regizorul Masahiro Yasuda. Ambele spectacole sunt prezentate în limba japoneză cu traducere în limbile engleză și română.